banner564

Birleşme mutlaka olacak

Türkiye’nin en büyük ailesinin bir mensubu, eşi Kıbrıslı olan tanınmış işadamı Adnan Volkan Pekkan, adanın geleceğinden umutlu

Birleşme mutlaka olacak
banner598
Cemre AKAR


Adnan Volkan Pekkan Ankara’da yaşıyor. Türkiye’nin en büyük ailesi olarak kabul edilen ve toplamda 3 milyon nüfusa ulaşan Ekşioğlu ailesinin bir ferdi olan Adnan Volkan Pekkan’ın eşi de Kıbrıs’ın tanınmış ailelerinden, Sultan kahvelerinin sahibi Günay Alirıza Görgüner’in kızıdır.
   Adnan Pekkan, gerek Türkiye’de, gerekse ziyaret ettiği yabancı ülkelerde gönüllü bir Kıbrıs temsilcisidir. Ülkemizdeki siyasileri ve ekonomik yapıyı çok iyi tahlil eden, düşüncelerini cesaretle ortaya koyan bir işadamıdır.
   Kuzey Kıbrıs’ın bugünkü ekonomik yağpısından memnun olmadığını söyleyen Pekkan “burada bir monopollük yaratılmış, etrafına birkaç siyasiyi de alanlar, digger kesimleri etkisizleştirmiştir”diyor.
   Diyalog’un bu hafta ‘Genç Vizyon’ sayfasına konuk olan Adnan Pekkan’ın açıklamalarını ilgiyle okuyacaksınız.

Eşiyle Londra’da tanıştı

   Soru: Adnan Volkan Pekkan’ı özetle nasıl tarif edersiniz?

   Yanıt: İlk orta ve lise eğitimimi Ankara Yükseliş Koleji’nde aldıktan sonra üniversite eğitimim için Londra’ya gittim,Londra’da eğitim ve işlerim dahil 12 yıl yaşadım ve eşimlede orada üniversite yıllarımda tanışıp evlendim. Eşim Kıbrıs’taki Sultan Kahvenin sahibi Sayın Günay Alirıza Görgünerin kızı Deniz hanımdır.
   Benim anne tarafı Rize İkizdere , baba tarafı ise İstanbul Kasımpaşalıdır.
   Anne tarafım dünyanın en büyük ikinci Türkiye’nin ise en büyük ailesi olan Ekşioğlu ailesidir.Bügünkü nüfüsümüz gelinler,damatlar,torunlar dahil 3 milyondan fazladır.
   Böyle özel ve bilindik bir ailenin en büyük torunu olmanın çok büyük sorumlulukları ve güzellikleri var. Ben de 7 yaşındaki ikiz oğullarım Benjamin ve Charles'ı şimdiden bu büyük mesuliyetlere sahip olacak şekilde birer dünya vatandaşı olarak yetiştiriyorum.

‘Enerji ve müşavirlikte iddialıyız’

   Soru: Türkiye’de ve Kıbrıs’ta tanınmış saygın bir işadamısınız. Mevcut yatırımlarınızı ve projelerinizi okurlarımızla paylaşır mısınız? 
   Yanıt: Pekkan Holding olarak yatırımlarımdan bahsedecek olursak Türkiye’de enerji sektöründe hidroelektrik santrallerimiz var,inşaat sektöründe ise hemen hemen Türkiye’nin en büyük müşavirlik şirketlerinden biriyiz. On binlerce konutun yapı denetimini benim şirketim yapıyor.
   Bunların dışında Birleşmiş Milletler başarı sertifikalı ve dünyanın ilk üç sirketi arasındaki Mayın ve Patlayıcı arama bulma  imha ve temizleme şirketinin ortağıyım.Diger ortağım Londra’da üniversite yıllarımdan arkadaşım, bugün israil’de iktidar partisinin milletvekili İsrailli bir yakın dostumdur.
   Küba’daki Habanos firmasının sahip olduğu  tüm Küba purolarının  Türkiye , Kuzey Kıbrıs ve İsrail ülkelerine ait Exclusive temsilcilik haklarını da almak üzereyim .
   Çok yakın bir süre içerisindede adanın kuzeyine dünyanın dev markası Starbucks Coffee’yi getirmek için girişimlere başladık. Çok yakında bunu da hayata geçireceğimizi umuyorum.

