banner564

Turizmcilerin yüzü güldü

Ayvalık'tan Midilli Adası'na, 9 günlük bayram tatilinin ilk 4 gününde, yaklaşık 5 bin kişi geçti

Turizmcilerin yüzü güldü
banner598
Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden olan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden, Yunanistan'ın Midilli Adası'na 4 günde yaklaşık 5 bin kişi geçerken, 9 günlük bayram tatili boyunca bu sayının 10 bine ulaşması bekleniyor.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Alp Sezek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Midilli'ye ilginin arttığını söyledi.
Özellikle tatilin başladığı hafta sonunda, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde aşırı yoğunluk yaşandığını anlatan Sezek, Ayvalık-Midilli arasında sefer yapan turizm firmalarının ek seferler düzenlemek zorunda kaldığını aktardı.
Son 3 yıla bakıldığında genel anlamda geçişlerde yüzde 25 azalma yaşandığını vurgulayan Sezek, "9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ise ilgi fazla. Tatilin ilk 4 gününde yaklaşık 5 bin kişi, Midilli Adası'na geçti. Son 3 yıldır bayramlarda en fazla 3 bin 500 kişi Ayvalık'tan Midilli'ye gitmişti. Bu bayramda sayının 10 bin kişi olmasını bekliyoruz." dedi.
Ayvalık'a gelen yerli turist sayısında da büyük artış olduğunu belirten Sezek, "Bu zaten ilçedeki araç yoğunluğu ve otellerdeki doluluk oranından belli. Şu anda Ayvalık'taki hiçbir otelde yer yok." dedi.
Turizm firması sahibi Eşref Jale, tatil süresince günde yaklaşık bin 200 kişinin Midilli'ye geçtiğini dile getirerek en yoğun dönemin tatilin başladığı hafta sonu olduğunu ifade etti.
İlk günlerde gidenlerin dönüşe geçtiğine dikkati çeken Jale, şunları kaydetti:
"Midilli'den dönüşlerde de çok ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şu anda Midilli-Ayvalık arasındaki geçişler bizi memnun edici boyutta. Midilli'den dönüşlere de ek seferler düzenledik. Yoğunluk had safhada. Geçtiğimiz yıllardaki 4-5 günlük bayramlarla kıyaslandığında bu yıl Ramazan Bayramı'nın 9 güne çıkarılması, hepimizin yüzünü güldürdü. Bu yüzden de hemen hemen her gün Ayvalık'tan Midilli'ye yüklü olarak gidiyor feribotlarımız."

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2016, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474