banner564

AB’ye çağrı yaptı

Suriye’ye giderek Esad ile görüşen Başpiskopos Hrisostomos, ambargonun kalkmasını istedi

AB’ye çağrı yaptı
banner598
Şam’ı ziyaret eden Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Dışişleri Bakanı Valid Al Muallem ile görüştü.
   Simerini “Başpiskopos-Esad Yüz Yüze Görüşmesi” başlıklı haberinde Cuma günü hava yoluyla Beyrut’a, oradan da kara yoluyla Şam’a giden Hrisostomos’un  Esad ile Suriye’deki durumu, Güney Kıbrıs ile Suriye arasındaki “tarihi” bağları ve iki ülke arasındaki ilişkilerin bütün alanlarda geliştirilmesi konularını görüştüğünü yazdı.
   Suriye haber ajansı SANA’nın ilgili haberini iktibas eden gazete görüşmede, Hrisostomos’un “Suriye ile ilişkilerini gözden geçirmek ve bu haksız ambargoyu kaldırmak AB ülkelerinin çıkarınadır. Suriye halkının krizden çıkışa ve teröre karşı zafere doğru ilerlediği izlenimini edindim” dediğini yazdı.
   Esad’ın ise “Suriye’ye terör saldırılarının ana nedeni ülkenin farklı ve uyum içerisindeki sosyal ağının erozyona uğraması olduğunu” söylediğine işaret eden gazete, Hrisostomos ve beraberindeki heyetin Suriye Dışişleri Bakanı Valid Al Mualem ile de görüştüğünü kaydetti.
   Habere göre Al Mualem II. Hrisostomos’la görüşmesi sırasında Türkiye’yi “IŞİD ve diğer terör örgütlerinin eğitimi, finansmanı ve silahlandırılmasında rol oynamakla” suçladı. II. Hrisostomos ise “Suriye’deki durum ve ülkenin yaşadığı yıkım ve acıyla ilgili gerçekleri aktaracağını” söyledi.
   Fileleftheros haberi “Hrisostomos Şam’da Esad’la Görüştü… ‘Zor Zamanlar Bizi Güçlendirir’” başlığıyla aktardı.
   Politis “AB Esad’la (arayı) Bulsun… Başpiskopos Şam’da Suriye Başkanı İle Görüştü… Dışişleri Bakanı İle De Görüşme” başlığını attı.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474