banner564

Ülkeye girişi yasaklanmalı

Barış Mamalı “Fruktoz ve glikoz şurubu ile aspartam içeren ürünlerin satışına izin verilmemelidir” dedi

Ülkeye girişi  yasaklanmalı
banner598
Anonimus Hareketi, “Fruktoz ve Glikoz Şurubu ile Aspartam içeren ürünlerin insan sağlığına zararlı olduğuna işaret ederek, bu ürünlerin satışına izin verilmemesi ve ülkeye girişlerine yasak getirilmesi gerektiği belirtti. 
Hareket Başkanı Barış Mamalı yazılı açıklamasında, dünyada sadece kanser, kalp veya şeker hastalıklarının artış göstermediğini, hafif hastalıklardan sayılan alerji vakalarında da büyük artış görüldüğüne dikkat çekti. 
Mamalı, bu konuda en korkulacak durumun yeni nesillerin bu şartlar içinde ne yapacağı ve nasıl hareket edeceğinin olduğunu belirterek, “Çünkü anne ve babaların bile çocuklar üzerindeki hakimiyeti ve kontrolü gittikçe kaybolmakta; çocuklar medyadan yapılan reklam bombardımanlarıyla işlenmiş çok şekerli, tuzlu, bir sürü katkı maddeleriyle doldurulmuş gıdaları tüketmeye heveslendirilmektedirler” dedi. 
Barış Mamalı, kanserin en sevdiği madde olan şekerin, kanserli hücreleri beslediğini belirterek, şekerin insan sağlığı açısından tehlikesine dikkat çekti. 
Son 50 yılda şeker hastalığının 700 kat artış gösterdiğini, “şeker hastalığının” diğer birçok hastalığa da yol açtığını belirten Mamalı, şekerin çağın en korkulur hastalıklarından biri olduğunu kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473