banner564

‘Eşsiz tedavi yöntemleri var’

Eşi Kıbrıslı olan işadamı Adnan Volkan Pekkan, kanserin tedavisinde Küba’nın önemine dikkat çekiyor

‘Eşsiz tedavi yöntemleri var’
banner598
Cemre AKAR
 Adnan Volkan Pekkan, Türkiye’de çok geniş bir ailenin büyük oğludur... Daha çok Ankara’da yaşadığı halde bir ayağı Kıbrıs’tadır... Bunun en önemli nedeni ise eşinin Kıbrıslı Türk olmasıdır...
   Özellikle yaz aylarını adada geçiren Pekkan’ın yönettiği şirketler arasında ‘Miramar’ın farklı bir özelliği var... O da, kanser hastalıklarının tedavisinde umut olan Küba ile sıkı ilişkileridir. Hatta Küba’nın ‘Fahri Elçisi’ ünvanına sahiptir.
  Güenç Vizyon bu hafta,  Küba’da tedavi olmak isteyen kanser hastalarına aracılık yapan işadamı Adnan Volkan Pekkan’ı konuk ediyor. 

   Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
   Yanıt: 1977 yılı İstanbul doğumluyum. Anne tarafı Rizeli baba tarafı Kasımpaşalı, çok geniş bir ailenin en büyük oğluyum. Anne tarafım Rizeli meşhur Ekşioğlu ailesidir ve Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip ailesiyiz. Aile nüfusumuz gelinler, torunlar, damatlarla beraber milyonlara ulaşıyor.
   İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Ankara Yükseliş Koleji’nde aldıktan sonra üniversite eğitimim için Londra’ya gittim. Richmond Üniversitesinde Business Administration ve International Marketing alanında yüksek tahsilimi gerçekleştirdim.
   Eşim Deniz hanımla da üniversite yıllarımda Londra’da tanıştım, kendisi de Richmond Üniversitesinde benimle aynı bölümden mezundur. 
  Eşim Deniz Hanım Kıbrıslıdır, adanın meşhur kahve markası Sultan Kahve’nin sahibi Sayın Günay Görgüner Bey’in kızıdır. Benjamin ve Leon isminde 11 yaşında ikiz oğullarımız var. Seyahatler dışında kışları Ankara’da yazları ise güzel Kıbrıs’ımızda yaşıyoruz.
Kıbrıs tabi eşimin ülkesi ve her ikimiz içinde çok özel, lakin Kıbrıs ve Kıbrıslıların bendeki yeri de apayrıdır.
  Yazları Kıbrıs’ta, Kıbrıs’taki aile fertlerimiz ve yakın dostlarımız ile beraber bir araya gelip kaliteli zaman geçirmekten ve harikulade anlar yaşamaktan son derece keyif alıyoruz.

   Soru: Ne tür işlerle uğraşıyorsunuz?

   Yanıt: Şirketim Pekkan Grup bünyesinde halihazırda çalışan Hidro elektrik santralleri, güneş enerji santralleri, Türkiye’nin güney bölgesindeki turizm yatırımlarımız ile Türkiye genelinde inşaat faaliyetlerimiz ve bulunduğumuz coğrafya üzerinde son derece etkili olan yurt dışı Exclusive temsilciliklerimiz var.
   Birde yurt dışı temsilciliklerimizden Küba Cumhuriyeti Sağlık
Bakanlığımızın bölgedeki tek yetkili temsilci şirketim "Miramar".

   Soru: Öyleyse biz Miramar üzerine konuşalım. Ne tür hizmetler veriyorsunuz?

   Yanıt: Geçtiğimiz Ocak ayında kurduğum bu şirket Küba’daki tüm sağlık hizmetlerinin coğrafyadaki tüm haklarına sahip olan ilk ve tek şirkettir. 