Turizm alanındada ciddi yatırımlarımız var  
   Ankara’daki DoubleTree Hilton Otelin ve Antalya’da toplam 3500 yatak kapasitesine sahip 5 ayrı otelin sahibiyim. Tüm bunların işletmelerini geçtiğimiz yıl başka gruplara devrettik.
   Merkez  Londra’da 200 yataklı bir franchise otel arıyoruz. Birkaç tanesi takibimizde onu da bu 6 ay içerisinde bünyemize dahil edeceğiz.

   Soru: İş adamı kimliğinizin yanı sıra Adnan Volkan Pekkan siyasette de aktif bir isim. Bununla ilgili mevcut durumu bizimle paylaşırmısınız?
   Yanıt: Dünyanın her ülkesinde çok etkili konumlarda çok güçlü siyasi ve ticari dostlarım var.
   Çok nitelikli ve güçlü , yaptırım gücü sınırsız olan bir uluslararası network’ümüz var.
   Ben 37 yaşındayım; lakin tecrübelerim 37 yılla sınırlı değil! Tecrübe yaşlanarak değil yaşayarak kazanılır , zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
   Ben iş adamı kimliğim haricinde aynı zamanda siyasetle yakından ilgileniyorum.Turkiye’nin Cumhurbaşkanları , Başbakanları benim ve ailemin yakın dostlarıdır. 
   Dedem rağmetli Aslan Ekşioğlu Adalet Partisi’nin kurucularındandır ve Merhum Adnan Menderes’in çok çok yakınıdır; o kadarki ben doğdugumda benim ismimi dedem , Adnan olarak kardeşimin de Menderes olarak uygun görmüştür. 

   Soru: Yani siyaset aile genlerimizde var.
   Yanıt: Siyasette her dönemin adamı değil her dönem adam olmanın önemi dahilinde çizdik yolumuzu.
   Önümüzdeki genel seçimler için Türkiye’nin merkez sağında ciddi bir alternatif oluşturmak için kolları sıvadık. Bu yeni oluşum safhasındaki partimizde mütedeyyin büyüklerimiz haricinde Türkiye’nin gerek iş gerek sanat gereksede siyaset sahnesindeki çok önemli isimlerle beraber hareket ediyoruz.
   Bu kuracagımız yeni merkez sağ parti sadece AKP’ye rakip olmakla kalmayacak Türkiye’nin uzun süredir alternatifsizlikten yakınan insanlarına da ciddi bir alternatif olacak yeni iktidar partisinin en güçlü adayı olacaktır.


Güneydeki Hidrokarbon olayı ile ilgileniyoruz

   Soru: Kıbrıs’ın Kkuzeyi dışında Güney Kıbrıs’ta da yatırım girişimleriniz var mıdır?

   Yanıt: Sohbetimizin başında bahsettiğim bu güçlü networke Güney Kıbrıs’taki siyasi , ticari hatta hatta orada çok etkili olan dini otoriteler de dahildir. Güneydeki gücüm oradan kaynaklı.
   Ticari olarak Kıbrıs’ta rüzgar enerjisi ve yeni bulunan Hiddro Karbon yataklarının taşınması ve dağıtımı konularında adanın birleşme safhasında büyük yatırımlarımız olacak.
   Aslında ben Kıbrıs’ı ‘Kuzey’ ve ‘Güney’ olarak ayırmak istemiyorum . Bu ‘Yavru vatan’ sıfatını da uygun görmüyorum. 1974’ten bugüne kadar 40 yıl geçti , 40 yılda daha yavruluk mavruluk kalmaz. Kıbrıs ayakları üzerinde durabilen bir ada olacaktır.
    Evet; Türkiye gibi güçlü bir ülkenin Kıbrıs’ın yanında olması çok önemlidir lakin bu ilişki yavruluk analık üzerine değil iki ayrı düzeyli müttefik derecesinde olan 2 ayrı devlet  seklinde olmalıdır ve biz bunu bizim iktidarımızda bu olması gereken düzeye yükselteceğiz.

