banner564

‘Aksi halde Taksim’

Anastasiadis, Rum halkına birlik olma çağrısında bulundu

‘Aksi halde Taksim’
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, cumartesi günü düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada “kalıcı bölünmenin önlenmesi için birlik olunması” çağrısında bulundu.
    Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bir derneğin kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen etkinliğe katıldığını ve burada yaptığı konuşmada  “güçlerin birleştirilmemesi durumunda kalıcı taksim tehlikesinin mevcut olduğunu” söylediğini yazdı.
   Anastasiadis konuşmasında, Kıbrıs sorununun çözümünün “Türkiye’nin uzlaşmazlığına çarptığını” iddia ederek “başkalarının planlarını bozmak için, şu anda uluslararası koşulları, AB’yi, doğal gaz ve Türkiye’nin, eğer samimiyse, AB’ye katılım arzusunu değerlendirmeye çalıştıklarını” vurguladı.

Muhalefet tepki gösterdi

   Öte yandan Rum siyasi partileri ise Anastasiadis’in birlik çağrısına tepki gösterdi.
   DİKO’dan yapılan açıklamada, Anastasiadis’in birlik olunması çağrısına “hayır” dedikleri ve Annan Planı’nı geri getirmek isteyenlerle güçlerini birleştirmeyecekleri” ifade edildi.
    Açıklamada, eğer Anastasiadis “ilkeli müzakere gerçekleştiriyorsa neden halkı bilgilendirmekten ve neyi kabul ettiğini söylemekten korkuyor” sorusu gündeme getirilerek Kıbrıs sorununun çözümünde yeni bir stratejinin belirlenmesinde ısrarcı oldukları vurgusu yapıldı.
   AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da “Kıbrıs sorununun çözümünün seçim propagandalarına feda edilmesine izin vermeyeceklerini” belirtti.
    DİSİ Başkanı Averof Neofitu ise müzakere sürecine değindi ve “müzakerecilerin ve liderlerin temel konuları görüşüyor olmalarından ötürü müzakerelerin zor bir aşamada olduğunu” savundu.
Neofitu ayırca, mülkiyetin toprak konusuyla birlikte müzakere edilmesinin daha kolay olacağı iddiasında da bulundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473