banner564

Devlet destek vermeli

Dereboyu’nun gözde mağazalarından biri “Shoes & More”un direktörü Ahmet Arabacıoğlu ile eşi Nergis Arabacıoğlu gençlerin özele yönelmesini önerdi

Devlet destek vermeli
banner598
Cemre AKAR

Ülkemizin tanınmış genç işadamlarından Ahmet Arabacıoğlu ve eşi Nergis  Arabacıoğlu çifti, özel sektörde başarının merdivenlerinden tırmanmayı başarmış bir çift.
   Bu haftaki röportajımızı Arabacıoğlu çiftine ayırdık. Ahmet Arabacıoğlu, kendisine yönelttiğimiz soruları içtenlikle yanıtladı.
   Dereboyu’nun gözde mağazalarından biri “Shoes & More”un direktörüsünüz. Nasıl başladınız? 
1980 yılında Lefkoşa’da doğdum. Üniversite tahsilimi tamamladıktan sonra kendi şirketimiz olan E. Arabacıoğlu İnşaat Ltd.’de 2004 yılında inşaat mühendisi olarak göreve başladım. Aynı yıllar içerisinde, inşaat sektörünün yan dallarında çalışmalar yapıp kendimizi bu sektörde geliştirmeye çalışırken bir yandan da perakende sektörüne yönelmiş olup, Shoes & More’u bünyemize katmış bulunuyoruz. 
   Ülkemizde girişimcilik, özelde iş yapan insan sayısı, yabancı ülkelere göre çok az. Özellikle genç iş adamları görmek zor. Bu konudaki görüşleriniz nelerdi?
   Ülke şartlarımız göz önünde bulundurulduğunda diğer ülkelere oranla genç girişimcilerin ülkemizde az olduğunu söylemem mümkündür. Bunun nedenleri arasında; gençleri daha çok kamuya yönlendirme ve girişimcilik konusunda devlet politikasının olmamasını söyleyebilirim. Bu çerçevede, Devletin gençlerimize ve girişimcilere yönelik uzun vadeli politikalar üretmesi gerektiğine inanıyorum. Şu anki mevcut yapıda verilen Devlet destekleri ve teşviklerini yeterli bulmuyorum ve bunların daha geniş bir kitleye hitap etmesi gerektiğini düşünüyorum.  
   Şu anda ülkemizde hazır giyim ve ayakkabı piyasası ne durumda? 
   Geçmiş yıllara oranla ülkemizde hazır giyim sektöründe büyük bir gelişme gösterdiğine inanıyorum.
   Gerek Türkiye gerekse yabancı markaların ülkemizde şube açmaya başladığını görüyoruz. 
Bundan dolayı, hazır giyim ve ayakkabı sektörünün güçlendiğini söylemek mümkündür. 
   Fakat ülkenin genel ekonomik durumuna bakıldığında yaşanan durgunluk bu sektöre de yansımıştır. 
   Ayrıca, genel olarak gerek kamu gerekse özel sektörde çalışanların alım güçlerinin düştüğü de bir gerçektir, bu da doğal olarak bu sektöre de yansımıştır. 

