banner564

‘Şansıma ve zekama güveniyorum’

Babasının deneyimlerinden yararlanarak iş hayatına atılan Pınar Hacıahmet, Genç Vizyon’un konuğu oldu

‘Şansıma ve zekama güveniyorum’
banner598
Cemre AKAR
   Pınar Hacıahmet, çocukluk yıllarında babasının Saint Tropez isimli Fransız lokantasında çalışmaya başladı. Burada elde ettiği deneyimlerden yola çıkarak, farklı bir sektörde eğitim de aldıktan sonra kendi iş yerini kurdu. 
   Şimdi Girne’de bayanların güzelliğine güzellik katan Pınar Hacıahmet “ iş hayatında şansıma, zekama ve çalışkanlığıma güveniyorum”dedi.
   Bu hafta Genç Vizyon’un konuğu olan Hacıahmet, sorularımızı şöyle yanıtladı:
    Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyim?
    Yanıt: Ben 1982 doğumlu, evli 3 erkek çocuk annesiyim. Henüz 11  yaşında iken  babamın restorantı  Saint Tropez’de çalışmaya başlayarak iş hayatına atıldım. Çok küçük yaşta babamın iş deneyimlerinden faydalanmak, inanılmaz tecrübe oldu bana. 
   Güzellik sektörüne 8 yıl önce hobi olarak başladım. Bu zaman boyunca resim geçmişim var. Kıbrıslı sanatçı Feridun Işıman’dan yağlı boya dersi aldım ve 2 karma, bir de kişisel yağlı boya resim sergisi açtım. Makyaj  kurslarında salonumu açmadan başlayarak başarıya tamamladım. Bu konudaki yeteneklerimi aldığım eğitimlerle destekledim. 

Sektörde ilerlemeler var

     Soru:Ne kadar zamandır kuaför sektöründesiniz? Gelinen noktada süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
     Yanıt:  7 senedir profesyonel  olarak bu sektördeyim. Şuan sektörde ciddi ilerlemeler olduğu olduğu kadar çok fazla salonun açılması kaliteyi de düşürmektedir. Ama müşterilerimiz artık çok bilinçli. İyiyi ve kötüyü ayırabiliyor. Eleme yapabiliyor.
   Soru: Salonunuzda hangi hizmetler veriliyor?
   Yanıt:  Saç tasarımı ve bakımı, profesyonel makyaj, jel tırnak ve tasarımı, kalıcı oje, kalıcı makyaj, ağda.
   Soru: Müşteri memnuniyetini nasıl sağlıyorsunuz?
   Yanıt: Güçlü ve kalabalık bir ekibim var. Hepsi kendi alanlarında oldukça deneyimli ve profesyonel. Müşterilerimiz geldiği zaman birkaç işlemi birlikte yapabilme imkanına sahip. Örneğin jel tırnak yapılırken, dip boyası, pedikürü aynı anda yapabiliyor. Müşterilerimize zaman tasarrufu yaptırmaya çalışıyoruz. Kullanılan malzeme ve ürünlerimiz dünyanın sayılı markaları ve salonumuzda aynı zamanda bunların satışı da bulunmaktadır. Gelen müşterilerimize işlemler yapılırken en özel ikram ve sunumlarla içecek servisi yapıyoruz. Dünyaca ünlü Kerastase ‘ın Girne bayisiyiz , makyajda ise Krylon markasını kullanıyoruz.

   Soru: Size gelen bir bayanı nasıl mutlu edersiniz?
   Yanıt:  Salonumuza geldiğinde hiç bekleme yapmadan, en iyi şekilde karşılıyoruz müşterilerimizin ne istediğini en iyi şekilde anlamaya çalışarak fikir alışverişleriyle, kendisine seçenekler sunarak, içine sinen en iyi şekilde salonumuzdan çıkarıyoruz. Müşteri memnuniyeti bütün ekibimizin benimsediği ana prensip.

Yeni yılın modelleri

   Soru: Yeni yıl için bayanlara birkaç makyaj ve saç önerisi verebilir misiniz?
    Yanıt: Yılbaşı gecesi herkes için özeldir. Özellikle biz bayanlar tüm gece iyi görünmekten hoşlanırız. Ama bunun için doğru yöntemleri de bilmemiz gerekir. Her gün uyguladığımız makyaj tekniğimizin biraz dışına çıkabiliriz. Bunun için en başta kıyafet seçimimizde yönlendirebilir. Beyaz tenli ve koyu renk saçlı olan bir bayansanız içerisinde kızıl ve turuncu tonların olduğu renkler hoşunuza gidecektir. Koyu tenli bayanlara kahve ve kiremit tonları çok yakışır.

   Soru:Genç yaşınıza rağmen başarılı bir iş kadınısınız. Bu başarıyı nasıl sağladınız? Genç iş kadınlarına ve girişimcilere neler söylemek istersiniz?
   Yanıt:Şansıma, zekama ve çalışkanlığıma çok güveniyorum. Güzellik sektöründeki yeteneklerimi aldığım eğitimlerle destekleyerek en iyi hizmeti vermeye çalışıyorum.
    Bütün yeniliklerin sıkı takipçisiyim. İşimdeki yapılan yanlışları da çıkararak, daha önce yanlış  işlem yaptırmış müşteriyi en iyi şekilde yönlendirebilecek bir alt yapıya sahibim. Genç girişimcilere kendi işlerini kendileri yapmasını öneririm. Herkesin kendi işini kendisi yapması gerekiyor. Başında durmak gerekiyor. 
İşimin başarısının arkasında kocaman bir destek var.  Üç çocuk annesi birisi olarak bu kadar yoğun temponun altından; kayınvalidem, annem ve özellikle de eşim Osman sayesinde rahatlıkla kalkıyorum. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum”

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474