banner564

“Teşkilat yasaları güncellensin”

KTAMS, kamuda hizmetlerin birleştirilmesinde ortaya çıkacak mağduriyetlerin giderilmesi için tavsiyelerini Bakan Çeler’e aktardı

“Teşkilat yasaları güncellensin”
banner598

 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), hizmetlerin birleştirilmesinden yararlanacak kamu görevlilerinin mahkeme kararıyla ortaya çıkan mağduriyetlerinin giderilmesi için hazırladığı yasa değişiklik önerisini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’e takdim etti. KTAMS Başkanı Güven Bengihan ve sendika yürütme kurulundan oluşan sendika heyeti Çeler’e ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı dairelerin teşkilat yasalarının güncellenmesi konusundaki taleplerini de iletti.

Yabancı öğrencilerin sorunları görüşüldü
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, “Vois Kıbrıs” isimli uluslararası öğrenci birliği temsilcileri ile bir araya geldi. Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, yabancı uyruklu öğrencilerin ülkede karşılaştığı sorunların ele alındığı toplantıda, Vois Kıbrıs temsilcileri, öğrenci çalışma izinleri ile üniversite öğrencilerinin çalışma koşulları konusundaki sıkıntılarını Çeler’e aktardı. Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de,  Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde, ülkedeki yabancı uyruklu üniversite  öğrencilerinin  çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile  ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474