Eskisi gibi güneye ilgi yok

   Hazır giyim ve ayakkabı alışverişinde halkımız daha çok hangisini tercih ediyor? Türkiye, KKTC yoksa Güney kesimi mi?
   Geçmiş yıllara bakıldığında halkımızın Türkiye’den veya Güney Kıbrıs’tan daha çok alışveriş yaptığını görmekteyiz.
    Fakat yıllar geçtikçe hem ülkemizde birçok markanın yer alması, rekabetin artması ve fiyatlarımızın Türkiye ile aynı olması nedeni ile KKTC’den alışveriş yapmanın daha cazip olduğu görmek mümkündür. Müşterinin ürünle ilgili bir sorunu olduğunda anında yanıt alabilmesi ve ürün değişikliğini daha erken ve hızlı yapabilmesi açısında da KKTC’nin tercih edildiğini düşünüyorum. 
  Güney Kıbrıs’a bakıldığında ise bana göre oradan alışveriş yapmak eski cazibesini yitirmiştir, bunun nedeni Euro’nun yükselmesi ve ekonomik krizden dolayı birçok mağazanın kapanmasıdır. 
   Peki, Shoes & More nasıl doğdu?
   Daha önce bahsettiğim gibi uzun yıllardır perakende sektöründe yer almayı düşünüyorduk, buna paralel olarak bir aile dostumuz aracılığıyla Shoes & More Türkiye yetkilileri ile tanıştık ve Kıbrıs’ta bir şube açılmasına karar verdik. Kasım 2010’da bugüne Dereboyunda hizmet veren mağazamızda, hem şık hem de rahat olmak isteyen kadınların tercihi olmuştur. Türkiye’de şube mağazacılığında uygulanan kurumsal yapı, KKTC’deki şubemizde de aynı şekilde uygulanmaktadır. İleriki günlerde Shoes & More olarak halkımıza yeni sürprizlerimiz olacaktır.
Her Başarılı Erkeğin ardında Bir “Kadın” vardır!
   Ahmet ve Nergis Arabacıoğlu ülkemizin tanınmış isimlerinden, gündemde olan ve saygın duruşlarıyla beğeni toplayan bir çift. “Shoes & More”un bu denli başarısında Nergis Arabacığlu’nun da katkıları görmezden gelinemez. Nergis Hanım’ı da yakından tanıyabilir miyiz?
   1982 yılında Lefkoşa’da doğdum İngiltere’de lisans ve yüksek lisans tahsilimi tamamladıktan sonra 2004 yılında Kıbrıs’a geri döndüm ve aile şirketimizde 2 yıl çalıştıktan sonra 2006 yılında Ekonomi Bakanlığı’nda ekonomi uzmanı olarak göreve başladım. 
   Fakat her bayanın olduğu gibi modayı yakından takip etmekte olup, birçok bayanda olduğu gibi ayakkabı tutkusu bende de vardı. Bu nedenle, eşimin bu sektöre girmesinde büyük desteğim olmuştur ve hala daha gerek ürün seçiminde gerekse renk eşleştirilmelerinde eşime destek oluyorum.
   Shoes & More hangi yaş gruplarına ve hangi kesime hitap ediyor?
   Shoes & More aslında adından da anlaşılacağı gibi ayakkabı ve fazlasından oluşuyor, Shoes & More tasarımcıları koleksiyon oluşturulurken ayakkabıdan başlayıp, bir bayanın kullanabileceği tüm aksesuarları düşünerek, çantasından, takısından, şalına, güneş gözlüğünden, not defterine kadar tüm detayları içine dâhil ederek bir planlama yapmaktadır. 
Shoes & More şık ve rahat olmak isteyen tüm bayanlara hitap etmekte olup, gece veya gündüz tüm kıyafetlerle tamamlaya bileyeceğiniz koleksiyonlara imza atmaktadır. Yaş grubu olarak baktığımızda ise genel olarak 20’li yaşlardan 50–60 yaşlarına kadar şık görünmek isteyen ve trendleri takip eden tüm bayanlara hitap eden gerek ayakkabı gerekse bijuteri ve çanta gruplarımız mevcuttur. Shoes & More’un esas amacı yüksek kaliteli, şık tasarımları bayanlarımız için ulaşılabilir kılmaktır. 
   Ayakkabı alırken nelere dikkat etmeliyiz? 
   Öncelikle konfor ve rahatlık çok önemlidir. 
Ayağımızın şekline uygun ayakkabılar seçmeye özen göstermeliyiz. 
   Ayakkabının doğal malzemelerden imal edilmiş olmasına da dikkat etmeliyiz. Ayakkabı alırken her ikisi giyilip yürürken test edilmelidir. Özellikle bayanların tutkunu olduğu yüksek topuklu ayakkabılarda ayağımızın ne kadar öne kaydığına dikkat etmeliyiz, topuğumuzun arkasında boşluk kalması ayakkabının ayağımıza uygun olmadığının göstergesidir. Topuklu ayakkabıya alışkın olmayan bayanlar içinse dolu topuk ve platform ayakkabılar tercih edilmelidir. 
   Bunun yanında ayakkabının eğimine dikkat etmeli, öne doğru eğimi daha hafif olan ayakkabılar tercih edilmelidir. 

Ayyakabı’da Son Trend! 
   Son olarak bu sezonun renklerinden ve modellerinden bahseder misiniz? 
   Ana renklerde her sezonun olmazsa olmazı olan siyah ve beyaz, konyak ve vizon yer almaktadır, yardımcı renklerde ise bu yıl pembe, mavi ve turkuaz tonları ön plana çıkıyor.  
    Her sene olduğu gibi bu yaz yine sandaletler ön planda, bunun yanında farklı desen ve renklerde espadrilleler bu yazın trendleri arasında yer almıştır. Topuklu ve dolu topuk ayakkabılar ise tek bantlı, daha sade modeller olarak ön plandadır. 
    Altın aksesuar ve zincir genel olarak ayakkabı modellerine yansıtılmış olup, bunlarla eşleştirebileceğimiz çanta ve bijuteri grupları da tasarlanmıştır. Ayrıca, bijuteri de yine yukarda söz ettiğimiz renk gruplarında küpe, kolye, bilezik ve yüzükler yer almakta olup, bu yaz bijuterilerin büyük ve hareketli olmaları dikkat çekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473