banner564

Vatandaştan özür diledi

Başbakan Yorgancıoğlu, Sanayi Bölgesi’nin sular altında kalmasından dolayı üzüntülerini belirtti

Vatandaştan özür diledi
banner598
Bakanlar Kurulu Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.
Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi açıklamasında, Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde dün yaşanan su baskınına da değinen Yorgancıoğlu, bölgedeki vatandaşlardan özür diledi. Başbakan Yorgancıoğlu, önceki hükümet döneminde su baskınının önüne geçebilmek amacıyla bir set çekildiğini, bu bendin ardında birken suyun tehlike arz etmesi sebebiyle bazı iş araçlarının bendi takviye etmek için o bölgeye gittiğini anlattı. Yorgancıoğlu, toprak bendin ne kadar yumuşadığını ve zarara uğradığını fark etmedikleri için de çalışma yaparken bendin yıkıldığını kaydetti. Sanayi Bölgesi’nin sular altında kalmasının kimsenin beğenmediği bir olay olduğunu, burada bir yanlışlık söz konusu olduğunu belirten Başbakan, o bölgedeki insanlardan özür diledi.
Zarar görenlerin tazmin edilmesinin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Yorgancıoğlu, daha önce de su baskınları olduğunu, bir tazminin o zaman söz konusu olmadığını söyledi. 

Geçicilerin durumları
Basında ve sivil toplumda bilgi eksikliğinden dolayı geçicilerin işten durdurulacağı yönünde bir dedikodu dolandığını kaydeden Yorgancıoğlu, bunun geçtiğimiz günlerde Başbakanlık tarafından bakanlıklarda çalışan geçicilerin 2015 yılına yönelik konumlarının sorulmasından kaynaklandığını belirtti.

İhtiyat sandığı avans tüzüğünde değişiklik
  Bakanlar Kurulu toplantısında İhtiyat Sandığı’nın avans tüzüğünde bir değişiklik yapılmasının da kararlaştırıldığını dile getiren Yorgancıoğlu,  önceki tüzüğe göre geçmiş bir yıl yatırım yapmayanların avans almasının mümkün olmadığını ancak bu değişiklikle ihtiyat sandığında hesabı bulunanlar için mümkün kılındığını belirtti. 
Yeni tüzük ile geçmişte avans alıp da borcunu süresinde kapatmayanların ise 3 yıl süreyle avans alımının engelleneceğini dile getiren Başbakan Yorgancıoğlu, bunun İhtiyat Sandığı’nın daha disiplinli bir şekilde avans vermesini sağlayacağını söyledi.

Bayraklar 1 gün süreyle yarıya indirilecek
Yorgancıoğlu, Pakistan’da Taliban örgütünün  düzenlediği okul saldırısında çocukları katletmesi nedeniyle bugün KKTC’de  1 gün süreyle bayrakların yarıya indirilmesi kararının alındığını da açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474