banner564

Gudubet Hükümet!

Kurulduğu günden bu yana birçok yakıştırma yapıldı 4’lü koalisyon hükümeti için. Ama hiç biri geçen sabah bizim köyün kahvesinde duyduğum kadar ilginç değildi!
Sabah sabah uğradığım köyün kahvesinde ihtiyar amcalar günü ve gündemi değerlendiriyorlardı her sabahki gibi. Kimisinin elinde gazetede, kimisinin elinde kahve, konuşuyorlar kendi aralarında.
O esnada gazete okuyan amcalardan biri diğerine seslendi, 
-bu hükümet var ya bu hükümet, en gudubet hükümet. 
-Neçin öyle den ya
-Bu yıl zaten kurak gitti, ekinler bir karışı ya geçti geçmedi. Ekinleri geçen hafta biçtik. Tam toplayacağız iki gündür yağmur yağar. Oldu bizim ekinler tarlada pespaye oldu, hepsi da çürüdü.  Zaten kuraklıktan ekin olmadıydı, olanda gitti şimdi…

Merak ettim Türk Dil Kurumunun sözlüğüne baktım, Gudubet; “Yüzüne bakılmayacak kadar sevimsiz ve çirkin” diye geçiyor. Ama her halde bizim kahvedeki sohbette geçen anlamı başka, ya da ben öyle sanıyorum.  

Just Do it Zeki! 
Seçimlerden öncede farklıydı seçildikten sonra da farklı kaldı. Gene seçim oldu gene farklıydı. Bu kez bakan oldu gene farklı kaldı. Şimdi Ata’nın huzuruna çıktı, ayağında spor ayakkabı var diye eleştiriliyor sevgili Zeki Çeler. 
İyi de biz zaten farklı bir renk diye seçmedik mi Zeki Çeler’i. Şimdi niye kızıyoruz ki? Adamın tarzı bu? Renkli çoraplar, spor kıyafetler…
Sanki de “Atatürk’ün huzuruna rugan ayakkabı ile çıkılacak” diye bir takibat varda Zeki ona uymadı! Arkadaş sen Zeki’nin ayakkabısının içine bakacağına kafasına bak.
Onca hükümet kuruldu, onca kişi bakanlık yaptı, kaç tanesinin aklına geldi Ata’nın huzuruna çıkmak. Bak bu kabinede bile Ankara’ya giden onca bakan arasından bir tek Zeki hatırlardı Yüce Atatürk’ü.
Hiç yadırgamadım o yüzden o ayakkabılarla mozoleye çelenk koymasını. Aksine kimsenin yapmadığını yaptığı için tebrik bile gerekiyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Zeki’yi. Helal olsun. 

Bez getirin Zeki’ye…
Tamda Zeki Çeler için iyi şeyler düşünürken, tam da Zeki Çeler için iyi şeyler yazmış iken o açıklamayı gördüm sosyal medyada. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler spor ayakkabı ile niçin Anıtkabir'e gittiğini Kıbrıs Time'a açıklamış. “Topuğundaki bir rahatsızlık nedeniyle Ankara ziyaretinde spor ayakkabı giymek zorunda kaldığını söylemiş.”
Hiç gerek var mıydı bu açıklamaya? Bu bas bayağı geri vites, bu bas bayağı suçluluk psikolojisi. 
Bu konuda Zeki, zekice bir hareket yapıp şöyle dese daha düzgün olmaz mıydı?
“Arkadaş ben en azından ayağımda spor ayakkabı da olsa gittim Ata’nın huzuruna, ya gidemeyenler ne demeli? Siz bana değil, Ata’nın huzuruna çıkmaya cesareti olmayanlara laf sokun. “
Bitti…

Allah’ım, Müslümanlara akıl ver fikir ver…
İslam âleminde "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili, bu gece idrak edilecek. Bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e “insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir” vahiy etti.
Bugün Müslümanların büyük bir kısmı dünyanın dört bir yanında eziyet çekerken diğer bir gurubu şaşalı yaşantıları ile gündemde.  Allah’ım, sen her şeyden önce “Müslümanlara akıl ver fikir ver…” 


MESAJLAR

Tufan ERHÜRMAN: Bugün kandil, birkaç fakir fukarayı sevindirip dua etmekte fayda var. Yoksa bu gudubetlik öyle kolay kolay gidecek gibi değil! 

