banner564

AB’den destek aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrasında Rum halkının paniğe kapılmasını değerlendiren Anastasiadis “Gerekli önlemleri alıyoruz, kimse endişe etmesin”dedi

AB’den destek aldı
banner598
 Rum lideri Nikos Anastasiades, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın, doğal gaz konusundaki uyarılarını yorumlamaktan kaçınırken, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir telefon görüşmesi yaptı.
   Rum Haber Ajansı’na göre; Anastasiadis’e destek sözü veren  Tusk, kendi Twitter hesabına,  “Türkiye Avrupa Birliği’nin bir üye ülkesine karşı eylem veya tehditlerinden kaçınmalıdır” diye yazdı.
   Tusk, “Cumhurbaşkanı Anastasiades ile yaptığım telefon görüşmesinin ardından Türkiye’ye Avrupa Birliği’ne üye bir ülkesine karşı yaptığı eylem veya tehditlerden kaçınması çağrısında bulunuyorum. Türkiye’nin aynı zamanda iyi komşuluk ilişkileri, farklılıkların barışçıl bir şekilde çözümlenmesi ve egemenliğine saygı duymasını taahhüt etmesi gerekir” dedi.
 
Anastasiadis rakam verdi

  Anastasiadis, Lefkoşa’daki Athalassa Psikiatri Hastanes’inide yapılan yeni koğuşun açılışın törenine katılarak burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sözde Rum Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) sondaj çalışmalarının sonuçlarından memnjhun olduğunu belirten Anastasiadis, ‘Türk kışkırtmalarından korkmamalıyız”dedi.
   Halkın durumla ilgili endişelerine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı  Anastasiades, hükümetin, ekonomiye ve genelde devlete sorunlar yaratabilecek bir krize meydan vermemek için durumla ilgilendiğini söyledi.
  Anastasiadis,, bu konuda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları yorumlamak istemedi.
    Calypso’da 6-8 trilyon ayak küp doğal gaz bulunduğunun tahmin edildiğine ilişkin İtalyan şirketi ENİ’nin Sözcüsü’nün açıklamalarını yorumlaması istenen Nikos Anastasiades, bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
    Türkiye’nin tepkileriyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Rum lideri, bundan memnun olmadığını, hükümetin gerekli tüm tedbirleri aldığını belirtti.
 
İtalyan şirketi ile toplantı

   Bu arada Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotrypis, İtalyan enerji devi ENİ şirketinin üst düzey yetkilileriyle dün bir görüşme yaptı.
    Bakan, görüşmeden önce açıklamada bulunarak, görüşmenin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesindeki 3. parselde sondaj seçeneklerinin üst düzeyde ele alınmasının hedeflendiğini söyledi.
    ENİ’nin CEO’su Claudio Descalzi, “Saipem 12000” sondaj platformunun Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesinde bulunduğu için Türkiye’nin sondaj platformunu engellemesini “beklemediğini” söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 03:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474