banner564

Süratle doldurulmalı

Bütçe görüşmelerine katılan Emine Dizdarlı, Ombudsman’da 7 tane denetçi münhalinin boş olduğunu söyledi ve talepte bulundu:

Süratle doldurulmalı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, dün 879 bin TL olarak öngörülen Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), 4 milyon 792 bin 900 TL öngörülen Sayıştay Başkanlığı ve 17 milyon 771 bin 400 TL öngörülen Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bütçelerini görüşerek onayladı.
Komite Başkanı CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer toplantının başında söz alarak, Ombudsman görevinin uzun süredir boş olduğunu ve bu makama Emine Dizdarlı’nın atandığını belirterek Dizdarlı’ya yeni görevinde başarılar diledi.
Yüksek Denetim Denetçisi (Ombudsman) Başkanı Emine Dizdarlı konuşma yaparak, dairenin 10 kişiden oluştuğunu, şuanda görev yapan 2 baş denetçi olduğunu, bunun 3 olması gerektiğini ve denetçinin altında da 7 tane denetçi münhalinin boş olduğunu söyleyerek, bu yerlerin süratle doldurulması gerektiğini kaydetti.
Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu da, yıl içinde gerekli ihtiyaçlarının karşılanmasını öngördüklerini söyledi.
Daha öncede ihtiyacı olan bakanlıklara aktarma yaptıklarını söyleyen Havutçu, bunun yıl içerisinde yapılmasında bir sıkıntı olmadığını kaydetti.

Sayıştay bütçesinde 171 bin TL’lik fark…
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi,4 milyon 792 bin 900 TL öngörülen Sayıştay Başkanlığı bütçesini, 171 bin TL farkla 4 milyon 963 bin 900 TL olarak onaylandı.
Sayıştay Başkanı Osman Korahan konuşmasında kurumda işini savsaklayan personel aleyhine disiplin soruşturması açıldığını ancak sonuç alınamadığını kaydederek bu tarz olayların önüne geçmek için yasal değişikliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Kurumdaki personel eksikliğine değinen Korahan, yapılan denetimlerle ilgili bilgi verdi.
Korahan’ın ardından Komite Başkanı Soyer personel giderlerine 150 bin TL’lik sözleşmeli personel kalemi eklenmesini buna bağlı olarak sosyal sigortalar kurumu için 15 bin TL ihtiyat sandığı için de 6 bin TL ödenek sağlanmasını önerdi.
Öneri oylanarak oybirliğiyle kabul edildi. 
Ardından işçi kadrosuna da 3 münhal eklenmesi önerisi sunuldu. Öneri oybirliğiyle kabul edildi. 
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 4 milyon 792 bin 900 TL öngörülen Sayıştay Başkanlığı bütçesini, 171 bin TL farkla 4 milyon 963 bin 900 TL olarak onaylandı.

Ekonomiye 10 bin TL artış
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bütçesini oyçokluğu ile onayladı.
Bakanlık bütçesi komitede 10 bin TL artışla 17 milyon 781 bin 400 TL olarak kabul edildi.
Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, komitede yaptığı konuşmada, Yeşil Hat Tüzüğü’nden bu mevcut hali ve ince kanallarıyla artık hiçbir şey olmayacağını, yeşil hat tüzüğünde sınırların kaldırılması gerektiğini ifade ederek, burada önemli olanın ticari sınırların ortadan kaldırılması ve karşılıklı olarak malların serbest satılması olduğunu söyledi.
Komite bugün Hukuk Dairesi ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçelerini görüşecek. Komite ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında DAÜ konusunu da ele alacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473