banner564

Sorunlar ele alınacak

“Hayvancılık ve Su ürünleri” konulu çalıştay başladı

Sorunlar ele alınacak
banner598
Uğur İRTEM
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi, hayvancılık ve su ürünlerinin mevcut durumu, hayvancılık alanındaki mevcut uygulamaların neden olduğu sorunlar ve sorunlara ilişkin çözüm önerileri, hayvansal ürün çeşitliliği ve güvenli üretim konularının irdeleneceği “Hayvancılık ve Su ürünleri” konulu çalıştay düzenledi.
Girne Merit Park Hotel’de yer alan ve bugün sona erecek çalıştayda, sektörün içinde bulunduğu sorunlar tartışılarak çözüm yolları aranacak. Çalıştayın dünkü açılışına, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hayvancılık Dairesi Müdürü Burcu Vudalı ve üretici örgütleri temsilcileri katıldı.
Açılışta sırasıyla, K.T. Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, K. T. Arıcılar Birliği Başkanı Kırata Kasapoğlu, KKTC Balıkçılar Birliği Onursal Başkanı Özay Öykün, TC Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, eski Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Başbakan Hüseyin Özgürgün birer konuşma yaptı.
Çavuşoğlu’nun konuşma yaptığı sırada, Hayvan Üreticileri Birliği üyesi bir grup salona girerek, “Batmış Hayvan Üreticisinin Çalıştayı Olamaz” mesajı bulunan bir pankart açtı. Pankart açılması nedeniyle salında kısa bir süre gergin anlar yaşandı ancak daha büyük bir olay yaşanmadı. Çalıştay daha sonra toplu fotoğraf çekimiyle devam etti.
Konuşmaların ardından Hayvancılık Dairesi Müdürü Burcu Vudalı “KKTC Hayvancılığının Durumu”, Hayvancılık Dairesi Su Ürünleri Mühendisi Kemal Şöföroğlu “Su Ürünlerinin Genel Durumu” konulu sunum yaptı.
Bilim adamı, sektör temsilcisi ve üreticilerin katıldığı masa tartışmalarıyla devam eden çalıştayda bugün çözüm önerileri ve değerlendirmenin ardından sonuç bildirgesi okunacak.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474