banner564

Siber saldırıların hedefinde

Seneye değerinin 6,1 milyar doları bulacağı tahmin edilen video oyunları tehlike altında

Siber saldırıların hedefinde
banner598
Seneye değerinin 6,1 milyar doları bulacağı ve 1,2 milyar oyuncuya geleceği tahmin edilen video oyunları siber saldırıların hedefinde. Tehdit araştırmaları ile bilinen Trend Micro’nun verilerine göre 2015’in ilk üç ayında oyunlarla bağlantılı sekiz saldırı yapıldı. Aynı dönemde aldatıcı 20 bin 630 web ortamı belirlendi.
Saldırganlar; Skyrim, MineCraft, Call of Duty, The Sims ve Grand Theft Auto gibi ilgi gören oyunlardan yararlanarak zararlı web ortamları ve yazılımlara yönlendirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, şunları ifade etti:
“Kullanıcılar merak ettikleri oyunlar ile ilgili aramalar yapıyor. Siber suçlular da bu durumdan yararlanıyor. Korsan oyun indirme gayretine giren kullanıcıların buralara yönlendirilerek siber saldırıya uğrama ihtimalleri büyük. Bunun yanında olta saldırıları (phishing) gibi türlü aldatmacalarla oyun kayıtlarının ve nesnelerinin çalınması durumu da çok yaygın. Siber korsanlar bu yolla da gelir elde etmeyi hedefliyor. Kullanıcılar bu gibi durumlara karşı dikkatli olmalı ve korsan yazılım indirmekten kaçınmalı.”

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474