Cem TOPCU:  Müşavirlik yasasına olan duruşunuz nedeni ile birçok dostunuz sizi fena halde yadırgamış. Oysa biz başından beri durumu çok net olarak biliyorduk. 

Bengü TOPALOĞLU: UBP’den Lefkoşa Belediyesi meclis üyesi adaylığı için büyük baskı varmış. Sertoğlu’nun yerinde olsam, senin gibi bir üyeyi sırtımda taşırdım her yerde. 

Ali BAŞMAN: Tamda Zeki Çeler’e sponsor olmanızı isteyecektik ki o açıklamayı gördük. Neyse bu arada NIKE’nin iyi bir tanıtımı oldu gene de. 

Zeki ÇELER: Arkadaş ne korkuyorsun, bu benim, bana böyle olduğum için oy vermediniz mi? diye konuşsana, nerden çıtı topuk meselesi, öyle olsa bile ben söylemezdim.. 

Ahmet ERBAŞ: Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nin yeni rektörlük binası çok yakında Lefkoşa okullar yolunda hizmete girecekmiş. Hadi hayırlı ve uğurlu olsun. Bu arada geçenlerde dünyaca ünlü bir konuğunuz varmış. 

Metehan EREL: Kooperatif Zirai Levazım’daki genel sekreterlik görevinden alınmışsınız, geçmiş olsun. Ama merak etmeyin çok yakında Çiftçiler Birliğinde Genel Sekreterlik görevine getirileceksiniz, bizden duyun. 

Orhan KÜRŞAD: Sizin de yeni göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Kooperatif Zirai Levazım’daki genel sekreterlik görevi bundan sonra sizin omuzlarınızda. Önemli bir sorumluluk. 

Hasan ÖZTAŞ: TC Kalkınma ofisinden zirai projelerde en büyük desteği Geçitkale Belediyesi olarak siz almışsınız. Bölgenin zirai kalkınması adına son derece önemli bu destekler. 

Osman IŞISAL: Ali Karavezirler ile girdiğiniz mücadelede bazı eski dostlarınız yanınızda yer almayınca hayli şaşırmışsınız. Niye şaşırıyorsunuz ki o dostlarınıza verip te tutmadığınız sözlere bir bakın. 

Mehmet ÇAKICI: Meclise giren bir partiye ırkçı demeniz bazılarını rahatsız etti. Siyasetin bunca senedir içinde olan birisi olarak tüm parti yerine daha kişisel davransaydınız keşke. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Tarım Bakanı Şahali ile ipleri tamamen kopartmışsınız. Hayvancılar için diz çöktürüldü ifadesi de hiç hoş olmadı değil mi? Hayvancı bir işaretle yeniden toparlanır nasılsa. Neyse bu arada diyet işleri nasıl gidiyor? 

Şener ELCİL: Tüm sendikalar son zamlar ve dövizdeki artış ile ilgili açıklamalar yaparken siz sessiz kaldınız. Yoksa öğretmenleri etkilemiyor mu bu zamlar ve dövizdeki artışlar? 

Deniz GÜRGÖZE:  Yaklaşan yerel seçimler öncesi birçok belediye başkan adayı peşinize düşmüş diye duyduk. Şanslı olanların kampanyalarını alıyormuşsunuz, hadi kolay gelsin. 

RHA 1931:   Hem köpeğe çarptınız hem de onu yol ortasında bırakıp kaçtınız? Yakıştı mı? 
 

POLEMİX
“Yasama’nın Yürütme’den ayrı bir güç olmadığı, hükümet koalisyon pazarlığında da bir kez daha gözler önüne serildi. Meclis Başkanlığı, bakanlıklardan biriymiş gibi ele alındı. Yani kendisini denetleyecek olan organ olan Meclis’in başkanını hükümet tayin ediyor..”
Meclis Eski Başkanı Sibel Siber 

YORUM EKLE

banner471

banner474