banner564

“Zulüm bitiyor”

Bakan Saner, çalışma izin işlemlerinin 1 Aralık’tan itibaren online yapılabileceğini söyledi.

“Zulüm bitiyor”
banner598
Çalışma izinlerinde tüm işlemler 1 Aralık’tan itibaren bilgisayar ortamında online olarak yapılabilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 1 Aralık’ta kullanıma koyacağı çalışma izni prosedürlerini kolaylaştırarak hem zaman hem de emek tasarrufu sağlayacak “Çalışma izin işlemleri otomasyon projesi”yle, çalışma izni başvurularında doldurulması gerekli formların sayısı da azaltıldı.
Ayrıca kimlik kartı formatında “Çalışma izin kartı” uygulamasına da geçiliyor. Farklı renklerde 6 aylık, 1 yıllık ve 2 yıllık verilecek çalışma izin kartlarındaki barkod sayesinde, Çalışma Dairesi müfettişleri çalışma izinli kişiyle ilgili bilgilere barkodu cep telefonlarında okutarak ulaşabilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, dün düzenlediği basın toplantısıyla “Çalışma Dairesi için reform” diye nitelediği “Çalışma izin işlemleri otomasyon projesini” tanıttı. Saner, sistemden yararlanmak isteyen işveren ve muhasebecilere 1 Aralık’a kadar Çalışma Dairesi’ne başvurmaları çağrısı da yaptı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın e-bakanlığa dönülmesinde son noktaya gelindiğini belirten Saner, 1 Aralık’tan itibaren tüm daireleri bilgisayar ağında görüp her türlü işlemleri takip edebilecek noktaya geleceklerini söyledi.

“Bilgisayarları konuşturalım”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, basın toplantısında yaptığı konuşmada, “vatandaşı koşuşturacağımıza bilgisayarları konuşturalım” sloganıyla hazırladıkları ve işverenleri veya onların görevlendirdiği muhasebecileri çok yoran çalışma izni prosedürlerini sadeleştirip kolaylaştıran projeyi anlattı.

İş adamları ve muhasebecilere çağrı
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, tüm iş adamları ve muhasebecilere çağrıda bulunarak, bu sistemden yararlanmak ve işlemlerini online yapmak isteyenlerin 1 Aralık’a kadar Çalışma Dairesi’ne başvurmalarını istedi.

“Tarihin tozlu raflarına…”

    Ön izin ve yatay geçiş işlemlerinde şu anda 23 sayfalık form doldurulması gerektiğini, yeni sistemle sadece birkaç sayfalık online form doldurularak ve sağlık raporu getirilerek işlem yapılabileceğini kaydeden Ersan Saner, diğer bilgilerin online görülebileceğini ve onlarca sayfalık form doldurma işlemlerinin de tarihin tozlu raflarına kalkacağını söyledi.
     Saner, yeni sistemin halen Müteahhitler Birliği ve 5 muhasebeci tarafından deneme amaçlı kullanıldığını, 1 Aralık’tan itibaren yeni uygulamanın sisteme katılmak isteyen tüm muhasebeciler için aynı anda kullanıma konulacağını ifade etti.
Bakan Saner, “Çalışma izinleriyle ilgili online uygulamamız, Çalışma Dairesi için reform olacak. Bu kadar çok formu birkaç sayfaya indirdik. Vatandaşı daire daire dolaşıp belge ve mühür toplama zulmünden de kurtarıyoruz. Tüm bunlar çok büyük kolaylık olacak” diye konuştu.

“100 bin çalışana karşılık sadece 57 çalışma müfettişi var…”
Ülkede 100 bin çalışma izinliye karşılık sadece 57 çalışma müfettişi bulunduğunu bildiren Saner, yatırımlarının düzenli yapılıp yapılmadığı, yasal sürenin aşılıp aşılmadığı gibi bilgilere kolayca ulaşılarak emek tasarrufu sağlanabileceğini söyledi.
“Denetim için sistemi temelden yarattık” diyen Saner, çalışma izni süreleri dolmazdan 2 veya 3 ay önce işverenlerin mesajla uyarılacağını, böylece müfettişlerin de zamanlarını daha kaliteli işlemlere ayırabileceğini anlattı.
Saner’in ardından Çalışma İzin Merkezi amiri Berhan Ongan, sistemi yazan Analiz Sistem Özgü Ltd. personeliyle birlikte çalışma izinlerinde uygulanacak online sistemle ilgili sunum yaptı. Bu sırada basın mensupları için bir uygulama yapılarak, çalışma izin kartı hazırlandı ve kimlik kartı formatındaki çıktısı alındı.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474