banner564

Aktif rol önerdi

Hristodulidis; İngiltere ile ilişkilerin gelişmesi için bu ülkede yaşayan Rumlardan destek istedi

 Aktif rol önerdi
banner598
 Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, İngiltere’nin AB üyeliğinden çıkma kararı almasının ardından Güney Kıbrıs ile İngiltere arasındaki ilişkilerde en aktif rolü İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Rumların üstlenmesinin gerekeceğini söyledi.
   Alithia gazetesinin haberine göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen 33’üncü Şarap ve Ticaret Sergisi’nde yaptığı konuşmada, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Rumların Güney Kıbrıs-İngiltere ilişkilerinin Brexit sonrasında güçlenmesi için daha aktif girişimler ve roller üstlenmeleri gerekeceğini belirtti.
    Gazete, aynı etkinlikte konuşan AKEL Parlamento Sözcüsü Yorgos Lukaidis’in, İngiltere’nin AB’den çıkma kararını “ciddi bir gelişme” şeklinde nitelendirirken, “AB’nin fakirliğin, sosyal kutuplaşmanın ve eşitsizliğin yayıldığı bir birlik olmaya devam etmesi durumunda nefret ve ırkçılık olaylarının artmaya devam edeceği” yorumunda bulunduğunu aktardı.
   Simerini gazetesi ise, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) bulunan dört büyük grubun dün İngiltere Başbakanı David Cameron’a “ülkesinin AB’den ayrılması sürecini en kısa sürede başlatması” çağrısında bulunduklarını belirterek Hristodulidis’in konuya ilişkin açıklamasında “sürecin ilerlemesi gerektiğiyle hemfikir olduklarını” söylediğini yazdı.
    Gazete ayrıca, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’i telefonla arayarak Brexit sonrasındaki durum ve gelişmeler konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını da aktardı.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473