banner564

Fethiye…

Ölüdeniz gibi dünyada eşi bulunmayan bir kumsalı bulunan Fethiye, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Af Kule gibi dalış bakımından çok uygun yerlere sahiptir. Turizme açılmış birçok mağara mevcuttur. Doğal yapısı ile Yamaç paraşütü gibi alternatif sporlar yapılmaktadır. Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu gibi doğası bozulmamış çok özel bölgeler vardır. Günlük turlar ile 12 Adalar diye adlandırılan adalar ziyaret edilebilir. Ölüdeniz kumsalı 2006 yılında %82 oyla dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir.
Bu kadar alternatifin yanında antik çağlardan kalmış kent kalıntıları ile kültür turizmine de açıktır. Fethiye çevresindeki antik kentlerin bazıları şöyledir: Telmessos, Kaunos, Kadyanda, Tlos, Pınara, Letoon, Sidyma ve Ksantos. Bunların dışında zengin eserleriyle Fethiye Müzesi de turizme hizmet etmektedir.
Ölüdeniz: Fethiye ile bütünlenmiş Fethiye denilince hepimizin aklına o meşhur manzara gelir, Fethiye ölüdeniz`de kumlu plajının olduğu ve kelebekler vadisine kalkan tur teknelerinin bulunduğu bu Fethiye`nin en güzel yerinde denize girilir ve yamaç paraşütü yapanları izlersiniz.
Kayaköy: Fethiye de en güzel yerlerden biri ve tarihin en yakın zamanlarında terk edilmiş daha sonrada koruma altına alınmış muazzam bir yer. Göz alabildiği yere kadar her yer o zamana ait binalar ile kaplı, içerisinde kendi zamanının üstünde birçok yapılaşma var ve o zamanlarda gerçekten öyle bir coğrafyada kalabalık ve sosyal bir ortamın olduğunu düşünmek etkileyici.
Saklıkent: Bu yer ise Fethiye`de genelde şehir içerisinde tur düzenleyen firmaların en çok uğradığı ve güzergâhında genelde Tlos harabelerinin de bulunduğu doğa harikası yerlerden biridir. Burada ilginç olan şey doğanın muhteşem bir kanyon ortaya çıkarması ve kanyondan akan buz gibi su.Burada öyle bir yer varkı kayanın içerisinden gürül gürül su fışkırıyor ve hayret ile bu doğa olayını izliyor ve doğanın gücünü bir daha hissediyoruz. 
Tlos: Tarihi bir yer Tlos tarihi eski çağlara kadar uzanıyor, bugün harabe halinde olan bu yerin bir çok güzel noktası ve çağının ileri teknolojisinin izleri hala görülür. Harabelerin orda hala akan buz gibi kaynak suyu bulunur ve öyle bir yer varki sarp kayaların üstünde uzayan palamut ve çınar ağaçlarının arasından traverten şeklinde göletçikler ve buralardan akan buz gibi sular aşağıya doğru uzanır.
Hisarönü: Fethiye`nin en yaşanır en güzel tatil yerlerinden gece hayatının ve Fethiye`de gidilecek birçok yerin merkezinde olan bu yer genelde Fethiye`ye göre daha ılıman ve gece hayatının en canlı olduğu yerlerden biridir. Bulunduğu noktadan Fethiye`deki birçok yere rahat ve kısa yoldan ulaşırsınız, hemen dibinde olan ovacık`ta ise Fethiye`nin en güzel otel, motel, pansiyon ve apartları bulunur. 
Gemiler Koyu: Kayaköyü geçince yolun bitiminde yol boyunca doğanın eşsiz manzarasını izleyerek gidebileceğiniz güzel yerlerden biridir
Patara: Fethiye’nin en güzel ve bu en eşsiz yerine muhakkak uğrayın derim sahil boyunca ilerleyen kumsal 20 km`ye kadar uzanır. Göz alabildiğine kadar uzanan bu kumsal sanki hiç keşfedilmemiş gibi ıssızdır. 
St Nicholas: Fethiye ölüdeniz`den kalkan tur tekneleri ile ulaşabileceğiniz şu an yıkık durumda olan ve Bizans zamanında Ortodoks rahiplerinin eğitim yeri olan bir adadır.
Kelebekler Vadisi: Kelebekler vadisi, Fethiye’nin görmeniz ve yaşamanız gereken en güzel doğal güzelliğinin olduğu alan, birkere daha ilk gelişinizde ortamın atmosferi sizi etkiliyor. İçeri kanyona doğru ilerlediğinizde mevsimindeyseniz vadiye adını veren kelebekleri görebilirsiniz. 

***

3 Milyona ne yapılmaz ki!
3 Milyon Türk Lirasının faiz getirisi yıllık: 280.500 TL, aynı paranın aylık faiz getirisi ise 23.373 TL gibi bir şey...
Faiz yerine altına da yatırabilirsiniz 3 milyonunuzu. 20,000 adet çeyrek altın alabilirsiniz...
Gayrimenkulde de şansınızı deneyebilirsiniz ve  850.000 STG ye 15 apartman dairesi veya 8 tane lüks villa alabilirsiniz. 
Para çok olunca seçenekte çok oluyor tabi. Eğer böyle bir paranız varsa ne yapmazsınız ki…
Mesela benim bu kadar çok param olsa 2 kişiye emanet etmem.  Zırhlı ve güvenli bir araçla paramı naklederim, eğer bir yerden bir yere taşıyacaksam bu kadar parayı.
Ama Kooperatif Merkez Bankası arabanın arka koltuğunda bir yerden başka bir yere bu kadarcık bir paranın transfer edilmesinde bir sakınca görmemiş.
Mesela benim bu kadar çok param olsa kesinlikle içinde cip olan  çantalarda naklederim, bir yerden başka bir yere. Patates çuvalı ile taşımam!
Bu kadar param olsa transfer günleri özel güvenlik görevlisi dikerim başına. Ne olur ne olmaz diye.
Boşuna dememiş eskiler  “zenginin malı züğürdün çenesini yorar” diye.  Neticede çalındığı söylenen paranın sahibi devlet bankası. Bankanın başındakiler içinde çok fazla bir sorumluluk yok. Zaten siyaseten  o makamlardalar ya. Giden 3 milyoncuk olsun, canınız sağ olsun.  Üzülmeye değmez o para…
GÜNÜN SÖZÜ
 “Yapılacak şey ya yeni bir hükümetin oluşumuna olanak vermek için istifa etmek ya da erken seçime gitmektir” 
UBP Milletvekili Ersin Tatar
BİZİM TEMEL
 Temel’in babası ölmüş. Cenazeyi yıkayan adama 20 TL bahşiş vermiş.  Adam  parayı az bulunca ve itiraz edince Temel çok sinirlenmiş. 
-Bana bak, aşağıda ki benzinlikte 5 liraya koca tırı yıkıyorlar. Adamın canını sıkma.   
YORUM EKLE

banner608

banner474