banner564

5 milyon Euro’luk anlaşma

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın KKTC’de toplantı kararı alması Rumları telaşlandırdı

5 milyon Euro’luk anlaşma
banner598
 Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) 26’ncı genel kurulu çerçevesinde KKTC’de toplantı yapma kararı alması Güney Kıbrıs’ı teleşlandırdı. DİKO milletvekillerinden Panikos Leonidu’nun, Rum Kurumlar ve Değerler Komitesi ile Ombudsman’ı harekete geçirmeye çalıştığı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesine göre DİKO partisi, Rum hükümetinin EBRD’nin 26’ncı yıllık genel kurul toplantısının KKTC’de yapılmasını onaylama kararının ciddi soru işaretleri doğurduğunu, öte yandan “Targeting Gren and Inclusive Growth: Meeting Regional and Global Challenges” isimli işadamları forumunun da KKTC’de yapılacağını belirtti.
   Gazete DİKO’nun, Rum Dışişleri ve Maliye Bakanlarından, toplantı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan bütün etkinliklerin amacı, iştiraki ve yapılış yeri konusunda bilgi vermelerini istediğini de kaydetti.
   Gazete, buna EBRD’nin yanıt verdiğini, Turkish Bank Ltd ile bir anlaşma imzaladıklarını belirttiğini ekledi.
   Politis ise “EBRD’nin İşgal Altındaki Bölgelerdeki Banka’yla İşbirliği” başlıklı haberinde, EBRD’nin Turkish Bank Ltd isimli Kıbrıs Türk bankasıyla 5 milyon Euro tutarında bir anlaşma imzaladığını duyurduğunu yazdı.
   EBRD’nin ekonomik kriz yüzünden istisnai olarak Kıbrıs’ta faaliyet gösterdiğini yazan gazete, Kıbrıs’ın her 2 tarafında faaliyet göstereceğini kaydetti.
   KKTC’deki toplantı 9 Mayıs’ta Merit Lefkoşa Hotel’de gerçekleşecek

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474