   Küba Ankara Büyükelçisi sayın Alberto Gonzalez Casals dünyada bir ilk olan bu önemli yetkinin ülkesi Küba Cumhuriyeti tarafından şirketime verildiğini geçtiğimiz yıl Ocak ayında yaptığımız geniş basın toplantısında tüm basın mensupları aracılığı ile dünyaya duyurdu.
   Miramar olarak dünyanın bütün ülkelerinden bize başvuru yapan hastaların Küba Sağlık Bakanlığınca "tedaviye kabul" akreditasyonlarını sağlayıp onları Küba’daki bu eşsiz tedavi hizmetlerimizden yararlandırıyoruz.

Bireysel başvuru kabul edilmiyor

   Soru: Küba’da tedavi görmek isteyenler nasıl bir yöntem izlemeli?

   Yanıt: Küba’da tedavi görmek isteyen hastalar Küba’daki ilgili sağlık kurumlarına bireysel başvuruda bulunamıyor. Mutlaka Küba Sağlık Bakanlığınca akredite olan temsilci şirket tarafından bu başvuruların alınmasını şart koşuyor. Dolayısıyla Küba’daki Sağlık kurumlarında tedavi görmek isteyen tüm hastalar güncel sağlık raporlarıyla birlikte Miramar'a başvuru yapıyor ve bunun ardından Küba’daki ilgili sağlık kurumlarımızda hastanın akreditasyonunu ve tedavi görmesini sağlıyoruz. 
   Herkesin merak ettiği bir soruya cevap vermek istiyorum. Bu soruyu bana çok sık soruyorlar! 
"Eğer Küba’da kanser denen böyle bir amansız hastalığın tedavisi varsa nasıl olur da dünyada buna talip olması gereken milyar dolarlık ilaç firmaları buna talip olmuyor veya Küba bunu pazarlamıyor veya Küba’da bu kadar etkili ve unique tedavi sonuçları veren ilaçlar varsa bu formülü neden ilaç firmalarına satmıyor? " sorusunu çok fazla duyuyorum bunun cevabı o kadar basit ki! 
   Küba Cumhuriyeti Devletinin bu tedavi yöntemi veya mucidi olduğu olağanüstü tedavi imkan ve kabiliyetine sahip ilaçlar satılık değil! Hiçbir maddi kuvvet bu eşsiz değerli inovasyonları alabilecek güçte değil. Çünkü bu inovasyonlar ve formüller satılık değil sadece Küba’ya gelip tedavi olmak isteyen insanların hizmetine sonuna kadar açık! 

   Soru: Küba’yı genellikle içine kapanıkl bir ülke olarak biliyoruz. Ne tür özellikleri var?
   Yanıt: Bakın; Küba dünyanın çekim gücü en yüksek adasıdır. Kıbrıs’ta öyledir aslında. Bunun birçok nedeni var ama ana nedeni Küba zamanın donduğu bir adadır ve olağanüstü sihirli bir ambiyans ve yaşam vardır.
   Küba’da 7 yıldızlı oteller de var, lüks yaşamın doruğu da var ama bu zaten her yerde var. Çok da önemli değil. Bunlar maddi güçle yapılan beton yığınları. Küba’da hiçbir yerde olmayan var. O da maddiyat ile sağlanamayacak eşsiz doğası ve insanın geçmişte yaşamasını sağlayan ambiyansı. Küba’yı hissetmek, yaşamak için Havana’daki bölgenin en meşhur oteli Al Capone tarafından yaptırılan ve devrim öncesi uzun süre işlettiği Hotel Nacional'de kalacaksınız. Hotel Nacional, Kıbrıs adasında benim ve ailemin en fazla tercih edip hemen her gün gittiğimiz Merit Crystal'e çok benziyor. Çünkü Crystal'de ben Kıbrıs’ı yaşayabiliyorum. Havasını ve doğasını en fazla hissedip keyif aldığım oteldir Crystal ve son derece doğaya saygılı, asla sıradan olmayan ve beton yığını olmayan başında kaliteli ve ne yaptığını bilen son derece donanımlı ve tecrübeli işletmecileri olan olağanüstü kalitede bir hoteldir. Şahsen Ada’da dediğim gibi benim ve ailemin tek favorisidir.
   Bir de bu konu çok önemli; turistlerin birkaç gün veya 1-2 hafta gidip kaldığı eğlenip gezip gördüğü Küba var! Birde bizim bildiğimiz turistlerin asla bilemeyeceği hayal bile edemeyeceği düzeyde bir Küba var! İşte ben bizim bildiğimiz Küba’dan bahsediyorum benim bahsettiğim bu farklı seviyede para bizim için mürekkepli bir kâğıt parçası olmaktan öteye geçemez burada çok daha paha biçilemez olan farklı güçler devreye girer ve bunada "yüksek seviyeli inovasyon" diyoruz yani bilinmeyeni bulup bulunmayana sahip olmak! Küba Sağlık Sektörü olarak iste biz bu essiz inovasyonlara sahibiyiz ve bu inovasyonlarımız ne satılıktır ne de pazarlığa açık! Bu essiz tedavi yöntemi ve ilaçlarımızı sadece Küba’da insanlığa sunmak ve onların mümkün olduğunca bundan yararlanabilmelerini sağlamak için onlara bu farkındalığı yaratıyoruz, hepsi bu! 

