banner564

Ağaçta kalırsa çürüyecek

AKEL partinin ‘Kıbrıs uzmanı’ Tumazos Çelebis, Kıbrıs sorununun bugünkü durumunu, olgunlaşmış bir meyveye benzeterek yetkilileri uyardı:

Ağaçta kalırsa çürüyecek
banner598
   Güney Kıbrıs’taki Komüğnist AKEL partisinin ‘Kıbrıs Masası’Başkanı ve Dimitris Hristofyas dönemindeki müzakere grubunun üyesi Tumazos Çelepis, Kıbrıs sorununu olgunlaşmış bir meyveye benzetti.
   Çelepis “olgunlaşan meyve bir süre daha ağaçta bırakılırsa çürüyecek ve yere düşecek” dedi.
   Herkesin Kıbrıs sorununun çözümüne odaklanması gerektiğini belirten Çelebis, müzakerelerin yeniden başlaması için bugün var olan kısır döngünün kırılması gerektiğini söyledi.  Çelebis, bunun için de herhangi bir tarafı küçümsemeden, müzakere sürecinin yeniden başlaması için bir yöntem bulmak gerektiğini belirtti. 
   Alithia gazetesine göre; Çelepis, “tartışma konusu olan Kıbrıs sorununun ele alınmasında strateji değiştirilmesi”ne ilişkin soruyu yanıtlarken, herkesin aynı şeyden bahsedip bahsetmediğini bilmediğini, ancak stratejiden bahsettikleri zaman, arzu ettikleri hedefin, Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu ifade etti. 
   Çelepis, kendilerinin taktik olarak nitelendirdiği unsuru, bazı kişilerin strateji olarak addettiğini belirtti. 
   Bir başka soru üzerine Çelepis, Türkiye’nin arzuladığı hedefin, en azından ilk hedefinin, iki ayrı tanınmış devlet sağlamak olduğunu savundu. 
   Sözlerinin devamında Türkiye’nin bunu başaramadığını, sadece kendilerine bağlı olmayan bir dizi nedenden dolayı da bunu başaramayacağını anladığını ileri süren Çelepis, Türkiye’nin, sadece müzakere masasında, iki toplumlu, iki bölgeli federasyonu kabul etmeye mecbur edebileceğinden bahsetti. 
   Çelepis, doğal gaz konusunun da Kıbrıs sorunun çözümüyle birlikte çözümleneceğini ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474