banner564

Maliyeti 3 milyon 412 bin TL

Arter, İsmet İnönü Bulvarı’nda Türkiye’nin finansmanıyla yapılan projeyi yerinde inceledi

Maliyeti  3 milyon  412 bin TL
banner598
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, belediyenin çalışma yürüttüğü Salamis Yolu olarak bilinen İsmet İnönü Bulvarı’nda dün incelemelerde bulundu. 
Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamada, İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesi ile çağdaş standartlara ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi. 
Açıklamada, Fazıl Polat Paşa Cami ile DAÜ arasındaki bölgede devam eden ilk etap çalışmaların, kendi içinde de etaplara ayrıldığı, kaldırım, asfalt ve aydınlatmanın tamamen bitirilerek ilerlenmesi ve işyerlerinin çalışmalardan en az düzeyde etkilenmesinin hedeflendiği kaydedildi. 
DAÜ noktasında altyapının yoğun olmasının çalışma hızını olumsuz etkilediği belirtilen açıklamada, projenin Nisan 2018’de MGA Tesisi önüne kadar ilerlemesinin hedeflendiği ifade edildi. 
İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesi, aydınlatma sistemi, elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması, engelli bireylerin kullanabileceği şekilde kaldırım yenilenmesi, bisiklet yolları, cep otoparklar, peyzaj düzenlemesi , güzergahın çok hareketli olması sebebiyle  oluşan yoğun trafik akışının düzenlenmesini içeriyor. 
Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin finanse ettiği ve 3 milyon 412 bin 298 TL maliyetle hayata geçirilecek projenin çalışmaları, yüklenici firma Uçanok Emlak ve İnşaat Şirketi tarafından yürütülüyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 03:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474