banner564

Gardiyanoğlu bağımsız aday mı?

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinden MYK kararı ile yok sayıldı. Pek demokratik olmasa da partinin MYK’sı bu yönde karar aldı. Hasan Sertoğlu’nun UBP’nin Lefkoşa Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasından sonra şimdi tüm gözler UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu’na çevrildi.
Dün bu konuda hayli hareketli dakikalar yaşandı. Zira başka bir partiye mensup bir iş adamı ile Sadık Gardiyanoğlu’nun bir mekânda baş başa yemek yedikleri, iş adamının Gardiyanoğlu’na bağımsız aday olarak Lefkoşa’da seçimlere girmesi halinde seçim kampanyasının tüm masraflarını ödemeyi taahhüt ettiği bize gelen bilgiler arasında. 
Kamuoyundan sır gibi saklanan yemek sonrası Gardiyanoğlu’nun bu ünlü iş adamından hafta başına kadar düşünmek için süre istediği, konuyu ailesi ve yakınları ile değerlendirdikten sonra cevabını ilgili iş adamına Pazartesi günü vereceğini öğrendik.
Bakalım Gardiyanoğlu şimdi ne cevap verecek?

UBP’de bağımsız adaylar partiyi zora sokacak!
Lefkoşa’da Sadık Gardiyanoğlu bağımsız aday olur olmaz bunu hafta başı göreceğiz ama bir başka UBP’li Vadili’de bağımsız aday oldu bile. UBP Vadili Örgüt Başkanı Eriş Çoban, sosyal medya hesabı üzerinden dün bağımsız belediye başkanı olarak adaylığını duyurdu. 
Haziran 2018 seçimlerine UBP’nin adayı olarak girecek olan Vadili Belediyesi Başkanı Mehmet Adahan’a karşı yine aynı partiye mensup bir başka adayın da yarışa katılmış olması UBP’nin burada oylarının bölünmesine neden olacak.
UBP’de bir benzer olay ise İnönü Belediyesi’nde yaşanıyor. UBP’nin adayı Turgut Çevirgen. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün danışmanı Çağın Zort da bağımsız aday olup olmama konusunda son kararını henüz vermedi. Ancak yine bir başka UBP’li olan Beyhan Gürgöze bağımsız aday olacağını açıkladı bile. Kısacası İnönü Belediyesi’nde UBP şimdiden ikiye bölündü bile.
Benzer durumların başka yerlerde de karşımıza çıkabileceği, bazı partilerin açıklanan başkan adaylarına karşı bağımsız aday olarak çıkabileceği konuşuluyor UBP’de. 

Ulaş Bey aday olacakmış!
Tamda bu seçimlerde uğraşacak birilerini bulamayacağımın üzüntüsünü çekerken, müjdeli haber Gazimağusa’dan geldi. 
“Siyasete harcadığım vakte pişmanım” diyen Ulaş Gökçe, sosyal medya hesabından Haziran ayında yapılacak belediye seçimleri için Gazimağusa’dan adaylığını açıkladı.
Anlaşılan yaşadığı pişmanlıklardan bir ders çıkarmamış Ulaş Gökçe. Neyse çok mutluyum çok, sonunda bu seçimler benim için de renkli geçecek, hem de çok renkli. 

Urfa lezzeti
Geçen gün bir arkadaşımızın tavsiyesi ile ilk kez gittik Küçük Kaymaklı Pide Fırınına. Öyle mütevazi küçük bir dükkan Kaymaklı’da AÖA’ye giderken, çemberin hemen yanındaki apartmanların altında. 
Mekan mütevazi ama pide ve lahmacunları için aynı şeyi söylemeyeceğim. Zira gerçekten Urfalı Hüseyin ustanın elinden çıkan pide ve lahmacunlar parmaklarınızı ısırtan cinsten. Bir iki tane ile doyuyorsunuz ama gene de yemeden duramıyorsunuz. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. 

MESAJLAR

Sadık GARDİYANOĞLU: Dün tüm gün Gazimağusa’da olsak bile Lefkoşa’da olup bitenden anında haberimiz olduğunu artık anlamış olman gerekiyor. Neyse önünde uzun bir hafta sonu var. İyi düşün iyi taşın, gerekiyorsa kaşın ve kararını öyle ver. 

