banner564

İnanan ve çalışan başarır

Küçük yaşlardan başlayan ayakkabı sevgisini, iş hayatına taşıyan Aysel Töre, Genç Vizyon’a konuk oldu

İnanan ve çalışan başarır
banner598
Cemre AKAR

   Soru :  Aysel Hanım, önce sizi daha yakından tanıyabilir miyiz? 
   Yanıt: 4 Mayıs 1988 Lefkoşa da doğdum kalabalık ve mutlu bir ailenin parçasıyım. Girne Amerikan Koleji’nden mezun oldukdan sonra yine Girne Amerikan Üniversitesi’nin İletişim Fakültesinden mezun oldum. Yaklaşık 2 senedir kendi ayakkabı mağazamı işletmekteyim. Gezmeyi, yeni insanlar tanımayı kitap okumayı çok severim ve tabii ki ayakkabıları. Küçük yaşlarda başlayan ayakkabı sevgisi, beni bu sektörde mağaza işletmeye kadar taşıdı.

   Soru : Bu süreçteki girişimleriniz ve çalışmalarınız  neler oldu?
   Yanıt: Yaklaşık iki senedir ayakkabı sektöründeyim. Daha önceden aile büyüklerimle birlikte farklı iş alanlarında girişimlerimiz oldu ama en sonunda kendimi ayakkabı alırken değil de ayakkabı mağazalarını araştırırken buldum ve neden olmasın fikri ile yola çıkarak mağazamı açtım.

   Soru :  Ülkemizde iş dünyasında ‘cinsiyet ayrımı’ konusundaki görüşleriniz nedir? 
   Yanıt: Eğer kendinizi biliyorsanız böyle bir ayrıma gerek kalmaz. Her birey, isdediği işi yapabilir. Yeter ki adım atabilsin. Ayrım veya sınıflandırma yapmadan da haraket edilebilir.  Ülkemizde kadın girişimcilerin yanı sıra girişimci sayısı da oldukca zayıf. Gelecek için gençlere önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Hep siyasetin içinde oldum

   Soru :  Babanız Zorlu Töre'nin yolundan gidip siyasete atılmayi düşünüyor musunuz? 
   Yanıt:Siyasetin içinde bir çocukluk geçirdim … Köy gezilerinde mitinglerde... Zaten aktif olarak şu an görev alıyorum. İlerde de hayatımdan  aktif siyasetin çıkmaması olası bir durum.

Soru :   Zorlu Töre'nin kızı olmak nasıl bize biraz anlatırmısınız? 
Yanıt: Babam tek aşkım, Cevap vermeye zorlanacağım bir soru. Farklı bir duygu ve tabii ki gurur verici. İyi ki babam , zor bir baba, kuralları olan ama düşüncelerimize saygı duyan, bulunduğu konumdan dolayı üstümüzde sürekli bir sorumluluk olsa da soyadını gururla taşıdığım, hayatımın her evresinde elimi tutan, moralimiz bozukken bize fıkralar anlatıp gülmemize neden olan biri babam, Zorlu Töre nin kızı olmak anlatılmaz,yaşanır… 
Esnafa sahip çıkılmalı

   Soru :  Kuzeydeki ekonomiyi nasil degerlendiriyorsunuz?  
   Yanıt:Bizler kendi esnafımıza sahip çıkarsak piyasa daha fazla hareketeleneceğine inanıyorum. Bu bir döngü ülke ekonomimizin kalkınması için alım gücünün yanı sıra satış politikalarına da bir düzenleme getirilebilir.



   Soru : İş yapılabilirlik ne durumda? 
   Yanıt: İş yapılabilirlik  gayet uygun lakin girişimci ruha sahip bireylerimi
zin daha fazla olması gerekmektedir.

   Soru :  Girişimci bayanlara ve gençlere ne gibi önerilerde bulunmak istersiniz? 
   Yanıt: Piyasa daki eksiklikleri gözlem yaparak iyi araştırsınlar. Büyük girişimcileri mutlaka takip etsinler, cesur adımlarla he rişi yapabileceklerine inansınlar. Tek olmasalar bile en başarılı olabileceklerine inandıkları sürece her kadın her genç birey  üsdesinden gelebilir.  Unutmasınlar ki karar almak, başarmanın ilk adımıdır.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474