banner564

Yeni pazar

Türkiye ile Malezya arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı

Yeni pazar
banner598

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Güney Asya bölgesinde ilk ​Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) Malezya ile imzalandığını belirterek, bu çerçevede sanayi ürünlerindeki tüm gümrük vergilerinin en geç 8 yıl sonunda karşılıklı olarak sıfırlanacağını bildirdi.

Zeybekci, yazılı açıklamasında, Türkiye ile Malezya arasında müzakereleri 2010 yılı Mayıs ayında başlatılan ve 13-15 Ocak 2014'te Ankara'da gerçekleştirilen 9. tur neticesinde tamamlanan Türkiye-Malezya STA'yı, Malezya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı Dato'Sri Mustapa Mohamed ile imzaladıklarını belirtti.

Ankara'da imzalanan anlaşma ile Türkiye'nin, Malezya pazarına AB'den önce tercihli giriş imkanı elde ettiğini belirten Zeybekci, STA'nın, tarafların iç mevzuatlarına göre gerçekleştirecekleri onay işlemlerinin tamamlanmasının ardından yürürlüğe konulacağını bildirdi.

Zeybekci, Türkiye'nin Asya-Pasifik Bölgesinde Güney Kore'nin ardından 2'nci, Güney Asya Bölgesinde ise ilk STA'sı olma özelliğini taşıyan anlaşmanın, mevcut haliyle temelde mal ticaretiyle bağlantılı konuları kapsadığını ve yürürlüğe girdikten bir yıl sonra hizmetler ticaretinin serbestleştirilmesi için müzakerelere ve STA'ya yatırımlar konusunda bir bölüm eklenmesi amacıyla istikşafi görüşmelere başlanmasının hükme bağlandığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 04:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474