banner564

AB Rum Bankası oldu

Kıbrıslı Türkleri dışlayarak doğal gaz arayan Rum Yönetimine, sıvılaştırılmış gaz projesi için 100 milyon Euro veriliyor

AB Rum Bankası oldu
banner598
 Annan Planı’nın referanduma sunulduğu 2004 yılında ‘Hayır’ diyenin cezalandırılacağını açıklayan Avrupa Birliği, bunun tam tersini yapmaya devam ediyor.
   Rum tarafının tek yanlı doğal gaz araştırmalarına destek veren Avrupa Birliği, bu kez sıvılaştırılmış gaz terminali için 100 milyon Euro’luk yardım yapacağını açıkladı. AB’nin, Kıbrıslı Türkler üzerinde hayal kırıklığı yaratan bu hareketine KKTC yetkililerinin ne tür tepki koyacağı merak ediliyor.
.   Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Politis gazetesi; AB’nin “Avrupa’yı Birbirine Bağlama” mekanizması aracılığıyla, Güney Kıbrıs’a ilk etapta, elektrik üretiminde kullanılmak üzere, sıvılaştırılmış doğal gazın tekrar gaz haline getirilmesi için gereken altyapı masrafları için 100 milyon Euro ödenek vermeyi kararlaştırdığını yazdı.
   Gazete, AB’nin, East-Med borusuyla ilgili faaliyetleri yürüten İtalya-Yunanistan konsorsiyumu “IGI-Poseidon” şirketine de, 35 milyon Euro destek vereceğini kaydetti.
Haberde, kararın önümüzdeki günlerde netleşeceği belirtildi.
   Bu arada Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki 6. parselde, İtalyan ENI şirketi tarafından yapılan sondaj çalışmalarının “iyi gittiğini” söyledi.
   Hristodulidis, Rum Başkanlık Sarayı’nda, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayarak, çalışmaların planlandığı gibi gittiğini kaydederken, henüz kamuoyuyla paylaşacak bir bilgi bulunmadığını ve öncelikle, sondaj çalışmalarının tamamlanması ve sonuçların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
   Türkiye’nin, 6. Parselin bir bölümünün, kendi MEB’i içerisinde olduğunu söylediğini ifade eden Hristodulidis, bunun yanı sıra Türkiye’nin, tatbikat yapacağı gerekçesiyle “yasadışı NAVTEX”ler yayınladığını; ancak bu tatbikatları yapmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474