banner564

GİDO



Girne Deniz Otobüsü İşletmeleri yani GİDO için artık düğmeye basmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile birlikte hafta sonunu Yalova’da geçirdik. Zira hafta sonu düzenlenen bir tören ile Girne ile Yalova Belediyeleri kardeş belediye oldular. İmza töreni için Nidai Başkanla Yalova’ya gittik.
1 saat süren uçak yolculuğunun ardından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına vardık. Bizi karşılamaya gelen araç ile Pendik İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri) deniz otobüsüne 20 dakikalık bir yolculuk ile vardık.
Hem yolcu hem araba alan İDO ile 45 dakikalık bir yolculuk sonrası Yalova’daydık. Bindiğimiz feribotta ilk dikkatimizi çeken şey tam zamanında kalkmış olmasıydı. Nidai Başkan özellikle ineceğimiz saatte dikkat etti ve tam da denildiği gibi deniz yolculuğumuz 45 dakika sürmüştü. Tam zamanında kalktığı gibi tam zamanında olması gereken yere varmıştı İDO.
Yol boyunca Nidai Başkanla İDO benzeri bir yapılaşmanın olup olmayacağını konuştuk. Bugün Girne’den Mersin Taşucu’na hem deniz otobüsü hem roro taşımacılığı yapılıyor. Ancak siz de kabul edersiniz ki ne seferler düzenli, ne de gemilerimiz bugünün şartlarına yeterli.
Gece binip sabah iniyorsunuz. Oysa Yalova-Pendik seferini yapan deniz otobüslerinden olsa ve içine araba da alabilse bir iki saat içinde arabanız ile birlikte Girne’den Mersin Taşucu’na ulaşmış olabilir olacaktık.
Hem böylece daha yok yolcu taşımacılığı daha çok turist ve daha çok gelir elde edebilecek Girne Belediyesi de. Zira her yolcudan her araçtan vergi alacak Girne Belediyesi.
İşin bir diğer önemli tarafı vatandaşlar bu kadar uçak şirketlerine mahkum olmayacak. Neticede şuan bayram üstü ve uçak bilet fiyatları el yakıyor. Bunun dengelenebilmesi için deniz yolculuğunun da geliştirilmesi gerekiyor. 
Belki birçoğunuz için önemli gözükmese de bir kesim için hayli önemlidir uçak korkusu. Tanıdığım birçok kişi sırf bu yüzden ya Ada’ya gelemiyor ya da Ada’dan bir yere ayrılamıyor. Uzun ve zahmetli deniz yolculukları da bu kişilerin seyahat edebilmelerinin önündeki en büyük engel. İşte sırf bu yüzden bile deniz yolculuklarını daha modern, daha çağdaş daha hızlı ve daha kolay hale getirmemiz gerekiyor. 

Karikatür  
Elbette her yazdığımızı her düşündüğümüzü birileri beğenecek birileri de beğenmeyecek. Bu işin doğasında var. Kimisi beğeniyor kimisi beğenmiyor, hatta kızıyor, küfür bile ediyor. Çünkü genelde işine gelmiyor yazılanlar.
Yazarken de çizerken de toplumun hassasiyetlerine dikkat etmemiz gerekiyor. Edilmediğinde ne olduğunu gösteren yüzlerce olumsuz örnek var dünyada.
Zaman zaman haberlerde okuyoruz, izliyoruz verilen tepkileri. İşte sırf bu bile bizim yaptığımız için önemini bir kez daha arttırıyor. Hassasiyetlere dikkat edip, toplumun sinir uçları ile oynamamak gerekiyor.
Genellemeler her zaman sizi hataya düşürebilir. Genelleme yerine daha bilimsel daha veriye dayalı konuşmak ve buna göre yorum yapmanız gerekir. Sırf birisi kötü bir şey yaptı diye tümü kötü olmamalı. 
Malum konudaki karikatür genelleme yaptığı için eleştiriliyor. Ama genelleme yüzünden eleştirirken birilerini sizde genellememe yapmamalısınız. İki yanlış bir doğru etmediği gibi genelleme yaptığı diye eleştirdiğiniz hatta eylem yaptığınız kurumun tümünü aynı kefeye koymak hata olur. Tıpkı yapılan gibi… 

MESAJLAR:
Yurt dışında olduğumuz için mesajlarımız bugünlük yok. Yarın kaldığımız yerden devam.
Günün sözü
“Esasen şahsımı yakından tanıyan ülkemizin hemen hemen her kesiminden insanların bu durumu bildikleri, gördükleri ve yaşadıkları, gerek sosyal medya gerekse söz konusu gazetede yapılan yayınlar sonrasında almış olduğum olumlu tepkilerden anlaşılmaktadır. 27 yıllık kamu hizmetimde yaptığımız görevler itibariyle mevzuat dışı hiçbir uygulamaya imza atmadığımız veçhile toplumun her kesiminden yatırımcılarımıza sunulan hizmetlerde ayırım gözetmeksizin attığımız her imzanın arkasında olduk. Bu durum geçmişte nasılsa bugün de öyledir yarın da öyle olacaktır”
Kalkınma Bankası Genel Müdürü Ercan İbrahimoğlu
YORUM EKLE

banner608

banner473