banner564

Wall Street birinci sırada

Son dönemde jeopolitik risklerin etkisiyle borsalarda satışlar görülse de birçokları için en güvenli yatırım hâlâ ABD endeksleri

Wall Street birinci sırada
banner598
Geçen hafta Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimin artmasıyla borsa yatırım fonları yatırımlarını Avrupa endekslerinden ABD endekslerine kaydırdı. Thomson Reuters’ın araştırma şirketlerinden Lipper’a göre, ABD merkezli borsa yatırım fonları, geçen haftaki gelişmelerin etkisiyle Avrupa’daki borsalardan son dokuz haftadır art arda çıkış yaşandı. Yine bu araştırmaya göre, bu dönemde ABD borsalarına 3 milyar dolarlık para akışı gerçekleşti. New York merkezli finansal danışmanlık şirketi Wunderlich Securities’in Başpiyasa Uzmanı Art Hogan, “Eğer Ukrayna’daki gelişmelerden dolayı endişeliyseniz, yapacağınız şey bu” dedi.

'En güvenlisi'
Hogan, ABD borsaları için, “Bu atmosferde en güvenlisi ABD borsaları” dedi. Danışmanlık şirketi Rosenblatt Securities’in Başpiyasa Stratejisti Brian Reynolds, jeopolitik riskler büyük sıkıntı yaratmadığı sürece, S&P 500’ün yükselmeye devam edeceğini söyledi. Reynolds, “Rusya gerginliği artmadığı sürece, borsalarda 1960 puanın üzeri görülür” dedi.

Ukrayna etkiledi
Cuma günü Ukrayna’nın Rus birliklerine saldırdığını açıklamasının ardından ABD Hazine Tahvilleri 14 ayın en düşük seviyesine geriledi. S&P 500, Cuma günü gelişmelerden neredeyse hiç etkilenmedi. ABD’nin önde gelen üç borsası son iki haftadır üst üste değerleniyor.

Almanya’da güven sarsıldı
Avrupa’daki endişelerin bir diğer nedeni de Almanya. Almanya’da iş dünyası, Rusya ile ticaretin kesilmesinin etkisiyle endişeli.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474