banner564

Ferdi Bey haklı çıktı!

Eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer, siyasetimizin önemli isimleri arasına adını yazdırmasını bilenlerden oldu. Ferdi Bey’in siyasi literatürüne soktuğu birçok deyim var. Mesela siyasette “Müslüm modu” Ferdi Sabit Soyer’in kazandırdığı bir deyimdir. Veya Annan Planı döneminde diline doladığı “Statüko” kelimesi.
Dörtlü Facebook Hükümetinin kurulmasından sonra Ferdi Bey, çıktığı TV programlarında "Deli Kaymakam Sendromuna düşmeyin" uyarısında bulunmuştu. Katıldığı programlarda bu konuda dikkatleri çeken Ferdi Beyi maalesef dinlemediler.
Ve bugün Hükümet tam da Ferdi Sabit Soyer’in dediği gibi "Deli Kaymakam Sendromuna” düşmüş durumda. Ne yapacaklarını şaşırdılar adeta.
En başta sevgili dostumuz Zeki Çeler bu sendromun içine düşenlerin başında geliyor. Öyle ki gittiği inşaatlarda işçileri kovaladığı yönünde hikayeler aldı başını gidiyor. Ve son olarak Lapta’da yaşananlar.
Hükümette bir başka bakanda bu sendroma yakalandı. Sağlık Bakanı Filiz Besim de maalesef hastalığa yakalananlardan. Diyor ki Sağlık Bakanı “Birçok kamu görevlisi ikinci iş yapıyor, o yüzden kamuda çalışan doktorların da ikinci iş yapmasının önünü açacağız...”
İçişleri Bakanının durumu da vahim. Oda ağır bir şekilde sendromun içine düşmüş durumda. Önüne gelen tüm işler için aynı açıklamayı yapıyor “Gereğini en kısa sürede yapacağız.” Bugüne kadar bu sözü onca konu için söyledi ama henüz kimse gereğinin ne olacağını ve kısa sürenin ne kadar bir zaman dilimini kapsadığını anlamadı. 
 
 Lefke’de Yıltaç Mükellef ağırlık kazanıyor
28 belediye için en hızlı davranan 7 Ocak seçimlerinin galibi UBP oldu. Hemen her bölgede adaylarını belirledi ve kamuoyuna ilan etti. Son bir iki belediye için hafta sonu üyeye gidecek UBP.
Üyeye gidilecek yerlerden bir tanesi de Lefke. Geçtiğimiz yıl 6. ilçe olan Lefke için UBP’de Yıltaç Mükellef üzerinde duruyor. Spor camiasında başarılı işlere imza atan Mükellef, gençlerin de favori ismi.
UBP Örgüt başkanlarının üzerinde uzlaştığı isim olan Mükellef henüz aday olduğunu resmi olarak açıklamadı. Gözler UBP'ye çevrildi. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün de henüz açıklama yapmadı.

Müşavirlik Yasası (versiyon V)
46 günlük hükümet müşavirler konusunu çözmek için yasa tasarısı hazırladı. İlk tasarı bakanlar kurulundan geçip mecliste komiteye geldi.
Müşavir arkadaşların toplu bir şekilde itiraz etmeleri üzerine yasanın ikinci versiyonu hazırlandı. Bu sefer de sendikalar itiraz etti ve hazırlanan yasanın üçüncü versiyonu hazırlatıldı. Bu sefer de Hükümet ortaklarından bir tanesinin itirazı üzerine müşavirler yasasının dördüncü versiyonu hazırlandı. Bu kez de yasal bazı engeller yüzünden yasanın yeniden değişmesi gündeme geldi ve Müşavirler Yasası 5 versiyonu ile gündeme geldi. 
Bu hafta komisyona gidecek olan yasa ile ilgili müşavirlerin de aklı hayli karışmış durumda. Zira kimisi hazırlanan yasanın ilk halini kimisi üçüncü halini biliyor. Son halini önümüzdeki günlerde komisyonda görmüş olacağız.


MESAJLAR

Ahmet NAZLI: Girne Kamiloğlu Hastanesi’nde başarılı bir operasyon geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun, umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz. 

Zeki ÇELER: Son günlerde sinirleriniz anlaşılan biraz bozuldu ve önünüze gelene fırça üstüne fırça çekiyorsunuz. Kolay mı memleketin bin bir tane derdi var hepsi de sizden çözüm bekliyor. 

