banner564

EROĞLU’na “YEŞİL” ışık

Kasım ayının son haftasına girdiğimiz şu günlerde Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun 2015’te yapılacak seçimlere aday olup-olmayacağı kararının vereceği hafta olacak.
Aslında hemen belirtelim Eroğlu için karar aslında hafta sonu verildi. Eroğlu, sadece bunu ne gün açıklayacağına artık karar verecek. Ve en geç Cuma gününe kadar adaylığını açıklayacak.
Peki, neden Eroğlu bu güne kadar bekledi?
Bizi ilgilendiren kısım işte bu sorunun cevabı. Zira 2010 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Dr. Eroğlu’nun rakibi Sayın Talat’tan daha çok Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olan Erdoğan’dı.
AK Parti medyası sürekli olarak Eroğlu aleyhinde yayınlar yapmış hatta son gece malum haberi yapmışlardı.
AK Parti kurmayları da bu süreçte boş kalmamış başta Karpaz bölgesi olmak üzere çok ciddi bir kampanaya yürütmüşlerdi.
Tüm bu olup bitene rağmen Eroğlu ilk turdan seçimleri almasını bildi. 
Peki, AK Parti bu seçimlerde de aynı tavrı sergileyecek mi? 
Hemen söyleyelim, “KESİNLİKLE” böyle bir kampanya süreci olmayacak. Aksine Eroğlu ile devam edilmesi yönünde mesajlarda gelecek.
Peki, ne oldu da AK Parti tavır değiştirdi.
Aradan geçen 5 yıla yakın zamanda köprünün altından çok sular aktı ve o dere çok kütükleri götürdü.
En son olarak geçen gece bir düğün töreni vardı Ankara’da. Bu düğün töreninden bir gün önce “yıldızı son dönemlerde parlayan bir İş adamımız” Ankara yollarına düştü ve gerekli zemini oluşturdu.  Ardından Cumhurbaşkanları düzeyinde bir görüşme gerçekleşti.
İşte o görüşmenin perde gerisinde Eroğlu’na Erdoğan tarafından “HAYIRLI OLSUN” mesajı verildi.
Peki, bundan sonra ne olacak?
Artık bir iki gün içinde Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu bir basın toplantısı ile adaylığını ilan edecek.
Malumun ilanından sonra ise Eroğlu, çok daha aktif bir şekilde ve rahatlamış olarak çalışmalarına hız verecek.
Peki, İlk turdan bu iş biter mi?
Eroğlu’na deniz ötesinden YEŞİL ışık yakılsa da bu seçimleri çantada keklik olarak görmesine neden değil! Bunu zaten kendisi de çok iyi biliyor. 
Yapması gereken çok önemli operasyonlar ve stratejik hamleler var. Seçim ekibinde ciddi sıkıntılar var. UBP ve DP’de sorunlar var. 
Bölgelerde ciddi sıkıntılar var. Hepsine dokunulması gerekiyor.
EROĞLU’na DEĞİL! ama EKİBİNE yönelik CİDDİ TEPKİLER var. 
Tıpkı bir zamanlar İrsen Küçük ve ekibine olduğu gibi. 
DP’nin AK Parti ile yakınlaşmış bir EROĞLU ’na bakış açısını da ayrıca değerlendirmek gerekecek.
Kısacası Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu için şimdi önünde zorlu bir başka sınav var.  Ankara sınavından başarı ile geçen Eroğlu kesinlikle adaydır….



 
 
MESAJLAR

Dr. Derviş EROĞLU: Kırım Türkleri son yaptığınız açıklamadan oldukça rahatsız olmuşlar.  Her ne kadar Ruslar bu işine sevinse de Kırım Türkleri oldukça üzülmüş. 

Dr. Sibel SİBER: Partinin tüm ağır abileri ile birlikte çarşıyı gezmek iyi bir fikirdi. Bunu daha sık tekrarlamakta fayda var. 

Dr. Hakan DİNÇYÜREK: Ankara’da eli dolu dönmüşsünüz. Ve Barış Suyunun açılışı için hazırlıklara başlamışsınız. 

