banner564

“Paramız var ödeyeceğiz”

Denktaş, ek mesailer konusunda grev dahil yasal haklarını kullanacaklarını belirten KTAMS ve Güç-Sen yetkililerine güvence verdi:

“Paramız var ödeyeceğiz”
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) yetkililerini kabul etti. 
Görüşmede, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan geçtiğimiz ay, ek mesailerin ödenmesi konusunda yaptıkları toplantı sonrasında varılan mutabakatın yerine getirilmemesi nedeniyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Kaptan, Denktaş’tan, ek mesailerin ödenmemesi durumunda grev dâhil olmak üzere yasal hakları olan her türlü eylemi yapacaklarını Başbakan Hüseyin Özgürgün’e iletilmesini istedi.

Denktaş: Başbakan bu konuda çok titiz
Serdar Denktaş da Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün bu konuda özverili ve titiz olduğunu kaydetti ve “Sendika olarak size gelen baskılarında farkındayız ve anlayışla karşılıyoruz. Ancak teknik bir sıkıntı yaşandı. Şimdi bu sorunu el birliği ile aşacağız ve çözeceğiz. Rahat olun. Size ‘para yok, ödeyemiyoruz’ demiyoruz. Paramız var ve ödeyeceğiz” dedi.
Hazine Muhasebe Dairesinden aldıkları bilgiye göre, ellerine ulaşan listelerin henüz  yüzde 30’u geçmediğini söyleyen Denktaş, bazı dairelerin Mayıs, Haziran hatta Temmuz’u göndermiş olmasına çoğu dairenin ise listelerini henüz göndermediklerini belirtti ve dolayısıyla kendilerinin söz verdikleri Haziran ek mesailerini bu ay ödeyemeyeceklerini ifade etti.
Denktaş, Mayıs ayı ödemelerine hazır olan dairelerden başlayacaklarını, diğer dairelerden de geldikçe, parça parça ödemek zorunda kalacakları için önce Mayıs ayını daha sonra da Haziran ödemelerini yapacaklarını da anlattı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 09:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali mehmet
Ali mehmet - 8 yıl Önce

Klasik serdar taktigi bu.bu gun git yarin gel.hangi isi tuttu da halletti?bunlar artik siyasetten out.bekleyin

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474