Canan CANKAYA: Başbakanlık Denetleme Kurulu Başkanlığı görevinden emekliye ayrılmışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun, gerçi sizin gibi her gün mesaiye gidip çalışmaya alışmış birisi için emeklilik nasıl olacak bizde merak ediyoruz doğrusu. 

Hüseyin Avkıran ALANLI: Vekil sonrası yeniden okula dönmüşsünüz ve öğretmenlik yapmaya başlamışsınız. Bu arada okuldaki öğrenciler sizi, sizde öğrencileri özlemişsiniz. 

Orhan TUĞBAY: Çok geçmiş olsun, bu sefer de zorunlu olarak ameliyat masasına yatmak zorunda kalmışsınız. Anlaşılan 2018 size pek yaramadı. 

Mehmet EZİÇ: Eski bir personelinizin İzmir’de açtığı dükkanın açılışı için eşiniz ile birlikte İzmir’e kadar gitmişsiniz. Ülkemizde örnek gösterilecek iş adamları arasında yer almanız işte sırf bu neden de bile ortaya çıkıyor, tebrik ediyoruz sizi. 

Mustafa ERTANIN: Ekonomik gidişatın her geçen gün kötüye gittiği şu günlerde yeniden döviz ile borçlanma ve yeniden Euro’ya geçilmesi tartışmaları başladı, siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu. 

Deniz GÜRGÖZE: Yaklaşan yerel seçimlerden önce yoğunluğunuz giderek artıyormuş. Birçok bölgede kampanyalar yürütecekmişsiniz. Bu arada önümüzdeki günlerde Konya’ya da bir ziyarette bulunacakmışsınız. Hayırdır Konya’da ne işiniz var? 

Erkan EĞMEZ: Bölgede aday ol baskılarına rağmen bu dönem aday olmayı kesinlikle düşünmüyormuşsunuz. Neyse hakkınızda hayırlısı, bu arada Afrin dönüşü fena halde üşütmüş ve hasta olmuşsunuz. 

Fırat ATASER: Çılgın projelere devam ediyorsunuz ve şimdi de Milli Parka teleferik projesi ile yeni bir çığır açmak için girişimlere başlamışsınız. 

Hasan SERTOĞLU: Belediye başkanlığı adaylığınız bugün itibari ile ilan edilecek gibi gözüküyor. Bugün sonrası artık kolları sıvamanız ve sahaya ekibiniz ile birlikte inmeniz gerekecek. 

Aziz LİMASOLLU: Girne’den bağımsız belediye başkan adayı olmak için bugün yarın nihai kararı verecekmişsiniz. Bu kararı alırken de yakınlarınıza danışıp bu kararı üretecekmişsiniz. 

Beyhan GÜRGÖZE: İnönü’de açıkladığınız bağımsız belediye başkan adaylığınıza yoğun bir destek gelmeye başlamış. Özellikle köylerden yoğun bir destek geliyormuş. 

Yıltaç MÜKELLEF: Lefke’de hafta sonu yapılacak ön seçimde en güçlü adaylardan bir tanesisiniz UBP’de. Neredeyse bütün örgüt başkanları sizin yanınızda saf tutuyor. 

İbrahim ALKAN: Çiftçiler Birliği’nin Genel Kurulu için Başkan Kelle ile başa baş bir yarış sergiliyorsunuz. Artık genel kurul için sayılı günler kaldı, bakalım bu yarışı kim göğüsleyecek? 

POLEMİX
“Rum tarafı 'Efendim neticesinden biz Kuzey Kıbrıs'a ne gerekiyorsa bunu vereceğiz' diyor. Ne bilelim, her numarayı çekersiniz. Onun için oluşturulacak heyet, ekip neyse bu heyet, bu ekip oradaki bütün sondajları birlikte yapacaklar, oradan ne çıkıyorsa Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs, nüfusuna göre hakkını alacak. Buradan en ufak bir taviz veremeyiz. Akdeniz'deki hidrokarbon kaynakları üzerinde, ülkemizin ve KKTC'nin haklarını koruma noktasında aynı kararlılığı göstereceğimizin bilinmesini istiyorum.”
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

YORUM EKLE

banner608

banner474