banner564

Eroğlu çok rahat

Cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu düzenlediği basın toplantısında hem vizyonunu anlattı hem gazetecilerin sorularını yanıtladı.
60 gazetecinin katıldığı toplantı son yılların en kalabalık basın toplantıları arasında yer aldı.
Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleşen toplantıdan sonra toplantıya katılanlarla Eroğlu birlikte öğlen yemeği yedi. 
Eroğlu’nu uzun zamandır bu kadar rahat, bu kadar sakin görmemiştim. Tüm soruları eksiksiz yanıtlarken gazetecilere takılmadan da edemedi.
Vizyon toplantısında sorulan tüm sorulara yanıt veren Eroğlu "Neden size oy verilsin" sorusuna; "en tecrübeli benim" yanıtını verdi.
Toplantı sırasında gazeteciler Eroğlu’na, ikinci tur olması halinde düşüncelerinin sorulması üzerine; "ben ikinci turun yaşanacağını düşünmüyorum. Çünkü bizim ülkemizde seçime 15 gün kala her şey değişebilir" dedi ve biranda seçimin son günlerinin çok şeylere gebe olduğunun mesajını çok net verdi.
Eroğlu, "Tek bir adayı rakip olarak görüyorsunuz sanıyorum, bunu açıklar mısınız?" sorusu üzerine ise "Ben bütün adayları rakip olarak görüyorum. Ve rakiplerimi de küçümsemiyorum" diyerek aslında seçimleri de ne kadar ciddiye aldığını kamuoyu önünde göstermiş oldu.
Her şeyin dört dörtlük titizlikle hazırlandığı toplantıda tek sırıtan ise Eroğlu’nun konuşmasını yaptığı platformun arkasındaki beyaz renkteki fon oldu. Zira toplantıyı canlı yayında veren kanallar bu fon yüzünden zorlandı.
 





 
 Tank, tüfek ve solcu…
Yunanistan'ın Osmanlı İmparatorluğu'ndan bağımsızlığını ilan ettiği "25 Mart 1821 Ulusal Bağımsızlık Bayramı"  Yunanistan’ın başkenti Atina'da düzenlenen askeri törenlerle kutlanmış.
Yunan parlamentosunun bulunduğu Sintagma Meydanı'nda yapılan askeri geçit törenine yağmura rağmen her yaştan vatandaşın yoğun katılımı dikkat çekmiş.  
Töreni Cumhurbaşkanı Aleksis Çipras da ilk kez izlemiş. Görüntüleri ve törenin ayrıntılarını merak edenler internetten bulup izleyebilirler.
Yunanistan’ın Bağımsızlık Bayramı bana 15 Kasım’ı KKTC’nin ilanını ve yapılan törenleri hatırlattı.
Bizdeki Çin malı solcular, her törenden sonra gazetelerde, ekranlarda tören alanından geçen Güvenlik Kuvvetleri ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri mensupları ile güçlü ordumuzun unsurlarını amansız olarak eleştiriyorlardı.
Aha da solcu Çipras’ta tankları izlemiş, hatta ayakta alkışlamış, çakın da görelim Çin malı solcular! Hade… GKK ve KTBK’e olsa çakmayı marifet bilirdiniz.   Aha da tank aha da top tüfek…
 

  
MESAJLAR

Dr. Derviş EROĞLU: Bugün son yılların en kalabalık basın ordusu karşında oldukça rahat ve kendinden emin duruşunuz birçok kişiye mesaj olarak gitti. 

İrsen KÜÇÜK: Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çalışmanızı tamamlamış ve hangi adaya destek vereceğinizi belirlemişsiniz. Hadi bakalım hayırlısı..

Özkan YORGANCIOĞLU: Tüm sorunları elbette bir günde çözmenizi kimse beklemiyor ama insan iki yılda bir şeyleri de çözebilirdi değil mi? 

Serdar DENKTAŞ: KOP kavgası yeniden alevlenecek gibi gözüküyor. Bu konuda bakalım son sözü kim söyleyecek?

