banner564

Zevkin yaşı yok

Elçin ve Özel Ünerdi çifti; her yaşta insanın dövme ve diğer güzellik sorunlarına ortak çözüm üretiyor

Zevkin yaşı yok
banner598
Cemre AKAR
   Elçin ve Özel Ünerdi çifti, sadece gençlerin değil, orta yaş ve üzerindeki insanların dövme ve cilt bakımı gibi taleplerine ortak çözümler üretiyor ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Bu hafta Genç Vizyon’a konuk olan Ünerdi çifti “zevkin yaşı yok” diyor.
   Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
   Elçin Çörekçioğlu Ünerdi: 25 Temmuz 1985 yılında Lefkoşa’da doğdum. DAÜ Müzik bölümünde okudum. Ardına hayalim olan güzellik bölümünü bitirdim. 2011 yılında farklı farklı uzmanlardan make-up dersleri alarak kendimi geliştirdim. Bugün en zevk aldığım hobimi kendime meslek edindim.
   Özel Ünerdi: 29 Kasım 1978 yılında Lefkoşa’da doğdum. 15 yaşında bu mesleğe başladım. İlk olarak resim yaparak daha sonra bunu tattoo olarak devam ettirdim. 22 senedir de bu işi devam ettiriyorum. 
   Soru: Güzel bir evliliği ortak bir çalışma alanı ile renklendirdiniz. Ne zamandan beri birlikte çalışmaktasınız?

   Yanıt: 3 yıldır birlikte çalışıyoruz ve işlerimizi başarıyla ilerletiyoruz.

   Soru:Yaptığınız çalışmalardan bize bahsedebilir misiniz?
    Yanıt: Ana başlıklar halinde şöyle:
-Dövme (Tattoo)
-Cilt bakımı
-Profesyonel makeup
-Kalıcı makeup
-Leke tedavisi
-Hedefe yönelik bakımlar
Çocuklara dövme uyarısı
   Soru: Hedef kitleniz var mı yoksa her yaş grubuna hitap edebiliyor musunuz? 
    Özel : Hedef kitlemiz herkes her yaş grubu. Zevkin, güzelliğin, bakımın yaşı yoktur. Dövmeye gelince 17 yaş altında dövme yapılmasını tavsiye etmiyoruz.
   Soru: Önce kalıcı makyajla başlayalım, daha çok yüzün hangi bölgelerine uygulama yapıyorsunuz?
   Elçin: Genelde tercih dökülen kaşların yerine yapılan kıl tekniği veya ful dolgu rağbette.
   Soru: Şimdi dövme hakkında konuşalım. Daha çok ne tarz çalışmalar yapıyorsunuz? Genelde hangi yaş grubu yoğunluk gösteriyor?
   Yanıt: Özel: En sevdiğim çalışma tarzı realisttik. Tabi kişinin isteğine göre yönelik çalışmalarımız vardır.
Günün en popüler sanatı
   Soru:Diğer ülkelerle karşılaştırdığınız da Kuzey Kıbrıs ta “tattoo” ve “piercing” e ilgi nasıl ?
   Özel: 22 sene önce ben bu işi adaya getirdiğim zamanki duruma göre değerlendirirsek günümüzü en popüler sanatı haline gelmiştir. Tabi ki KKTC de bu iş günden güne gelişmekte ve ilgi artmaktadır.
   Soru: Kararsız müşterilerinizle ilgili nasıl bir önlem alıyorsunuz?
   Özel: İlk önce ne istediğini anlamak için dinleriz. Eğer biraz olsun kararı netse o kişinin anlattığı dövmelerden yola çıkarak yardımcı olabiliyoruz. Fakat kararsız ve tam net değilse ona düşünmesine ve tam net ne istediğini bulabilmesi için siteler öneriyoruz.
Düzenli bakım önemli
   Soru: Cilt bakımları ne kadar sıklıkla yapılmalı ?
   Elçin: Cilt bakımı demek derinlemesine temizlenen cilt demek. Derin cilt temizliği için bakım şarttır. Güzel bir cilde sahip olmanın en kolay yollarından biri düzenli bakım yapmaktır. 
   Cildimize her gün uyguladığımız temizleyiciye tonik nemlendirme ve güneşten korunmak için kullandığımız ürünlerle zaten günlük bakımımızı yapmış oluyoruz. Ancak bu düzeni sağlayamayan kişilerin uzman estetisyenler tarafından ayda 1,2 kez uygulama yaptırmalıdırlar. 
   Soru: Elçin Hanım, düğün sezonu açıldı. Biraz bu konu hakkında konuşalım. Gelin makyajlarından, püf noktalarından ve müşterilere yönelik hizmetlerden bahsedebilir misiniz? 
   Elçin: Gelin makyajında en önemli püf nokta tertemiz dinlenmiş bir cilt. Öncelikle 1-2 hafta öncesinden alt bakımını yaptırmalı cildini makyaja hazırlamalı. Tavsiyem önce iyi bir alt bakımı sonrasında temiz dinlendirilmiş bir cilt.    
   Gelin makyajını güzel yaptırmak için yani makyajın güzel olması için makyözünüzü iyi seçin.
   Soru: Gelin makyajlarından dikkat edilmesi gereken ve kesinlikle yapılması veya yapılmaması gereken bir liste verebilir misiniz ?
1- Gelinin yüz şekli, saç rengi ve göz yapısı 
2- Düğün mekanı
3- Cildinin tonu
4- Gelinin saç modeli
5- Gelinin tarzı (Koyu gelin makyajı mı, Doğal gelin makyajı mı?)
6- Gelinin taç, duvak ve diğer aksesuarlarda önemli unsurlar arasında.


