banner564

Önemli bir konu

Ticaret Odası’ndaki seminerde, “Avrupa Birliği Teknik Mevzuatı Uygulamaları” anlatıldı

Önemli bir konu
banner598
Özlem GÜRAN
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve KKTC Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi işbirliğiyle “Avrupa Birliği Teknik Mevzuatı Uygulamaları” konulu seminer düzenlendi.
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yer alan seminer saat 9.30’da başladı.
Seminerin açılış konuşmaları, KTTO Başkanı Fikri Toros, AB Koordinasyon Merkezi’nden İzge Arısal ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Bölgesel Politikalar Daire Başkanı Kayhan Özüm tarafından yapıldı.
Fikri Toros konuşmasında, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin tek taraflı olarak AB Üyesi olması ve AB müktesebatının Kıbrıs’ın kuzeyinde bir çözüme kadar askıya alınmış olmasıyla birlikte yalnız Güney’de değil Kıbrıs’ın tamamında AB Kriterleri, Normları ve uygulamalarının hayati bir önem kazandığını kaydetti.
Son 12 yılda AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları ve mevzuatın uygulanması sürecinin arzuladıkları ölçüde bir ivme kazanamadığını belirten Toros, Güney Kıbrıs’ın ise AB üyeliğinin getirdikleri konusunda deneyim kazandığını vurguladı.
AB Koordinasyon Merkezi’nden İzge Arısal da konuşmasında, 10 yıldan fazla bir süredir devam eden Avrupa Birliği’ne uyum çalışmaları kapsamında önemli bir görev üstlendiklerini kaydetti.
Arısal, AB Koordinasyon Merkezi’nin, Avrupa Birliği müktesebatına yasal uyum çalışmaları kapsamında ilk olarak 2009 yılında kabul edilen ve 2014 yılında güncellenen Müktesebata Uyum Programı’nın hazırlanmasında eş güdümü sağlayarak, bu programların Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmalarının ve hayata geçirilmelerinin takipçisi olduğunu dile getirdi.
T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Bölgesel Politikalar Daire Başkanı Kayhan Özüm de konuşmasında, misyonlarının Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini yönlendirmek, kamu kurum ve kuruluşları arasında iç koordinasyonu sağlamak ve toplumsal sahiplenmeyi artırmak amacıyla ilgili taraflarla eş güdüm içinde gerekli çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu kaydetti ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473