banner564

Seçim için iş birliği

TKP Yeni Güçler ile BKP “Değişim ve Kurtuluş İttifakı” imzalandı

Seçim için iş birliği
banner598
Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), “Değişim ve Kurtuluş” isimli ittifak anlaşması imzaladı.
İttifak Protokolü ile Değişim ve Kurtuluş İttifakı’nın temel ilkelerini içeren metin, TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ile BKP Genel  Başkanı İzzet İzcan tarafından Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da düzenlenen basın toplantısının ardından imzalandı.
Mehmet Çakıcı basın toplantısındaki konuşmasında, düzenin devam etmesini isteyen kesimlerin TKP Yeni Güçler ile BKP’nin ittifakından rahatsız olduğunu, bu güç birlikteliğini engellemeye yönelik pek çok operasyonlar düzenlendiğini, Facebook hesaplarının çalındığını, karalama teşebbüslerinde bulunulduğunu, BKP olağanüstü genel kurulunda karışıklıklar yaratılmaya çalışıldığını iddia etti.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ise, ülkenin içinde bulunduğu koşulların iki partiyi birlikte hareket etmeye zorladığını ifade etti. 
Partizanca istihdamlar, haksız yere günde yüzlerce vatandaş yapıldığını, halkın yüzde 50’sinin yoksulluk sınırının altında yaşadığını, çiftçinin zorda olduğunu, küçük bir zümrenin de zenginlik içerisinde yaşadığını iddia eden İzcan, bunlara karşı durmak için bir araya geldiklerini ifade etti.
Sonay Adem, İttifak’ın, memlekete ne içerden ne dışarıdan müdahale edilmesini kabullenmeyen, yurtsever, emekçi ve üretici kesimlere açık olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473