banner564

Futbol keyfi

Yeniboğaziçi ve Yalova'nın karşılaştığı Pepsi Kıbrıs Kupası Çeyrek Final mücadelesinde futbol adına her şey vardı. Bu güzel karşılaşmaya bir ara gerilen tribünler gölge düşürdü ancak daha sonra ortalığın yatışmasıyla tam bir futbol ziyafeti yaşandı.
Mücadeleye Yalova oldukça istekli ve baskılı başladı. Her iki takım da hemen hemen benzer dizilişlerle sahadaydı. Y.Boğaziçi, Yalova'nın bu baskısına karşı koyamadı ve kalesinde üst üste pozisyonlar verdi. Yalova özellikle Burak'ın önderliğinde geliştirdiği ataklardan birinde penaltı kazandı. Ancak bugün çok iyi bir performans sergileyen Burak, maçın kötülerinden Ersoy'u geçemedi ve Yalova'nın golü gecikti. Kaçan penaltıdan sonra baskısını daha da artıran Yalova, Ersoy'un hatası sonucunda Mithat ile öne geçmeyi başardı ve baskısının sonucunu aldı. Y.Boğaziçi takımında özellikle Adem ve İbrahim Gökova çok kötüydü. Zaten Gürsel Kaçmaz her ikisini de oyundan aldı ve Mehmet Çağakan ile Türker'i oyuna alarak sistemini de değiştirdi. İkinci yarıda yapılan bu değişikliklerden sonra toparlanan Y.Boğaziçi, ikinci devrenin hemen başında Diallo'nun golüyle oyuna ortak olmayı başardı. Beraberlik golünden sonra oyunda dengeyi kurmayı başaran Y.Boğaziçi yine de kalesini tehlikelere kapatmayı başaramadı. Yalova biraz da şansının yardımıyla İsmail'in kendi kalesine attığı golle yeniden öne geçti. Bu golden sonra maçın Y.Boğaziçi risk almaya başladı ve maçın temposu arttı. Y.Boğaziçi'nin risk alması sonucu kontra atak şansı bulan Yalova, bunlardan birinde Hasan Nalbant'ın mükemmel vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Ancak Yalova gole sevinemeden Y.Boğaziçi, Diallo ile farkı yeniden bire düşürdü. Bu golden sonra Abdullah, Muammer'e yaptığı gereksiz faul sonrasında kırmızı kartla oyun dışına atıldı ve takımı tam oyunda üstünlük kuracakken takımını saçma bir kartla eksik bıraktı. Yalova rakibinin eksik kalması ve kendisinin de önde olmasından dolayı oyunda tempoyu düşürdü. Ancak her şey iyi giderken bu kez Yalova'dan Mithat gereksiz bir faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı ve takımlar yeniden eşitlendi. Y.Boğaziçi rakibinin de eksik kalmasını fırsat bilerek yeniden yüklenmeye başladı ve âdeta beraberlik golü geliyorum dedi. Önce Diallo ile net bir fırsattan yararlanamayan Y.Boğaziçi, hemen ardına Mehmet Çağan'ın yerde kalmasıyla penaltı atışı kazandı ve Mehmet Çil'in kaydettiği golle skora dengeyi getirdi. Herkes maç böyle bitecek derken Hasan Nalbant, Burak’ın yerine oyuna dahil olan Yusuf'un koşu yoluna güzel bir pas attı. Yusuf savunma arkasına sarkmayı başardı ve kaleci Ersoy'un hatalı çıkışı affetmeyerek topu filelere gönderdi ve takımını yarı finale taşıdı.
Y.Boğaziçi bu karşılaşmaya konsantre olamamış gibi durdu. Adem, İbrahim ve kaleci Ersoy çok kötüydü. Özellikle Ersoy son dakikada inanılmaz bir hatalı çıkış yaparak golü kalesinde gördü.
Yalova maçı kazanmak isteyen taraftı. Bunu doksan dakika boyunca hissettirdiler. Burak oyundan çıkana kadar çık etkiliydi ve Y.Boğaziçi savunmasını oldukça yıprattı. Yalova hak ettiği bir galibiyet alarak yarı finale çıktı.
Karşılaşmanın hakemi Kerem Eran ve yardımcıları başarılı bir performans gösterdi. Verdiği iki kırmızı ve iki penaltı kararı doğruydu.
YORUM EKLE

banner608

banner474