banner564

Tarihe ışık tutacak

Osmanlı Medeniyetler Kütüphanesi, KAÜ bünyesinde Lefkoşa Arabahmet’te hizmete açıldı

Tarihe ışık tutacak
banner598
Lefkoşa Surları içerisindeki Arabahmet bölgesinde, Osmanlı dönemine ait eser, kitap ve yazışmaların sergilendiği, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Osmanlı Medeniyetler Kütüphanesi, törenle hizmete açıldı.
Dergi, kitap ve belgelerin yanında objelerin de sergilendiği, Kamil Paşa Sokak’taki 3 numaralı konakta, başta Osmanlı Türkçesi olmak üzere Osmanlı dönemini yansıtan kültüre ait kurslar da düzenlenecek.
Osmanlı İmparatorluğunun son sadrazamı Kıbrıslı Kamil Paşa’nın da konuk olduğu konak, kütüphaneye dönüştürülmesi için konağın sahibi Kıbrıs Müftüsü olan Baflı Hacı Ali Rıfkı Efendi’nin torunlarından Akıle Hıfzı Kader tarafından tahsis edildi.
Açılışta KAÜ tarafından yayımlanan Kıbrıs Mehmed Kamil Paşa’nın A’yan Re’isi Sa’id Paşa’ya Cevapları isimli kitap da dağıtıldı.
Açılışta sırasıyla; eski Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, KAÜ’nün kardeş üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar, Akıle Hıfzı Kader, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Asuman Türkel, Osmanlı Medeniyetler Kütüphanesinin mekan ve sergileme konseptini hazırlayan Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karakartal birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473