Cemal BULUTOĞULLARI: Dün sizde bizim gibi Gazimağusa’da günü geçirmişsiniz. Neyse sabahki olay ertelenince saat 16.00’daki işten mutlu haberi aldınız mı?

Ulaş GÖKÇE: Dün gece açtım bilgisayarı iştahla eski dosyaları karıştırmaya başladım, bilin bakalım neler neler buldum o eski dosyaların içinde. Neyse zaten yakında herkes öğrenecek o dosyaları… 

Eriş ÇOBAN: Partiniz sizi dinlemedi ama siz en sonunda içinizdeki sesi dinlediniz ve adaylığınızı açıkladınız. Neyse şimdi artık onlar düşünsün değil mi? Hayırlı ve uğurlu olsun adaylığınız. 

Afet ÖZCAFER: Dörtlü koalisyon hükümetinin Gazimağusa Belediye başkan adaylığı teklifini kabul etmemişsiniz. TDP ve HP’nin bu yönde hayli istekli olması bile sizi kararınızdan geri döndürmeye yetmemiş. 

Muhammed MİLLİ: Yakında Dubai’ye bir geziye gidecekmişsiniz ve dönüşte de bıçak altına yatacakmışsınız. O zaman Dubai’de dilediğinizce yiyip içip öyle geri gelebilirsiniz memlekete. Hayırlı yolculuklar.

Mahmut ERDEN: 2014 yılında belediye seçiminde çok yaklaştığınız Paşaköy Belediye Başkanlığı için bir kez daha aday olmaya karar vermişsiniz ve Tülücü başkanın karşısına bağımsız olarak çıkacakmışsınız bu seçimlerde. 

Mustafa AKYÖN: Gönyeli Belediyesi’ni kazanmak için çok büyük ekip kurmak için hazırlıklara başlamışsınız. Bu arada hafta sonu tüm aile bu konu için bir araya gelecekmişsiniz. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Geçen gün katıldığınız bir TV programı sırasında oturduğunuz koltuk kırılmış. Aman dikkat edin bu ara koltuktan düşmemeye bakın. Zira koltuktan bir düşen bir daha zor biniyor üstüne. 

Dr. Salih BEYOĞLU: Ve sonunda emekli olmak için artık günleri saymaya başlamışsınız. Bu arada önümüzdeki hafta küçük bir yemek organize ediyorlarmış sizin için. Yemeğe çok özel konuklar da katılacakmış. 

Kutlu EVREN: Çok uzun süredir binmediğiniz arabanızın lastiği patlayınca dün az kalsın yolda kalıyormuşsunuz. Allah’tan yanınızda kadim dostunuz Ali Bey varmış ve patlayan lastiği hemen değiştirmiş. 

Mehmet ÇAĞLAR: Pek muhterem valideniz Hakk’a yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Emine DAVUTOĞLU: Dört dönemden sonra beşinci dönem için de Metehan’da yeniden muhtarlık için aday olmaya karar vermişsiniz. Geçen defa bölgede size rakip çıkmamıştı, bakalım bu sefer birileri rakip olarak karşınıza çıkacak mı? 

Seyhan İbrahim YILDIRIM: 8 yıldır devam eden dava sonuçlanmış ve sonunda başlattığınız hukuk mücadelesini kazanmışsınız. Güçte olsa sonunda yargı doğru kararı verdi ve mağduriyetiniz kanıtlandı. 

Çetin SADELİ: Son günlerde birileri üzerinize gelip size baskı kurup bağımsız aday olmaktan çekilmenizi söylüyormuş. Siz değil, onlar çekilsinler, durmak yok, yola devam. 

POLEMİX
“Mesele ateşte yanmak değil, mesele bir gönülde yer almaktır. Ekmeği ateşte pişirmek kolay, mesele gönülde pişirmektir" der. Dostlar, bu mübarek Cuma günü vesilesiyle ömrümüz boyunca maddi ve manevi gönüllerde yer almak ve dualarınıza mazhar olmak dileğiyle... Kandilimiz bizlere mihmandar olsun, maddi ve manevi güzelliklere vesile olsun inşallah. Hayırlı kandiller. Selam ve dua ile. 
“Somuncu Baba"

YORUM EKLE

banner471

banner474