banner564

Allah şaşırttı

EDEK’in seçim afişinde yanlışlıkla Murtağa’daki katliamın fotoğrafı kullanıldı

 Allah şaşırttı
banner598
 EDEK’in 22 Mayıs Pazar günü yapılacak genel seçimler için hazırlattığı spot mesajda, Muratağa’da Rumlar tarafından öldürülen Kıbrıslı Türklerin, toplu mezarının açılması ve cesetlerin aranması çalışmalarını yansıtan fotoğrafın da kullanıldığı bildirildi.
    Politis “Muratağa’dan Kamil” başlıklı haberinde, 1974’te ölen Kıbrıslı Rumları göstermek isterken google üzerinden yapılan dikkatsiz bir arama sonucunda bulunan fotoğrafın kullanıldığına dikkat çekti.
   EDEK Basın Bürosu sorumlusu ve adayı Yorgos Agapiu’nun, kullanılan fotoğrafın partinin o spotla vermek istediği mesaja uymadığını, twitter hesabından kabul ettiğini yazan gazete, şöyle devam etti:
“Fotoğrafın, 1974’teki Kıbrıslı Rum kurbanlar için google üzerinden çok üstünkörü yapılan bir arama ile bulunduğunu düşündük, biz de aynı fotoğrafı başka Rumca sitelerde, kaynağı yanlış belirtilmiş olarak bulduk.
   Bunlar arasında, tarihi Yunan gazetesi ‘Eleftherotipia da var. Gazete 2009 tarihli sayısında ‘1974 sonrası: göçmen yıkıntılar üzerinde feryat ediyor’ ifadesini kullanmış. Fileleftheros da daha geçen yıl, istilanın yıldönümüyle yayınlamış.
    Fotoğrafın da yansıttığı, 1974 yazında EOKA-B’cilerin Atlılar, Muratağa ve Sandallar köylerinden 126 kadın ve çocuğun katletmesi toplumumuz tarafından büyük oranda bilinmiyor. Öğrendiğimize göre fotoğraf, kucağında çocuğuyla birlikte öldürülen eşini bulan Muratağa’dan Kamil’i yansıtıyor.”

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473