Kesinlikle Kemoterapi yok!

   Soru: Kübadaki sağlık hizmetlerinden bahsedelim isterseniz. Ne tür tedavler yapılıyor?

   Yanıt: Küba’da tedaviniz dünyanın başka hiçbir ülkesinde göremeyeceğiniz kadar rahat, pozitif ortamlarda son derece temiz, Nasa merkezi kadar hijyenik, son derece kaliteli ve teknolojik, disiplinli otel-hastane konseptindedir. Suratı asık, hayatından bezmiş, sanki lütuf edercesine lütfen çalışan doktorlar tarafından değil, son derece prezantabl, neşeli, pozitif ve işini büyük bir titizlik ve disiplinle yapan, hastaya pozitif enerji veren doktorlar tarafından gerçekleşiyor.
   Asla unutmayın! Kansere neden olan asıl etken sahip olduğunuz yaşam tarzınız ve stres seviyeniz, diğer her şey, bunu tetikleyen minor etkenler ama major olarak beyninizin vücudunuza ne tür sinyaller yaydığıdır. Eğer bu sinyaller negatifse işte bu kanseri tetikleyen major etkendir!
  Kanser öyle korkulacak bir şey falan da değil. Bu yanlış kodlamaya da biz  global çapta son vereceğiz!  Çünkü Küba’da tedavi edebildiğimiz bir hastalık bu! Kanser dediğimiz hastalık kişinin var olan kendi sağlıklı hücrelerinin, beynin bu negatif  sinyalleri ve kişinin yaşamındaki olumsuz diğer yan etkenler ve alışkanlıklar sonucundaki kontrolsüz bölünüp çoğalmasıdır. İşte biz bu kontrolsüz çoğalmayı kendi icat ettiğimiz tıbbi içerikli aşılama yöntemiyle vücuttaki hücrelerin tekrar disiplin altına almasını öğretip kodluyor ve bu kontrolsüz hücre bölünmesini kontrol altına alıp metabolizmaya bununla savaşmayı öğretip onu kendi kendine normalleştiriyoruz. Kesinlikle kemoterapi vermiyoruz ve bünyeyi eski sağlıklı haline geri döndürüyoruz.

   Soru: neden Kemoterapi yok?

