banner564

Modaya düşkünlük var

Genç Vizyon’a konuk olan Cuma Alemdaroğlu, ada halkının ortalama gelirin üzerinde harcama yaptığına dikkat çekti

Modaya düşkünlük var
banner598
Cemre AKAR

  Kısa bir süre önce büyük bir cesaretle MCR markasını Kuzey Kıbrıs’a taşıyan ve Girne limanındaki mağazayı hizmete koyan Cuma Alemdaroğlu, nüfus azlığına karşın; adada modaya meraklı bir toplumun bulunduğunu söyledi.
  Genç Vizyon’a konuk olan Alemdaroğlu sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

  Soru: Cuma Bey öncelikle sizi tanıyalım...
 
  Yanıt: Hatay doğumlu olup 30 yaşındayım 4 kardeşiz. Yaklaşık 9 yıldır iş dünyasının farklı hizmet departmanlarında bulundum. Girne bölgesinde ikamet etmekteyim. Burada iyi dostlar edindik.
  Soru: Yeni mağazanız ne zaman hizmete girdi, işe nasıl başladınız?
  Yanıt: Moda Crise MCR Girne Harbour Liman bölgesinde yaklaşık 5 haftalık daha çiçeği burnunda yeni açılan bir giyim ve tekstil mağazasıdır. Moda Crise MCR, ağırlıklı olarak erkek giyim tarzının klasik, klasik spor ve feminen İtalyan modasının esintilerini taşıyan bir markadır. Bunu erkek ve kadın tekstil olarak Kuzey Kıbrıs’a taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz.
  Soru: Kuzey Kıbrıs’ta konfeksiyon sektörünün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
  Yanıt: Konfeksiyon olarak düşündüğümüzde gerçekten çok dar bir çerçeve ortaya çıkıyor. Tabii ki bunda birçok etken var. Siyasi ve ekonomık nedenleri öncelik olarak düşünebiliriz. Tabii ki bir markanın buraya taşınması ve isim haklarının ada bünyesinde yer alması gerçekten zorlu uğraş gerektiriyor ve ciddi maliyetler ortaya çıkarıyor.
  Bizler girişimci ve yatırımcı olarak tekstil ve konfeksiyon markalarının Kuzey Kıbrıs’ta yer alması ve buranın yerlı halkının yanı sıra ziyaretçilere farklı alternatifler sunulması için ciddi riskler alıyoruz. Ancak, gümrük ve stopaj vergilerinin yanı sıra yüksek kiralar birçok yatırımcıyı kaçırıyor.
İnsanlar giyime para harcıyor
  Soru: Ada halkına baktığınızda, giyime harcanan para az mı, çok mu?
  Yanıt: Ada genelinde yerli halkın gerçekten ortamala bütçelerinin üzerinde bir giyim harcamalarının olduğunu görebiliriz. Modaya düşkünlükleri vardır ve bu yüzden lüks hizmet sağlama açısından farklı markaları da son zamanlarda harekete geçirmiş bulunmaktadır. Bizler de Moda Crise MCR markası olarak bu düşüncelerle buradayız. Yaklaşık bir aylık süre içinde insanların ilgisi ve modaya düşkünlükleri dikkatimizi çekmiş ve bizleri mutlu etmiştir.
  Soru: Ülkemizde rekabet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz?
  Yanıt: Rekabet olarak baktığımızda marka adı altında faaliyet gösterenlerin dışında fason ürün, düşük kalite ürünler vardır. Önemli olan müşterinin bunlarla, önemli markaların fiyatlarını kıyaslamamasıdır.
  Bizler MCR Moda Crise markamızın tanınması için özel indirimlerle bir kampanya yürütüyoruz.
  Soru: Gümrükler ve bürokratik engeller iş hayatını nasıl etkiliyor?
  Yanıt: Gümrük vergileri şu an için baktığımızda stopaj ile birlikte KDV’ leri yüksek ve girişimciyi düşündürmektedir. Bunların aşağılara indirilmesi, yatırım durumlarında teşviklerin uygulanması gerekiyor.
  Şu an itibarıyla ciddi bürokratik engellerle karşılaşmadık.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2015, 05:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474