banner564

‘Halkımızla bütünleştik’

Pastacılık deyince akla gelen ilk isimlerden biri olan Mamülcüoğlu’nu geliştirme başarısı gösteren Enver Mamülcü bu hafta Genç Vizyon’a konuk oldu

‘Halkımızla bütünleştik’
banner598
Cemre AKAR


   Enver Mamülcü, bir aile şirketi olan Mamülcüoğlu Pastanelerini başarıyla yönetiyor ve yeni atılımlarıyla dikkat çekiyor. Ülkemizde ‘pastadan’ söz edilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Mamülcüoğlu’nun gelişimini anlatırken “halkımızla bütünleştik” diyen Enver Mamülcü, bugünkü çalışma koşullarını ve geleceğe ilişkin düşüncelerini Diyalog’a anlattı.
   Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz? 
   Yanıt:1978 Lefkoşa doğumluyum. Tahsilimi, ilk, orta ve liseyi Lefkoşa’da, ünüversiteyi Lefke’de okudum. Lefke Avrupa Ünüversitesi İşletme fakültesinden mezun olduktan sonra 2 yıl okul içerisinde işletme kulubü başkanlığı yaparak birçok organizasyonda yer aldım.  Tahsil hayatıma devam ederken aynı zamanda aile şirketimizin içerisinde her zaman görev aldım.
    Mezunuyetimden sonra 2 Yıl ülkenin en büyük bilişim şirketinde koordinatör olarak çalıştım, daha sonra vatani görevimi yaptım. Bundan sonra da yeniden şirketimize daha aktif bir şekilde görev omuzladım.
    Bir yıl öncesinde dünyanın en büyük donuk unlu mamül üreticisi Fornetti  markasının Kıbrıs Distribitörü oldum. Firma İstanbul’daki fabrikasını kapatınca faliyeti kendi üretimimizle devam etdirdim. Mamülcüoğlu Pastanesi bünyesinde bulunan Catering servisi içerisinde birçok açılış ve özel organizasyon gerçekleştirdim. 
   Şirket dışındaki faliyetlerim Kıbrıs Türk İş Adamları Derneğinde Yönetim kurulu üyesi olarak ve Kıbrıs Türk Batminton Federasyonunda Genel Sekreter olarak Sosyal faliyetlere devam etmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Dedenin bıraktığı miras

   Soru: Mamülcüoğlu pastanesi Kuzey Kıbrıs’ın köklü  aile işletmelerinden biri. Nereden,i nereye ve nasıl geldiğinizi anlatır mısınız?
   Yanıt: Büyük babam, yani dedem Enver Mamülcü, Kıbrıs’ın zor günlerinde seyyar araba ile kendi üretimi olan pastaların satışını yapardı. Halk arasında kalitesi ve temizliği ile önemli bir isim yapmıştı. Ardından babam Ümit Mamülcü mesleği sürdürerek 3’üncü cenerasyon olan büyük kardeşim Çağrı ve Küçük kardeşim olan Samim Mamülcü üç kardeş geleneklerimize ve prensiplerimize bağlı kalarak işletmemizin faliyetlerinde çalışmaya devam etmekdeyiz. 
  
 Soru: “Mamülcüoğlu pastanesi” ada kültürüyle bütünleşen bir kuruluş. Fakat siz bunu daha da öteye götürerek pasta yapımında zirveye oynadınız. Bu eşsiz tatlarınızı bizimle paylaşır mısınız?

   Yanıt:Kıbrıs Türk Tatlı Kültürü denildiğinde akla ilk gelen firma gururunu taşımakla birlikte firmamızın üretdiği beş özel spesiel in dışında dünya lezzetleri olan sekmenlerde portföyümüzü genişlettik. Porföy içerisinde Fransız ve İtalyan lezzetlerini kendi  damak tadımıza uyarlayarak beğeni kazanmaya devam ediyoruz.