Turgay AVCI: Dün akşam Serdar Denktaş ile sohbet ederken görülmüşsünüz. Oysa bir zamanlar sizinle aynı yerde olmaktan kaçınıyorlardı değil mi? Ne günler geride kaldı… 

Hasan SERTOĞLU:  Bir kez daha ateşin altına odunları attınız. Bakalım bu ateş sonunda kimi yakacak? 

Hasan TAÇOY: Doğum günü kutlamaları anlaşılan bir haftaya yayılacak gibi. Önceki gece yapılan sürpriz doğum günü partisine yakın dostlarınız size güzel bir sürpriz hazırlamışlar.  

Mehmet HARMANCI: Akıncı’nın seçim çalışmalarına mesai sonrası katıldığınızı sevinerek öğrendik. Doğrusu da buydu zaten. Önceki günkü yanlış ihbar içinde özür dileriz.  

İsmet AKİM:  Aktif siyasete girip ilk genel seçimlerde milletvekili adayı olacağınızı artık sağır sultanlar bile duyduğuna göre parti içi muhalefette artık size karşı bakalım aynı hoşgörüde olacak mı? 

Zeki ÇELER: Tamda Cumhurbaşkanlığı seçimlerin son günlerinde nereden çıktı bu Vietnam ziyareti. Aklınız burada kalacak.

Hasan MACİLA: Ralli araçlarında seyrüsefer ruhsatlarına %65 indirim uygulanılmasını ön gören yasa değişikliği hazırmış. Hadi bakalım rallicilerin üstünden bir yük daha azalmış oluyor. 

Feride YILDIRIMER: Son günlerde elinizden telefon hiç düşmüyor. Ada sathında sürekli ihbarlar geliyormuş. Valla iyi yetişiyorsunuz hepsine.

Ali BAŞMAN: Geçtiğimiz gün küçük bir kazaya karışmışsınız. Az kalsın bir motosiklet sürücü aracınızın altına kalıyormuş. Çok geçmiş olsun. 

Ahmet DİRGEN: Demokrat Partiden istifa edip bağımsız kalmaya karar vermişsiniz. İstifa gerekçelerinizi de kamuoyu ile paylaşacak mısınız? 

Kadri FELLAHOĞLU: Bir iki günlüğüne İstanbul kaçamağı yapıp ülkeye dönmüşsünüz. İstanbul havası iyi geldi mi bari?

Orhan YILMAZ (fıstık): Konya mutfağının tüm lezzetlerini kısa bir süre içinde ezberlemişsiniz. Bu arada yaz geliyor, karpuzlar çok yakında olacakmış, bilginize. 

Ahmet ÖZSOY: Diyalog Gazetesinin çekilişinden ne hikmetse tüm yakınlarınıza birer hediye çıkmış olmasına karşın size daha hiçbir şey çıkmamış. Denemeye devam. 

Çelebi ILIK: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Bugün doğum günü pastanızdan tatmak için öğlen yanınıza uğrayacağız. 

Mehmet SAYDAM: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra siyasette daha fazla yer almak için kendinize bir çalışma ekibi kurmaya karar vermişsiniz. Siyasetin sizin gibi gençlere ihtiyacı olduğu bir gerçek. 

TMH 179 Plakalı Taksi: Dün akşam trafiğinde hem kendinizi, hem diğer sürücüleri hem de aracınızda yolcu olarak bulunanları hiçe sayarak sürekli şerit değiştirerek ilerlemeye çalışmanıza bir anlam veremedik doğrusu. Hayırdır tabakhaneye bir şey mi yetiştiriyordunuz? 






YORUMSUZ!

“Bugün veya herhangi bir gün Rum tarafına geçtiğinizde lütfen bir kahvehane ‘de durun ve bir "Türk Kahvesi" veya "Turkish Coffe" sipariş edin.
Mutlaka,"Turkish Coffee yok, Greek Coffee var!" cevabını alacaksınız! Bu sizi rahatsız eder mi? Deneyiniz...”

Erdal Andız
YORUM EKLE

banner471

banner474