   Yanıt: Kemoterapi denen şey vücuttaki sağlıklı sağlıksız tüm hücreleri ne var ne yok herşeyi toptan yok ediyor ve vücudu korkunç seviyede dirençsiz bırakıp tüketiyor! Oysa doğru method vücudu aşılama yöntemiyle kodlayarak vücudu bu hastalıkla savaşmaya kodlamak ve bunu öğretme özelliği olan bir tedavi sağlamak iste biz bunu sağlıyoruz!
   Küba’daki tedavi imkanlarımızdan yararlanmak isteyen hastalarımız bize bir ayı geçmemek üzere aldıkları ilgili sağlık raporlarının Türkçe ve İngilizce veya İspanyolcasını  [email protected] veya [email protected]  e-mail adreslerimize göndererek veya ilgili sağlık raporu için  gerekli testleri yaptırmak ve testlerinin sonucunda oluşan sağlık raporlarını almak için Türkiye’deki anlaşmalı hastanemiz İstanbul’da bulunan ve sağlık alanında global çaptaki başarılı tedavileriyle ünlü Academic Hospital'a (www.academichospital.com.tr) başvuru yaparak hastalarımız kendilerine sunduğumuz bu iki seçenekten birini bize bildirdilerinde işlemlerine anında hızla  başlıyoruz.
  Bu seçeneklerden ilki hastanın bulunduğu ülkede tedavi olma isteğine bağlı olarak kendi ülkesindeki mevcut ilaçları göz önünde bulundurarak kendisine Kübalı uzman doktorlarımız tarafından tedavi programını oluşturuyoruz. Bu tüm yapılan işlem sadece 10 iş günü sürüyor.
   Seçeneklerden ikincisi de hastanın kendi ülkesinde değil. Küba’da, Küba’daki eşsiz imkanlar dahilinde tedavi olmasını sağlıyoruz.

   Soru: Biraz da maliyetlerden bahsedelim?

    Yanıt: Tedavi fiyatlarımız tabi ki hastalığın cinsi, şekli ve safhasına göre farklılıklar gösteriyor. Ama ilgili kitlelere şunu belirtebilirim temel baslangıç olan hastanın bize sağlık raporu ile başvuru sonrasındaki tedavi programının oluşturulması hizmetinin bedeli 4 bin Euro’dan başlıyor.
   Küba’da özellikle kanserin her türünün ve Tip 1 diyabetin başarı ile tedavi edildigi yönündeki haberler yaklaşık 10-15 yıldır var. Fakat son yıllarda kitlelere gercekleştirdiği ciddi başarılı tedavilerden  dolayı bu tedavilerden on binlerce hastanın yararlanıp iyileşmesinden sonra Küba, kanser tedavileri konusunda zirveye çıktı.
  Bizim Küba’da gerçekleştirdiğimiz tedavide biz hastalarımıza kesinlikle kemoterapi vermiyoruz. Bunun yerine vücudu mucize bir buluş olan aşılama yöntemiyle kodluyoruz. Hastaların metabolizmasına kanserle savaşmayı öğretiyor ve kendi innovate ettiğimiz bu mucizevi aşı haricinde dışarıdan hiçbir farklı ilaç vermeden bunu sağlıyoruz. Şok aşılama süresi kanserin türü veya safhasına göre değişiyor ama ortalama 7 gün gibi kısa bir süre sürüyor.
   Doğuştan Tip 1 diyabet (şeker) hastalarının veya sonradan olunan Tip 1 diyabet hastalarının tedavisi de dünyada başka hiçbir ülkede yapılamıyor, bu da günden güne artan bir diğer ciddi hastalık. Küba olarak biz bu hastalığı da başarı ile tedavi eden dünyadaki tek ülkeyiz. Yeni doğan bebeklerden ileri yaşlardaki insanlara kadar kendilerini başarı ile tedavi edip ömür boyu insulin iğnelerine bağımlı kalmalarına son veriyoruz.
İnsanlar kanserin her türünün tedavisinin Küba’da başarı ile gerçekleştiğini duyduklarında haklı olarak önce inanamıyorlar çünkü yıllarca bu gerçek olmayan çaresizliğe kodlandırıldılar. O kadar fazla insan taniyorumki sağlıklıyken benimle konuştuklarında "ben Küba’da kanserin başarı ile tedavisinin olduğuna inanmıyorum" deyipte bu hastalığa yakalandığında tedavi gördüğü hastanelerde her türlü aldığı tedavinin başarısız olup doktorlarının ona artık uygulayabileceğimiz bir tedavi yöntemi kalmadı deyipte evine gönderilen ve ölüme terkedilen bu aynı hastanın yine beni arayıp Küba’ya gidip tedavi olmak istediğini belirten ve bu stage 4 kanser hastasının Küba’da uyguladığımız aşılama tedavisi ile sadece 2-3 hafta içerisinde stage1 seviyelerine inme ve ardından tamamen iyileşmesini gördüğünde gerçeği o zaman anladığını o kadar fazla gördüm ki.