   Soru: KKTC ekonomisini ve KKTC’de iş yapılabilirlik piyasasını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

   Yanıt: Kıbrıs halkı en az Türkiyeliler kadar çalışkan ve verimlidir. Ben bunu içinizde yaşayan biri olarak açıkça söylüyorum . Fakat bu çizilen yavru vatan çerçevesi doğrultusunda bugüne kadar bu verimlilik köreltilmiş ve yanlızlaştırılmıştır.

  En tehlikeli insan tipi az anlayan ve çok inanandır ve bu tipten Kıbrıs’ta çok şükür ki çok az var. Yani insanların coğu ne olduğunun artık farkında.

   Bazı ortamlarda yarının hesabı yapılmaz Kıbrıs’ta bunlardan biri , insanlar burada artık yarının hesabını yapmalı , hatta bugünden itibaren yapmalı , çünkü bu bugün yapılmazsa yarın hiç olmayacak.

   Kıbrıs Türk insanı bugüne kadar kaderine terk edilmiş ve yaşadıkları sisteme küstürülmüş gelecekten beklentileri ise yok edilmek istenmiştir.
   40 yıldır dünya tarafından tanınmayan adeta olağanüstü hal olan adanın kuzeyi olağan tedbirler alınarak yönetilmek istenmiştir. Sorun da burdadır,olağanüstü olaylara olağan tedbirler alınmaz.

Sistem ‘krallarını’ yarattı

   Soru: Adada girişimcilik ve rekabet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz ? 

   Yanıt: Kıbrıs Türk halkı belli başlı limitlere ve seceneklere mahkum edilmiş; adeta rekabetin olmadığı monopol bir ortama zorlanmıstır.Bu monopol ve alternatif rekabet yolları kapanan ortamların ticari sahipleride kendini bu yapay sistemin kralı zannedip yanlarınada birkaç siyasiyi alıp Kıbrıs Türk insanına negatif sekilde hükmetmeye başlamıştır. 
   Ben bunun da farkındayım , uzun süredir hepsini not alıyoruz ve bizim iktidarımızda 
o notların hepsini değerlendirecegiz Kıbrıs Türk halkı müsterih olsun ve bu yolda yanlız olmadığını bilsin.

   Soru: KKTC’nin kalkınması ve avrupa standartlarna gelebilmesi için neler yapılmalı sizce? 

   Yanıt: İşte ben bunun için bu haksızlılara meydan okuyarak ve Kıbrıs Türk halkının o sessiz ve derin çığlıklarını duydugum için bugün Kıbrıs ile bu kadar yakından ilgileniyorum.
  Bugüne kadar belki de Türkiye’de siyaset yapan ve aynı zamanda Kıbrıs ve Kıbrıslıları da bu kadar yakından tanıyan , Kıbrıslıların beklentilerini ve arzularını anlayabilen bir kişiyim ve ben Kıbrıs’ın bu güzel insanlarının hayallerini gerçekleştirmeleri ve yaşadıkları sistemle barışacak ortamı onlara sağlayacağımın sözünü de veriyorum . 
   Kuzeydeki mevcut iktidarda Kıbrıs Türk halkının çıkarları için uğraşan Başbakan Sayın Özkan Bey ve Dışişleri Bakanı Özdil Bey benim baştan beri desteklediğim ve ileridede destekleyeceğim kişilerdir.Benim için insanların hangi partiye mensup olduğunun hiçbir önemi yoktur. Ben fikirlere,niyetlere ve değerlere verilen degere bakarım , siyasette fikrin de üzerinde bir fikir, değerinde üzerinde bir değer kaderinde üzerinde bir kader vardır bizler bu bilinçle bu yolda ilerliyoruz.

Sabah uyandığınızda Kıbrıs sorunu bitmiş olacak

   Soru: Kıbrıs adasını ilerisini nasıl görüyorsunuz ? 

   Yanıt: İngilizce’de çok guzel bir terim vardır " What you allow is what will continue" ; sistemi değistirmek için sisteme karşı çıkacaksın ama bunu hırla gürle sistemle kavga ederek değil, o begenmediğin sistemin içine dahil olup onu içinden doğru tarafa yönlendirerek, yani soft power kullanarak yapacaksın bunu.