Profesyonel bir makyöz eğer bu soruları size sormuyorsa bence bir daha gözden geçirmelisiniz. Gelin makyajının en önemli kısmı ise göz makyajıdır. Yüzün en çok ilgi çeken gözler olduğundan onların şekline göre belirginleştirmek en doğru adım olacaktır. Ancak bunu göz altına aşırı aydınlatıcı koyu renk kullanılarak değil de daha doğal tonlarla belirginleştirmek en doğrusu olacaktır. 
Üst üste fazla rimel sürmek yerine takma kirpikleri o gece için tercih edebilirsiniz. 
Makyajın akmaması için suya dayanıklı, akmayan ürünler tercih edilir. 
Fondoten: Cilt tipine göre doğru olan seçilmeli. Eğer cilt yağlı ise mat bir fondöten aksine kuru bir cilt ise daha pırıltılı bir fondöten tercih edilmeli. En çok yapılan hatalardan biri kapatıcılar. Aydınlık vermek için kullanılan kapatıcının cildinizden 2 ton açık olmasına dikkat edilmeli aksi halde bembeyaz maske gibi durması söz konusu.
Allık ile ruj iki kardeş gibi düşünülmeli ve tamamen makyajın son dokunuşları. Bu son iki ürünün gelin adayının çantasında da olması tavsiyem. Malum allık makyajın tazeliğini ruj ise kişinin canlılığını simgeler.
   Soru: Makyaj konusunda birlikte çalıştığınız bir kuaför salonu var mı ?
   Elçin: Okan Albayrak (Rengim kuaför) ile çalışmamız var. Daha uzun süre birlikte çalışacağımıza eminim. Başarılı bir kuaför.
Yaz için öneriler   
Soru: Yaz geldi sayılır. Biraz da yaz makyajlarıyla ilgili ipuçları verir misiniz?
  Yanıt: Yaz döneminin makyajı daha canlı ve renkli tonlarda olması sizi daha dinamik gösterecektir. Kışın seçilen mat ve pastel tonlardan ziyade özellikle gözlerinizi ve dudaklarınızı ortaya çıkaracak renkler tercih edilmeli. Makyajınızı yaparken kullandığınız ürünlerin güneş koruyuculu olmasına da önem gösterilmelidir. 
   Soru: Makyajdaki bilmemiz gereken minik hileler nelerdir?
- BB Kremler günümüzde oldukça rağbet görmüş ürünler. Diyelim ki elinizdeki BB krem bitti. O çok sevdiğiniz nemlendiricinizin içine karıştıracağınız fondötenle istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. 
-Şeffaf bantlar (jelatin)’le göz kenarlarınıza yapıştırarak gölgeleme işlemi daha kolay dağılmadan yapmanıza yardımcı olacaktır.
-Bittiğini sandığınız rimel her ne marka olursa olsun bitmeden pütürleştiğini görüyoruz. İçerisine eczaneden aldığımız suni gözyaşı damlası damlatarak tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz.
-Eğer elinizde çıkmayan ruj yoksa sevdiğiniz dudak kaleminizle dudağınızı boyayıp üzerine yakın farla sabitleyip parlatıcı sürmeniz size ayni etkiyi yaratacaktır. 
-Rimel sürerken çoğumuz göz kapaklarımızı kirletiriz. Bunun önüne de geçmek gayet basit. Kullanmadığımız gereksiz bir kartviziti kullanarak istediğiniz şekilde rimel sürmek artık daha kolay.
-Çıkan sivilceyi kapatmak için üzerine direk conceal sürmek yerine bir eyeliner fırçası ile dokundurup parmaklarla tampon yapmak daha etkili olacaktır.
-İstediğimiz renk allığımız elimizde yok diyelim. Rujumuzu allık olarak kullanmaya ne dersiniz? Daha doğru sonuç alacağınız kesin.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 09:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Pınar koşar
Pınar koşar - 8 yıl Önce

Cm'n ben Pınar İstanbul'dan sana gelmiş kalmıştım New York estetikten ben sana ulaşmak konuşmak isterim .

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474