   Soru: Kanser tedavileri oldukça yüksek maliyetler gerektiriyor ve insanlar nereye başvuracağını tam olarak bilemiyor?

   Yanıt: Biz kimseye "Küba’da özellikle Kanserin her türü ve tip 1 diyabet alanında eşsiz sonuçlar aldığımız tedavilerimiz var gelin mutlaka Küba’da tedavi olun" falan demiyoruz. Çünkü bizim buna zaten ihtiyacımız yok. Global çapta çok ciddi bir tedavi talebi ile karşı karşıyayız!

Biz sadece "artık uygulanacak bir tedavi kalmadı" denen ve ölümü bekleyen çaresiz insanlara aradıkları tedavi  imkanının artık var olduğunu ve dünyada sadece Küba’da olduğunu belirtip onları eski sağlıklı mutlu hayatlarına geri döndüreceğimizi belirtip kitlelerde global çapta farkındalık yaratmak istiyoruz. Tabi ki seçim kendilerine ait ama şunu da ilave edeyim biz insanlara Miramar olarak bu ciddi hastalığa yakalandıklarında ikinci bir yaşam vaad ediyoruz; bu kısımda son derece iddialıyız ve bunu yüzlerce örneğiyle de gerçekleştiriyoruz.

Hastalarımız bize başvuru yaptıklarında Küba’ya gidiş vizelerinde birebir yardımcı oluyor ve elçilik ile işbirliği içerisinde vizelerini kısa zamanda almalarını sağlıyor, konaklamak istedikleri tarzdaki otellerini ayarlıyor ve Küba havalimanına inmelerinden itibaren istekleri doğrultusunda tercümanlık ve rehberlik hizmetleri için yanlarına 7 gun 24 saat Türkçe bilen bir Kübalı yetkilimizi de şoförlü araçlarımızla birlikte görevlendiriyoruz.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2018, 10:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hilal YILMAZ
Hilal YILMAZ - 5 yıl Önce

Aradım şirketi bu işi şu an yapmıyorlarmış malesef

Birgül özgül
Birgül özgül - 5 yıl Önce

Oğlum 6 yıllık tip 1 diyabet hastası boğaziçi üniversitesi ekonomi bölümünde okuyor bizde bübaya gelip ordaki tedavi yönteminizden yararlanmak istiyoruz iletişim bilgilerimiz
[email protected] sizden haber bekliyor olacağız saygılar

Sevil
Sevil - 5 yıl Önce

Merhaba kızım 3 yıllık tip 1 diyabet hastasi Küba daki tedavi sürecindeki Ücretler ne kadar tutuyor ve nasıl başvuru yapıyoruz acaba

Deniz
Deniz @Sevil - 4 yıl Önce

tip1 Diyabet konusunda Kübada tedavi Tecrüberleri varmi?

Nail Ünal
Nail Ünal - 5 yıl Önce

4. Evre akciğer kanseri tedavisi şu an ne kadar euro ya mal oluyor uçak bileti dahil
Teşekkür ederim

Mehmet ksrakuş
Mehmet ksrakuş - 3 yıl Önce

Kızım 15 yaşında yeni tip1 tanısı koydular tedavisi varmı beni bilgilendirir misiniz

Elif yaldır
Elif yaldır - 3 yıl Önce

3 .5 yasındaki oglum bır yıldır tip1 dayabetli bize donus saglar mısınız

Deniz aydin
Deniz aydin - 2 yıl Önce

Insanlari kandirmayin sahtekarlar prof doktorlar tedavi edemiyor yalancılarrrrr

İsa karakoç
İsa karakoç - 5 yıl Önce

Ben oglum 18 aylık tip 1 diyabet hastası size nasıl ulaşabilirim

Deniz
Deniz @İsa karakoç - 4 yıl Önce

tip1 Diyabet konusunda Kübada tedavi Tecrüberleri varmi?


SIRADAKİ HABER

banner608

banner474