Teberrüken ULUÇAY:  Bakanlığınıza bağlı olan Kantara bölgesindeki boş evler yıkılmış durumda.  Bu evlerle kimse ilgilenemiyor mu? 

Hasan TAÇOY: Mültecilerin kurtarılması ve geri gönderilmesi esnasında yoğun bir gayret içinde olduğunuzu hemen herkes gördü. Bunu karnenize artı olarak yazdık.  

Kamil KAYRAL: Balıkçılık konusunda bu kadar iddialı olduğunuzu inanın bizde bilmiyorduk. Neyse bir gün teknenize misafir oluruz artık. 

Mustafa GÖÇER (Çatlı): Bir aydan bu yana ağzınıza içki sürmemişsiniz. Öyleyse yakında bir Ümre ziyareti size iyi gelebilir. 

Oğuz KÖSE: Televizyon dünyasında bir yılı geride bırakmışsınız Kemal ağabeyimizle. Nerden nereye değil mi? 

Turgay AVCI: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın giydiği model deki ceketle geldiğiniz resepsiyonda biranda ilgi odağı oldunuz. Özlediniz mi Başkenti.

Hüda HÜDAVERDİ: Yakında yenge size bir yastık bir yorgan verip gönderecek evden. Bakanlıktan eve gitmeye zaman bulamadığınıza göre bari bakanlıkta yatın-kalkın.

Savaş CELEP: Maşallah bir gece Girne’de bir sonraki gece Lefkoşa’da çok önemli resepsiyonların altından kalkmasını bildiniz. Tebrik ediyoruz. 

Ertan BİRİNCİ: Siyaset bir kez daha çirkin yüzünü göstermiş ve Tataristan’dan yarışmaya katılamamış temsilcilerimiz. Yazık çok yazık, ama yılmak yok, değil mi? 

Serhat AKPINAR: Zafer uçuşu kötü hava şartları nedeniyle ertelenmiş. Geç olsun da güç olmasın değil mi? 

Afet ÖZCAFER: Bir kayboluyorsunuz bir çıkıyorsunuz. Artık karar verseniz diyoruz. 

Reşat AKAR: Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Umarız daha aktif bir cemiyet buluruz karşımızda. 

Gülseren VURAL: Bütçe’nin görüşüldüğü şu günlerde kulaklarınız sık sık çınlıyormuş. Neden acaba. Tüm daire müdürleri sizden sevgi ile söz etmeleri boşa değil demek ki. 

Tözün TUNALI: Köylerde yavaş yavaş taban oluşmaya başlamış. Bu arada köylerden haberlere çok sevinmişsiniz.  

Ayşemden AKIN: Mültecileri AK Partinin gönderdiğini sosyal medyada ilan etmekte nereden çıktı. Bakın 24 saat bile geçmeden geri gönderildiler. 

Bertan ZAROĞLU: Sadık Gardiyanoğlu tavlada seni yendiğini söylüyor. Sen de onu yendiğinizi söylüyorsun. En iyisi bizim de olduğumuz bir ortamda maç yapmanız. Ortada kaldık valla. 

Erhan NASİPOĞLU: Kebaptaki ustalığınızı, içkide gösteremeyince şifayı kapmış, yatak döşek evde yatıyormuşsunuz. Kış günü fazla buzlu viski iyi gelmez, bir dahaki sefere unutmazsanız iyi olur.

Habil TÜLÜCÜ: Çok geçmiş olsun, ufak bir rahatsızlık geçip yataklara düşmüşsünüz. Aman dikkat edin bu günlerde kendinize.

GÜNÜN SÖZÜ
 “Kalp ve damar hastalıklarından korunmak için beslenmede yapılacak   küçük bir adım yaşam için büyük bir adım olacaktır”
Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Feriha Balkır


BİZİM TEMEL
Bir gün temelin papağanı ölür. Çevresindekiler neden öldü diye sorar.
-Evlendim de onun için der temel.
-Karından mı kıskandı seni papağan
-Yok karım o kadar konuştuki, papağana fırsat kalmadı oda kahrından öldü :)))
YORUM EKLE

banner471

banner474