   Sabırla,kararlılıkla kesinlikle hedefe kilitlenerek her ne pahasına olursa olsun yapacaksın . Ben bugüne kadar kafaya koyduğum her işi başarıyla gerçekleştirdim. Kıbrıs’ta yaratılan 40 yıllık sorun da bizim iktidarımızda halledilmiş olacak. Öyle ki; şuan bizim ekibin defakto etkili girişimleriyle bu işin sonuna gelindi. 

  Aynen 1960’ta olduğu gibi akşamdan sabaha bir gün kalktığınızda bu iş bitmis ve ada birleşmesi için süreç baslamış olacak. Tıpkı sınırlardan bir sabah ansızın geçişlerin resmi olarak başladıgı gibi. 
  Bunu da buradan konuyla yakından ilgilenen hatta hatta bugün müzakerecilerin bile bilmediği ve asla ulaşamayacağı gerçekleri bilen biri olarak açıkça belirtiyorum.
   Kıbrıs benim için çok özel ve çok güzeldir.Gerek insanlarıyla, gerek kültürüyle, gerekse de eşsiz özel konumuyla eşsiz değerlere sahip bir adadır. Bu adaya ve ada insanına gereken önem, ehemmiyet ve değer her zamankinden fazla verilecektir. Bunun aksi bizim iktidarımızda söz konusu dahi olamaz.

   Soru: Son derece iddialı sözler söylediniz, bunlara ekleyecekleriniz var mı?
   Yanıt: Evet burada bu güzel sohbete son verirken , Kıbrıs adasının tüm güzel insanlarına , özellikle yıllardır terk edilmiş algısı aşılanan Kıbrıs Türk halkına bir kez daha hatırlatmak isterim ki; Ankara’da Adnan Volkan Pekkan ismindeki bu kişi her ne koşulda ve ortamda olursa olsun , her ne pahasına olursa olsun sizlerin çıkarlarınızı, sizlerin hayallerinizı ve sadece sizlerin degil o küçücük torunlarınızın ve çocuklarınızın geleceklerini en az sizler kadar düşünecek ve dünyanın her platformunda savunacaktır. Bunu hiçbir karşılık beklemeden sadece hayır dualarınızın bu içinde bulundugumuz engebeli ve çok zorlu yolda bana ve ekibime hayırlara vesile olacağına gönulden inandığım ve siz Kıbrıslıları ailemin bireyleri olarak gördüğüm için yapacağım .
   Tüm adaya , tüm Kıbrıslılara saygı ve sevgilerimi, siz ve nitelikli gazeteniz aracılığıyla iletiyor , bana bu güzel sohbet imkanını sagladıgınız içinde tüm Diyalog ailesine tekrar teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 09:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kıbrıslı
Kıbrıslı - 10 yıl Önce

bu adamı çok seviyorum,adam gibi adam

Oyum sana
Oyum sana - 10 yıl Önce

adnan beyimiz bizim herseyimizsin , çık meydanada artık dünya adam gibi adam görsün

Hoşgeldin Adnan bey
Hoşgeldin Adnan bey - 10 yıl Önce

gecen sene seni burda tvlerde görür işte bizim liderimiz derdik,bu senede senin yorumlarını duymak gormek isterik değilki sadece gazettalarda

Yeşim bozkurt
Yeşim bozkurt - 10 yıl Önce

keşke tc de değilde burda siyaset yapsa böyle yakışıklı ,modern ,genç ve bilgili bir liderimiz olsun çok isterdim gerçekten

ibrahim elek
ibrahim elek - 2 yıl Önce

Sayın adnan bey ben ibrahim kübada tedavi olmak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim 5358732622 numaradan ararsanız sevinirim lütfen size ulaşmak istiyorum

Ali veli
Ali veli - 3 yıl Önce

????????ne diyor bu

ibrahim elek
ibrahim elek - 2 yıl Önce

Sayın adnanbe sonderece iddaalı ve kararlı cesur yurt sever vatan sever bir beyfendidir kendisine saygı duarım

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474