banner564

Mutlaka değerlendirilmeli

Tufan Erhürman, Girne’nin doğusunun eko-agro turizm için büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti

Mutlaka değerlendirilmeli
banner598
 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman yurttaşlarla buluşmak için sürdürdüğü bölge gezilerine Girne’nin batısında devam etti. Tepebaşı, Çamlıbel ve Kayalar’ı ziyaret eden Erhürman, düzenlediği halk toplantılarında bölge insanının sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.
   CTP’den verilen bilgiye göre, ekibiyle birlikte bölgenin en büyük serasını da ziyaret eden Erhürman, ürün çeşitliliği ve üretim konularında bilgi aldı.
   Erhürman bu bölgenin turizm ve tarım alanında ayrıcalıklı bölgeler arasında olduğunu belirterek yeni dönemde bölgeye ayrı bir önem verileceğini, verimli toprağıyla, doğal güzellikleriyle, tarihi ve kültürel mirasıyla, su sporlarına uygun hava ve deniz koşullarıyla farklılıklar arz eden bu bölgenin kalkınması için ayrıntılı planlar ve projeler hazırlamakta olduklarını belirtti.

“Gençler bu potansiyelden yararlanmalı”
   Tufan Erhürman, ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, Çamlıbel, Hisarköy, Koruçam, Akdeniz, Tepebaşı gibi köyleriyle bu bucağın çok farklı, tarıma ve alternatif turizme çok müsait özellikleri olduğunu vurguladı.
   Erhürman, bölgedeki balığın, mantarın, lalenin, orkidenin, el işlerinin, doğal güzelliklerin, tarihi ve kültürel mirasın alternatif turizm açısından nasıl değerlendirileceğinin ayrıntılı bir biçimde planlanması gerektiğini belirtti.
Denizinin dalgalı ve su sporlarına uygun olduğunu belirten Erhürman, “Bu bölge eko-agro turizm için büyük bir potansiyel” ifadelerini kullandı.

 “Planlı ve kaliteli üretime geçmek zorundayız”
   Tufan Erhürman, toplantılarda Kıbrıslı Türklerin ayakları üzerinde durabilmesi, üretmesi, ürettiğini satabilmesi ve elde ettiği geliri adil şekilde bölüşmesi için sistemi değiştirmeye talip olduklarını belirtti.   Ülkedeki koşulları değiştirmenin yolunun daha çok çalışmak ve üretmek olduğunu belirten Erhürman, şunları söyledi.  “Üretimden kopmak, sahip olduğumuz potansiyeli kullanmamak, onu sürdürülebilir biçimde nasıl kullanmamız gerektiğini planlamamak ve projelendirmemek yalnızca bugünkü değil, gelecek kuşakların haklarını da çalmak anlamına gelir. Biz halkımıza bunu layık görmüyoruz. Bu sistem değişecek, inanırsak, güçlerimizi birleştirip aynı hedef etrafında buluşabilirsek başaracağız. Mesele çocuklarımıza nasıl bir ülke bırakmayı hayal ettiğimizdir”

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473