banner564

Maratonda sona gelindi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü bütçelerini onayladı

Maratonda sona gelindi
banner598
 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bütçesini 236 milyon TL olarak, 181 milyon 561 bin 773 TL olarak öngörülen İçişleri Bakanlığı bütçesi ile 198 milyon 393 bin 470 TL olarak öngörülen Polis Genel Müdürlüğü bütçelerini oy çokluğuyla kabul etti.
Genel Kurul bugün Maliye Bakanlığı ve Gelirler bütçelerini ele alacak ve 2015 yıl bütçesinin genelini oylayacak.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bütçesi üzerinde söz alan TDP Milletvekili Zeki Çeler, Askerlik Yasası’nda yapılan değişiklikle gençler arasında eşitsizlik yaratıldığını savunarak, bunun haksızlık olduğunu söyledi. Çeler, gençlerin adaletsizlik ve haksızlıkla karşı karşıya bırakılmaması gerektiğini kaydetti.

Oğuz: Uzmanlarla ilgili yasa çalışması…
UBP Milletvekili Dursun Oğuz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın ülke için önemine vurgu yaparak, burada büyük bir görev üstelenen uzmanlarla ilgili yasa çalışmalarının halen sürdüğünü söyledi. Oğuz, her tarafa uyacak görüşler aradıklarını ancak yasa çıkmadıkça istifaların arttığını işaret etti.
Çeler’in görüşmelerinin bazılarına katıldığını da söyleyen Oğuz, kararın eldeki imkana göre çıkarıldığını, bunun daha geniş çıkarılabilmesi için gerekli adımların atılması ve ekonomik boyutun ortaya konması gerektiğini ifade etti.

Yorgancıoğlu: Sorunu çözmek için çalışıyoruz
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, Kıbrıs sorununun çözümü ve gençlerin de askerlik sorununu çözmek için çalıştıklarını ancak bu görevin yerine getirilmesinin de Anayasa’ya bağlı olduğunu ifade etti. Yorgancıoğlu, askerlik konusunun eğitimle bağlanmaması gerektiğini kaydetti.

Özgürgün: İngiliz askeri çekip gidecek mi?
UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün de Başbakanın konuşmalarının kendisini rencide ettiği için söz aldığını ifade ederek, Kıbrıs sorununun çözümü ile ve askerliğin kaldırılmasını ilişkilendirilmesini eleştirdi.
Kıbrıs sorununu kimin çözeceği sorusunu soran Özgürgün, Kıbrıs sorunu çözüldüğünde İngiliz’in askerini çekip çekmeyeceğini merak ettiğini belirtti. Başbakanın konuşmasında yanlış mesajlar verdiğini iddia eden Özgürgün, askerlik konusu üzerinden Kıbrıs konusuna değinmesini doğru bulmadığını söyledi.


Çavuşoğlu: İhmal var
İçişleri Bakanlığı bütçesiyle ilgili ilk sözü alan UBP İskele Nazım Çavuşoğlu, dün Sanayi Bölgesi’nde yaşanan su baskınına değindi ve Lefkoşa Türk Belediyesi yetkililerinin su baskınıyla ilgili yaptığı açıklamaya inanmadığını anlatarak, “Belli ki ihmal var, tedbirsizlik var, beceriksizlik var” dedi.
Çavuşoğlu kendi hükümet dönemlerinde her yağmurda bendi kontrol ettiklerini ve orada herhangi bir sızıntı görmedilerini dile getirdi.


Angolemli:  Ciddi haksızlık yaşandı
TDP Milletvekili Angolemli, 1974’ten sonra birçok ev ve arsa dağıtıldığını ancak bazı insanların çok ciddi haksızlığa uğradığını anlattı.
Angolemli, kaçak yapılara ve yapıların denetimsizliğine dikkat çekerek, en büyük hatanın yasaların uygulanmamasıyla yaşandığını ifade etti.



Töre: Af 2015’te de uygulanmalı”
Daha sonra söz alan UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Güney’deki malının karşılığı olan eşdeğeri alamayan birçok vatandaş bulunduğunu, bu konuda yeterli kaynak olduğunu, İçişleri Bakanlığı’nın bu yönde çalışma yapması gerektiğini söyledi. Töre, Muhaceret Af Yasası çıkmasına rağmen birçok kişinin bu aftan yararlanamadığını, yasanın 2015 yılında da uygulanması gerektiğini ifade etti.

Gündüz: 1875 dernek var, çoğu tabela derneği
DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, bütçeleri olmayan kaymakamlıkların yaşadığı sorunlara değindi.
Gündüz, ülkede 1875 dernek bulunduğunu söyleyerek, bunların çoğunun tabela derneği olduğunu, dernekler, birlikler ve kulüpler konusunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473