banner564

Ana gündem toprak

Anastasiadis, Rum tarafındaki tapu ve harita uzmanlarını da Cenevre’ye taşıyor

Ana gündem toprak
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, 7–11 Kasım tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde toprak konusunda yapacakları görüşme öncesinde, Rum tarafının yoğun hazırlık yaptığı bildirildi.
   Rum basınına göre; Cenevre’deki zirveye Rum siyasi parti liderlerinin yanı sıra Güney Kıbrıs’ın en deneyimli tapu ve harita uzmanları da götürülecek.
   Politis gazetesi “Hummalı Hazırlıklar- Uzmanlar Haritalar Üzerinde İşbaşı Yaptı- Tapu ve Şehircilik Dairesi Harekete Geçti” başlıklı haberinde, Tapu Dairesi ile Şehircilik Dairesinde telaşlı bir hazırlık olduğunu çünkü 7–11 Kasım tarihleri arasında Toprak konusunda Cenevre’de yapılacak görüşmede Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’e, bu dairelerden görevliler ile değer belirleyen memurların eşlik edeceğini yazdı.
   Görüşmenin büyük öneme sahip olarak addedildiğini, çünkü toprak düzenlemelerinin haricinde, bunun mülkiyetin çözümü maliyetini de belirleyeceğini kaydeden gazete, görüşmenin aynı zamanda gelecekteki şehir planlamasının da temellerini ortaya koyacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473