banner564

Üretime destek

Bakan Atun; Küçük Esnaf Sanayi Sitesin büyütülmesi amacı ile çalışma başlatıldığını, çıraklık eğitim merkezi için de yer tahsisi yapıldığını belirtti

Üretime destek
banner598
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk Esnaf Zanaatkârlar Odası (KTEZO) ve Lefkoşa Küçük Esnaf Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.
Ekonomi Bakanı Atun ziyaret sırasında; Küçük Esnaf Sanayi Sitesin büyütülmesi amacı ile çalışma başlatıldığını söyledi. 
Atun, ayrıca yeni projenin içinde çok amaçlı “Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi Okulu” için de KTEZO’ya yer tahsisi yapıldığını kaydetti. 
Sunat Atun’a ziyareti sırasında Sanayi Dairesi Müdürü Salih Gökpınar ile KOBİGEM Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu eşlik etti. 
Atun’u, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber ile Oda Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Heyet birlikte Küçük Esnaf Sanayi sitesini gezdi.
Esnafın her daim yanında olduklarını anlatan Atun, yeni açılan esnafa yönelik KOBİGEM destek kredisi için de başvuruların devam ettiğini hatırlattı.
Atun, önümüzdeki günlerde KKTC’de bir “esnaf çalıştayı” düzenlemeyi planladıklarını ve bu çalıştay ile birlikte bundan sonra izlenilmesi gereken yolun çok daha tutarlı olacağına inandıklarını söyledi.
Atun, Küçük Sanayi Bölgesi’ne çok amaçlı Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi Okulu’nun proje aşamasına gelindiği zaman kapsamlı bir toplantı ile projenin kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti. 

Kanber dosya sundu
Bu arada Oda Başkanı Mahmut Kanber de, Bakan Sunat Atun’u ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Atun’a, esnafın sorunlarının yazılı olduğu bir dosyayı görüş-alışverişinde bulunmak amacıyla sundu. 
Kanber, Esnaf ve Zanaatkarların vergi ve sigortalara olan borcu için bir çalışma yapılması ve odanın yasal değişiklik ile ilgili çalışmalarının sonuçlandırılmasını istedi. Kanber, bu çalışmanın da yeni dönemde Meclise gönderilmesini talep etti. 
Oda Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da, Atun’un her zaman odanın yanında yer aldığına dikkat çekerek, Atun’un geçmiş hükümetler döneminde de odaya en çok katı koyan bakan olduğunu ifade etti. 
Tulga, mevcut çıraklık eğitim merkezinin küçük kaldığını, daha kapsamlı bir okula ihtiyaç duyulduğunu da belirterek, bakanlığın kendilerine bir arazi tahsis etiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474