banner564

Para yağacak

Servetleri 10 trilyon doları geçen dünya devleri B20'nin toplantısı için İstanbul'da buluşacak

Para yağacak
banner598
Servetleri 10 trilyon doları geçen dünya devleri B20'nin toplantısı için İstanbul'da buluşacak. G 20'nin dönem başkanlığını devralan Türkiye, küresel ekonominin en önemli oyuncularını Boğaz'da ağırlamaya hazırlanıyor. Servetleri 10 trilyon doları geçen dünya devi şirketler G20'nin iş dünyası kolu olan B20'nin başlangıç toplantısı için İstanbul'da buluşacak.  İki günlük zirve İstanbul ekonomisini de ihya edecek. Zirveye 500 kişi katılacak. Küresel şirketlerin başkan ve CEO'larının İstanbul'da tarihi ve kültürel mekânları gezerek kişi başı 10 bin TL'lik harcama yapması bekleniyor.  Bu da iki günde şehrin ekonomisine en az 5 milyon TL'lik gelir sağlanması anlamına geliyor.

 Yatırımcı yağacak
15 Aralık'ta Four Seasons Hotel Bosphorus'ta düzenlenecek olan B20 Kick Off'a (başlangıç toplantısı) aralarında Li&Fung, Credit Suisse, BNP Paribas, RIM, Rio Tinto, France Telecom, EADS, ENEL, ENI, Indian Oil, VTB Bank, Sumsung, General Electric, Google'ın da bulunduğu 30 ülkeden 500'ü aşkın yabancı yatırımcı katılacak. İki günlük zirvede işadamları Türk yatırımcılarla işbirliği fırsatlarını görüşecek. B20'nin önümüzdeki yıla ilişkin hedefleri masaya yatırılacak. B20'nin de liderliğini üstlenen Türkiye, G20 ile iş dünyası arasında sıkı bağlar kurulmasını istiyor. Bu çerçevede, zirvede 'devamlılık, kapsayıcılık ve bağlantılılık' prensipleri üzerine neler yapılabileceği konuşulacak.

 Oteli kapattılar

 Küresel şirketlerin CEO ve patronları, ağırlıklı olarak zirvenin yapılacağı Four Seasons konaklayacak. Otel odalarının 15-16 Aralık tarihlerinde zirvedeki işadamları tarafından kapatıldığı öğrenildi.

 1 yılda 5 bin işadamı gelecek
Zirve, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı süresince yapılacak etkinliklerde 5 bin iş dünyası temsilcisinin ülkeye geleceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'ye gelecek işadamlarıyla küresel ekonominin geleceğini tartışacağız" dedi. Hisarcıklıoğlu'nun zirvedeki konuşmasında G20 ülkelerinin iş dünyasının vereceği desteğin önemini vurgulaması ve B20'ye herkesin destek olması çağrısını gündeme getirmesi bekleniyor.

 

B20 2008'de kuruldu
2008'de yaşanan küresel finans krizinin ardından G20 içinde sadece devletlerin değil iş dünyasının da görüşleriyle ekonomiye yön verilmesi istendi. O yıllarda B20'nin temeli atıldı. B20'nin amacı, G20 zirvesi'nin gündeminde yer alan önemli ekonomik ve sosyal konularda, ülke liderleri ve maliye bakanlarının, iş dünyasının görüş ve önerilerinden faydalanmalarını sağlamak olarak belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474