   Soru: Özel sektörün Kuzey Kıbrıs’ta nasıl işlediğini ve ne gibi sıkıntılar yaşandığını bir işletmeci olarak değerlendirir misiniz? 

   Yanıt: Kuzey Kıbrıs’ta özel sektör dünyanın her yerinde  olduğu çeşitli sıkıntılar yaşamaktadır.Önemli olan yapılan işlerde sürdürülebilir çarelerle ivmeyi ve kaliteyi yükselterek ilgi odaklı bir faliyet içerisinde olmaktır. Bu süreçde her işletme kendine özgü şartar içerisinde hakkaniyetini yerine getirdiğinde ortada ne kriz ne sosyo ekonomik anlayış farklılığı kalır. Mesele tamamen özverili ve istikrarlı iş anlayışına bakar.

Kalite ön planda tutulmalı
  
   Soru: Rekabet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz? 
   Yanıt: Gıda sektöründe rekabet diğer sektörlere nazaran farklıdır. Hele elinizde dünyanın en harika ürünleri olursa rakip tanınmaz. Yine de sektör içerisinde fiyatla değil kaliteyle rekabet edilmesi ve tüketicinin de bu yönde karar vermesi önemlidir. Ürünlerimizde müşterilerimizin zevk ve haz duyacağı minimum fiyat politikası sürdürülür. Ucuz ve kalitesiz ürünler sadece karın doyurmak için tükeilir. Ama asla zevk alınmaz. Pastacılıkta esas olan zevk ve haz alma unsurunun en üst seviyede olmasıdır. Biz bu konuda önemli bir markaya sahibiz.

   Soru: “Üniversite Mezunu çok fakat iş bulan yok” deniyor. Gençlerin meslek seçimi ve girişimciliğini nasıl buluyorsunuz ? 
   Yanıt: Tahsilli bir toplum olmak tabiki dünya yaşantımız içerisinde çok önemli avantajlar getirdiği gibi küçük bir ülkenin dezavantajı olarak ara elaman sayımızın da ayni düzeyde  olmaması tüm sektörlerde olduğu gibi bizimde sıkıntımız.  Biz sektör içerisinde gerekli eğitim ve öğretimi çeşitli partner okullar ve özel eğitim kurumları içerisinde vermekteyiz. Bugüne kadar birçok kaliteli ara eleman yetiştirerek gerek kendi bünyemizde gerek sektör içerisinde istihdam sahasına katkıda bulunmaya devam etmekteyiz.

   Soru: bu çerçevede işsizlik sıkıntısı yaşayanlara ne tavsiye edersiniz?
   Yanıt: İşsizlik tüm dünyada bir sorundur. Önemli olan yapılacak işin en iyisini yapma özelliğinde olmaktır. Bunu becerebilenler iş bulma sıkıntısı çekmezler.
   
   Soru: İş yapmayan işletme çok, fakat yine de her geçen gün nüfusa oranla yeni yeni cafeler, mağazalar ve iş yerleri açılıyor. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir? 

Kültürümüze sahip çıkmalıyız

   Yanıt: Önemli olan sürdürülebilir ve istikarlı bir sektörün içerisinde olmak. Ayrıca kendi kültürümüz içinde faaliyetler yapmak ve iyi iş yapma
k. Bunu yapan firmalar her zaman ayakta kalır ve hizmetini sürdürür. Her zaman empati yaparak piyasanın ihtiyacı yönünde faliyetler içerisinde bulunmak lazım.

   Soru: Kuzey Kıbrıs halkını önümüzdeki on yıl içinde nasıl bir süreç bekliyor? 
   Yanıt: Halkımız  ve bölgemiz her geçen gün içerisinde gelişmektedir. Bu sürdürülebilir makro düzeyde öngörümüz ülkede lokomotif sektör olan eğitim ve Turizm sektörünün genişlemesi ve buna bağlı olarak üretimin artırmasıyla bölgemizde istikrarın ve gelişmenin yer almasından sonra ada içerisinde bir çözümün yer alacağı çok umutlu bir süreç bekliyorum. 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473