banner564

Siber: Güzellikler birleşmeli

Gagavuzya’da tarım sektörünün çok iyi olduğunu, şarap ürettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Vlah, KKTC ile işbirliği ve ticaret yapmak istediklerini söyledi

Siber: Güzellikler birleşmeli
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Gagavuzya Cumhurbaşkanı İrina Vlah’ı kabul etti.
Cumhuriyet Meclisi’nde saat 12’00’de gerçekleştirilen kabulde YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel de hazır bulundu.
Gagavuzya Cumhurbaşkanı İrina Vlah görüşmede yaptığı konuşmada, KKTC’de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti ve ülkesinde 3 ay önce gerçekleştirilen seçimlerde cumhurbaşkanı seçildiğini anlattı.
KKTC ile Gagavuzya arasında iyi ilişkiler olduğunu ve bu ilişkilerin gelişerek devam etmesini istediklerini ifade eden Vlah, iki ülke arasında özellikle eğitim alanında iş birliği yapıldığını belirtti ve 100 civarındaki öğrencilerinin YDÜ’de eğitim gördüğünü dile getirdi.
Ekonomik alanda da KKTC ile iş birliği yapmayı istediklerini anlatan Vlah, Gagavuzya’da tarım sektörünün çok iyi olduğunu, şarap ürettiklerini ve bu konularda iş birliği ve ticaret için adım atılabileceğini vurguladı.
Vlah, Siber’i Gagavuzya’da ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını da kaydetti ve Siber’i Gagavuzya’ya davet etti.

Siber, daveti kabul etti
Sibel Siber de Vlah’ın ziyaretinden memnun olduğunu belirtti ve hem Cumhurbaşkanı seçilmesinden hem de ülkesinin ilk kadın Cumhurbaşkanı olmasından dolayı Vlah’ı tebrik etti.
Gagavuzya ve KKTC arasındaki ilişkilerin gelişmesinden kendilerinin de memnuniyet duyduğunu dile getiren Siber, bu tür üst düzey temasların da önemini vurguladı.
Siber, turizm ve eğitim alanındaki ikili ilişki ve iş birliğinin ilişkilerin gelişmesine çok önem verdiklerini de dile getirdi.
KKTC’nin turizm ve eğitim gibi değerleri olduğunu dile getiren Siber, Gagavuzya’nın güzellikleriyle KKTC’nin güzelliklerinin birleşmesi ve yararlı işler ortaya çıkmasını dilediğini kaydetti.
Siber en kısa zamanda Gagavuzya’ya iade-i ziyarette bulunmak istediklerini de söyledi.


Vlah, Günsel’i de ziyaret etti
Öte yandan Gagavuzya Cumhurbaşkanı Irina Vlah Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'i ziyaret etti. 
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre Günsel kabulde, iki toplum arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha iyiye gittiğini ve programları karşılıklı yürüttüklerini ifade ederek, Gagavuzya’dan gelen öğrencilerin ülkelerini en iyi şekilde temsil ettiklerini ve görevlerini yerine getirdiklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473