banner564

Akça EİT’te görev alacak

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne Derya Kanbay’ın atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayınlandı

Akça EİT’te görev alacak
banner598
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne Derya Kanbay’ın atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’yı KKTC'den merkeze, Derya Kanbay’ı da KKTC büyükelçiliğine atadı.
Haberde, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın 40 büyükelçinin görev yerinde değişiklik yaptığı, 11 büyükelçinin de açık müşavirliklere atadığı belirtildi.
Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu atama kararlarına göre, Halil İbrahim Akça KKTC'den merkeze, Derya Kanbay KKTC büyükelçiliğine getirildi.
TAK muhabirinin TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden elde ettiği bilgiye göre, yeni büyükelçinin göreve ne zaman başlayacağı belli değil.
Bu görev değişikliğinin ağustos ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Akça’ya yeni görev…
Öte yandan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ni Derya Kanbay’a devredecek Halil İbrahim Akça, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Genel Sekreterliği’ne getiriliyor.
TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden elde edilen bilgiye göre, Akça, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenleri sonrasındaki bir tarihte KKTC’den ayrılıp, merkeze gidecek. Akça’nın 14 Ağustos 2015’te EİT Genel Sekreterliği’ne başlaması bekleniyor. 
Türkiye, İran, Pakistan gibi ülkeler tarafından kurulan ve Sovyetler Birliği'nin yıkılmasıyla diğer Türk devletlerinin de dahil olduğu ekonomik örgüt EİT'nin 10 üyesi ve 1 gözlemci üyesi bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474