banner564

Futbolsuz puan

K-Pet Süper Lig’de karşı karşıya gelen iki namağlup ekibin mücadelesinde lider Yenicami, K.Kaymaklı’nın  galip gelmesinden dolayı dün farkı korumak adına galip gelmek zorundaydı. Yeniboğaziçi ise bu deplasmandan unvanını koruyarak ayrılmak istiyordu. 
Mücadele 90 dakika boyunca Yenicami kontrolünde ve üstünlüğünde geçti. Yeniboğaziçi’nin Yenicami yarı sahasına geçtiği anlar sayılıdır. İlk düdükten itibaren baskıya başlayan Yenicami, Yeniboğaziçi’nin  günümüz futbolunda çağ dışı olarak nitelendirilen katı savunmasını açmakta zorlandı. Batshi’nin etkisiz kaldığı bu mücadelede özellikle Kenneth ve Halil Turan’ın eksikliği fazlasıyla hissedildi. Ancak yine de ilk yarıda birkaç pozisyon bulmayı başardılar. Bu pozisyonlarda ise kaleci Ersoy’u geçemediler. Yeniboğaziçi takımı futbolcuları fırsatını buldukları her pozisyonda yere yatıp zaman geçirmeye uğraştı. İlk yarıdan bu hareketlere gitmeleri oldukça düşündürücüydü. Yeniboğaziçi ilk yarıyı pozisyonsuz tamamladı.
İkinci yarı yine Yenicami üstünlüğünde geçti. İlk yarıdan itibaren kapanan Yeniboğaziçi savunmasının hata yapmaması beklenemezdi. Bu hatayı 61. dakikada Esin’i boş bırakarak yaptılar ve Esin bu hatayı affetmeyerek takımını öne geçirmeyi başardı. Bu golden sonra Mehmet Çil’i oyundan alıp Adem’i oyuna süren Bülent Aytaç’ın bu değişikliği işe yaradı. Yenicami farkı artıracak golü bir türlü bulamayınca biraz risk almaya başlayan Yeniboğaziçi oyuna katkı koymaya başladı ancak yine ileride çok etkili olamadılar. Mücadelenin sonlarına doğru oyuna sonradan giren Adem’in orta sahada müthiş bir mücadeleyle kazandığı topu alan yine Yeniboğaziçi adına orta sahayı dirençli tutan isimlerden olan Diallo’nun pasıyla o ana kadar hiçbir varlık gösteremeyen Ndoye, bulduğu bu tek fırsatı harcamayarak takımına eşitliği getiren golü kaydetti.
Beraberlik golünden sonra Yeniboğaziçi’nin direnci arttı ve yine kapanarak Yenicami’ye geçit vermedi. Kalan dakikalarda Yenicami sağlı sollu ortalarla Yeniboğaziçi kalesine yüklense de istediği pozisyonları bulamadı. Yeniboğaziçi futbol oynamadan bir puanı alırken, Yenicami futbol oynayarak iki puan kaybetti. Böylece mücadele eşitlikle tamamlandı ve iki takım da namağlup unvanlarını devam ettirdi.
Karşılaşmanın hakemi Mehmet Sezener ve yardımcıları, doğru kararlar vererek iyi bir mücadele çıkardı.
YORUM EKLE

banner471

banner474