banner564

AB ile telefon trafiği

Rum tarafı, kuzeydeki Rumlara yardım konusunu siyasi propagandaya dönüştürdü

AB ile telefon trafiği
banner598
  Rum Yönetimi, Barış Gücü aracılığıyla Kuzey’de yaşayan Rum ve Maronitlere gönderdiği malzemelere KKTC’nin gümrük talep etmesini siyasi propaganda savaşına dönüştürdü.
   Fileleftheros gazetesinin  “Mahsurlar Konusu Enternasyonalize Ediliyor… Başkan, Tusk ve Juncker’e Telefonla Bilgi Verdi” başlıklı haberine göre; Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis; Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’e mektup göndererek müdahale etmelerini istedi. 
   Rum Yönetimi’nin ilk andan itibaren meseleyi yerel yöneticilerle (muhtarlarla) birlikte yöneterek tedbir aldığını, BM Barış Gücü ile de sürekli iletişim içerisinde olduğunu söyleyen Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu ise, Anastasiadis’in, bazı gıda maddelerinin sağlıkla ilgili çeşitler kategorisine alınması için Barış Gücü Heyeti ile bir araya geleceğini açıkladı. 
   Fotis Fotiu, KKTC’nin gümrük uygulamadığı ilaç kategorisine eklettirilmek istenen gıdalara, bebekler için, KKTC’de bulunamayan özel bir süt ve yaşlılar için özel mamul ekmek örneklerini verdi.
   KKTC’de yaşayan Rumlara ve Maronitlere çeşitli emtia göndermeye devam etmek istediklerini anlatan Fotiu,  Rum Yönetimi’nin KKTC’nin tavrını değiştirmemesi halinde, muhtarlar ve diğer yerel mercilerle (Dipkarpaz Rum Ortaokulu ve orada sakin Rumlarla) istişare içerisinde Rumlara ve Maronitlere desteğini sürekli kılacak tedbirler üzerinde çalıştığını da söyledi. Fotiu, üzerinde çalıştıkları tedbirleri şimdilik açıklayamayacağını ancak Komite’nin basına kapalı toplantısında ele alınabileceğini belirtti. 
   Fotiu, KKTC’de yaşayan Rumlar ve Maronitler için her yıl yaklaşık 38 bin Euro gönderdiklerini, bu paranın 20 bin Euro’luk bölümünün Apostolos Andreas Manastırı’nın su ve aydınlatma maksatlı kullanılan 2 jeneratörü için harcandığını anlattı.
   Para dışında tüp gaz da gönderdiklerini belirten Fotiu, Karpaz’da yaşayan Rumların tüp gazı sadece mutfak için kullandıklarını, elektriğe para ödemediklerini, buna mukabil Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin de elektrik parası ödemediği izahında bulundu. Fotiu, Maronitler elektrik parası ödediği için onlara ısınma amaçlı da tüp gaz gönderdiklerini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473