banner564

Gazze de 4 kuzen

İsmael Mohammed BAKR, 9, Mohammed Ramiz BAKR, 11, Ahed Atıf BAKR, 11, Ve Zakaria Ahed BAKR, 10,
4 kuzen. Gazze plajında futbol oynayan 4 çocuk. Belki de Dünya Kupası oynanırken izlemişler, belki de topun peşinde koşarken, Ronaldo, ya da Messi olan 4 çocuk. İsrail önce bir top atışı yapmış, vuramamış. Kaçmaya çalışmış bu 4 küçük yürek, sonra dürbünle bakılmış, uydu ile bakılmış, bilgisayara koordinat girilmiş, hesap yapılmış ve kaçarken vurulmuş yavrularım. 
Ve ortaya çıkan 4 cansız beden. 
Sonra resimler, sonra cenazeler ve anlatılamayacak kadar, karanlık ve ağır ve şiddetli ve acı. Benim için 4 dört çocuk, uykusuz geceler, akan gözyaşları, lanet okunan bu düzen ve küfür dolu dakikalar. 
Ama İsrailli parlamenter, iki çocuk annesi, Ayeled Shaked’e göre ise, onlar “4 küçük yılan”. 
İsrail parlamentosu, başbakanlığı, savunma bakanlığı, vatandaşları, polisi, doktoru, hasta bakıcısı, iş adamı, sporcusu ve aklınıza kim gelirse hepsi faşisttir. Hepsinin aklındaki fikir aynıdır. Onlara göre o dört küçük yılan, öteki, beriki, 300’ü birden, hepsi ölmeyi hak ettiler. Çünkü onlar başlattı, çünkü onlar bize füze attı, çünkü onlar yılan. 
Yazıklar olsun hepinize! Faşistsiniz! 
Çünkü geçen günlerde yapılan bir ankete göre İsrail vatandaşlarının % 91’i, İsrail ordusunun yaptıklarını destekliyor. %91! 
Bu rakama inanamıyorum, bu insanların ağzından dökülen kelimeleri daha fazla duyamıyorum, midem bulanıyor. 
Bir başka parlamenter ise şöyle diyor. “Her şeyin sorumlusu Hamas, biz onlara bütün Gazze’yi verdik, daha ne istiyorlar? Biz sadece kendimizi koruyoruz. Hamas o çocukları füze rampalarının yanına koyuyor, ayrıca bu füzeleri hastahanelere, okullara, parklara koyuyorlar, biz füzeleri vuruyoruz, onlar da ölüyor.” 
Bu kadar rahat, bu kadar sığ ve faşist. 
“Küçük yılanlar” diyor İsrailliler Filistinliler için, aynı Amerikan Yerlilerine “haşarat” çocuklarına “bit” diyen göçmenler gibi, aynı Tutsi’lere “hamamböceği” diyen Hutu’lar,  aynı, Yahudilere “fare” diyen Nazi’ler gibi. 
Bir de Gilad Şaron var. Faşist Ariel Şaron’un oğlu. Şöyle diyor, “Amerika Hiroşima’dan sonra durmamış,  Nagazaki’yi de bombalamıştı. Bence orta bir yol yoktur başka çözüm yoktur, tüm Gazze’liler ve evleri dümdüz olacak, olmalı”. 
Düşünün, Gazze de yaklaşık 2 milyon insan yaşıyor, etrafları duvarlar ile çevrilmiş, kaçacak yerleri yok! Sonra bir canavar devlet, elinde ne var ne yoksa alıp, çoluk çocuk demeden herkesi öldürmeye gidiyor ve bu kendini korumak mı oluyor. Hayır! Bu düpedüz katliam ve cinayettir. Bu bir milletin yok edilmeye çalışmasıdır. Bu yeni “Holocaust” tır. 
YORUM EKLE

banner471

banner473