banner564

Rumlara ‘sabır’ mesajı

Herşey yolunda giderse, doğal gazdan gelir ancak 2018’de

Rumlara ‘sabır’ mesajı
banner598
   Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisinde keşfedilen doğalgazı satması durumunda 2018-2019 yıllarında gelir elde etmeye başlayacağı haber verildi. 
   Alithia gazetesi Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis’in doğalgazla ilgili gelişmelerden bahsettiği söyleşisine yer verdi.  Habere göre Lakkotirpis, Güney Kıbrıs’ın çıkardığı doğalgazı değerlendirmesi için önünde dört seçecek olduğunu söyleyerek, birincisinin, seçenekler arasında ilk sırada bulunan doğalgaz sıvılaştırma kara terminali olduğunu dile getirdi.  
   İkincisinin, bölgesel satışlar olduğunu kaydeden Lakkotripis, yakın zamanda Mısır ve Ürdün’ü ziyaret ettiğini anımsatarak, bu ülkelerin “Kıbrıs doğalgazını” istediğini belirtti ve böyle bir durumda Güney Kıbrıs’ın jeopolitik ağırlığının yeni bir boyut kazanacağına dikkat çekti. 
   Lakkotripis doğalgazın değerlendirilmesinde önlerinde olan diğer iki seçeneğin ise doğalgaz sıvılaştırma yüzer tesisi ile sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) olduğunu belirtti.  Çıkarılacak doğalgazın ne zaman ihraç edileceğiyle ilgili bir soru üzerine Lakkotripis önlerinde birçok seçenek ve zaman takvimi bulunduğu söyledi.  
   “Mısır ve Ürdün’e doğalgaz satmaya yakın mıyız?” sorusu karşısında bölgesel doğalgaz satışı konusunda Mısır ve Ürdün’den başlayacaklarını ifade eden Lakkotripis, ayrıntılı bir müzakereye girmeden önce bu çözümün teknik ayrıntılarını inceleyeceklerini belirtti.  Aynı zamanda yeni araştırma sondajlarının sonuçlarının da çıkacağına dikkat çeken Lakkotripis, tüm verilerin, hangi seçeneğin vatanın çıkarına olacağını göstereceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473